Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ποσότητα τροφής για corydoras panda

hitman
04-03-09, 17:29
Για να τα ταΐζω χρησιμοποιώ ταμπλέτες Sera Viformo. Έχω 5 τέτοια και ο πετσοπάς μου είπε να ρίχνω 2 ταμπλέτες μια φορά την εβδομάδα. Είναι καλή δοσολογία?

Πάνος
04-03-09, 21:17
για ποσα ψαρια και τι ψαρια??
οι ταμπλετες ειναι περισσοτερο για βυθοψαρα....αναλογα τον αριθμο και το ταισμα...γενικοτερα καλυτερα καθημερινο ταισμα σε μικροτερες ποσοτητες και μια μερα τη βδομαδα νηστεια...

saxo_29
04-03-09, 21:22
Πανο απ οτι βλεπω,, ο αθρωπος το χει γραψει.. 5 cory panda

Πάνος
04-03-09, 21:48
γεραματα μη δινεις σημασια....:smt033
τα δικα μου παντως τα ταιζω καθημερινα....παιζει ρολο και το μεγεθος...αν ειναι μικρα ξεκινα με 1 ταμπλετα..

saxo_29
04-03-09, 22:28
χαχαχα, Εγω το προσεξα γιατι ενδιαφερομουν κι εγω να μαθω το ιδιο πραγμα:D

hitman
04-03-09, 23:36
Μία ταμπλέτα την εβδομάδα ή μία την ημέρα εννοείς?

Πάνος
04-03-09, 23:37
την ημερα....και βλεπεις αν τα ψαρακια ειναι μικρα και πρηζονται οι κοιλιες τους ελαττωσε ποσοτητα...αν ειναι μεγαλα και δε τους φτανει αυξανεις....

Kostas G.
05-03-09, 00:27
Πόσο μεγάλα είναι τα Corydoras σου αυτή τη στιγμή;
1 φορά την εβδομάδα μόνο είναι απαράδεκτο τάισμα,εκτός και αν μένουν πολλά υπολείμματα από τα άλλα ψάρια,αλλά και πάλι καλό είναι να ταίζονται καθημερινά ώστε να καλύπτονται σωστά οι διατροφικές τους απαιτήσεις και αν μένουν πολλά υπολείμματα,απλά μειώνεις την ποσότητα που ταίζεις τα υπόλοιπα;)

hitman
05-03-09, 04:32
Οκ. Ταϊζω λοιπόν μία ταμπλέτα την ημέρα (όπως και τάιζα). Απλά ο πετσοπάς μου είπε 2 ταμπλέτες 1 φορά την εβδομάδα και μου φάνηκε υπερβολικά λίγο. Το ένα είναι ενήλικο νομίζω (το έχω από τον Οκτώβρη) και τα υπόλοιπα 4 τα πήρα πριν από 2-3 εβδομάδες μικρά (μόλις είχαν φτάσει στο πετ σοπ). Έχουν ήδη μεγαλώσει λίγο.

caverman
05-03-09, 08:34
Το μικρά cory θέλουν τακτικό ταίσμα όπως έργαψε και ο Κώστας και ποικιλία τροφών για να αναπτυχθούν σωστά. Συνήθως στα μαγαζιά έρχονται μικρά σε ηλικία λόγω κόστους. Μπορείς να ταίζεις άλλη ώρα την ταμπλέτα και άλλη ώρα τα υπόλοιπα ψάρια ώστε να τρώνε λίγο και απο τα περισεύματα των άλλων ψαριών. Όταν ενηλικιωθούν και αναπτυχθούν μπορούν να μείνουν και νηστικά μερικές μέρες αν χρειαστεί χωρίς πρόβλημα. :)