PDA

Επιστροφή στο Forum : μαχαιροψαρο?!

meas3467
03-03-09, 00:56
γεια! ειδα αυτο το ψαρι μαχαιροψαρο <APTERNOTUS ALBIFRONS> <<οχι το clown μαχαιροψαρο>> σε ενα petcity .και ειμαι αρχαριος αλλα το παλευω! μπορω να το παρω λετε η δεν το χω?
εχω 96λιτρα με φυτα
θα εχω προβλιμα με συμβατοτητα με αλλα ψαρια?γιατι μ αρεσουν κ τα CORYDORAS PANDA

PascM
03-03-09, 00:59
1) Μεγαλώνει πολύ
2) Είναι θηρευτής

Αν σου αρέσει αυτό το ψάρι θα πρέπει να του δώσεις δικό του ενυδρείο τουλάχιστον 400 λίτρα και black watter.

meas3467
03-03-09, 01:03
1) Μεγαλώνει πολύ
2) Είναι θηρευτής

Αν σου αρέσει αυτό το ψάρι θα πρέπει να του δώσεις δικό του ενυδρείο τουλάχιστον 400 λίτρα και black watter.
καταλαβα! μαλλον δεν το χω!!! μ αρεσει πολυ αλλα δε ψηνομε να το ταλεπορισω! ευχαριστω φιλε:cool:

Kostas G.
03-03-09, 01:30
Δυστυχώς φτάνει το μέγεθος των 60-70εκ. μήκος οπότε θέλει το λιγότερο ένα 2,4μΧ1,20μ ενυδρείο για σωστή διατήρηση...Και πάλι μικρό θα του είναι...:(
Πράγματι,είναι και θηρευτής και οπότε δεν μπορεί να κρατηθεί με μικρά ψάρια όταν μεγαλώσει λίγο και τα Corydoras panda θα έπεφταν σε αυτή τη κατηγορία κάποια στιγμή,ενέχοντας όμως και τον κίνδυνο να πεθάνει και το μαχαιρόψαρο μαζί καθώς τα γατόψαρα δεν αφήνουν το θηρευτή τους να τα καταπιεί εύκολα,τεντόνωντας και κλειδώνοντας τα πτερύγιά τους οπότε οι σκληρές ακτίνες σκαλώνουν αν δεν τα καταπιούν head first...
Ένα άλλο μεγάλο κακό του μαχαιρόψαρου αυτού,ίσως το μεγαλύτερο κατα τη γνώμη μου,είναι οι αρκετές αναφορές που υπάρχουν για φάγωμα ματιών συγκατοίκων του...:(Δεν το κάνουν όλα αλλά και μόνο η πιθανότητα αυτή,είναι αρκετά άσχημη...

meas3467
03-03-09, 14:41
είναι οι αρκετές αναφορές που υπάρχουν για φάγωμα ματιών συγκατοίκων του...:(Δεν το κάνουν όλα αλλά και μόνο η πιθανότητα αυτή,είναι αρκετά άσχημη...
καλα ναι σιγουρα!δε χρειαζετε:cool:!!! ξερεις αν μπορω να βαλω ετσι 4-5 c.panda με μια ομαδα guppy k 2 σαλιγκαρια????
εχω 96 λιτρα με αρκετα φυτα κ θα μπουν πολλα ακομα. εχω εξωτερικο φιλτρο και τα σχετικα κολπα!
α κ εχω και καλες μετρισεις γ αυτα τα 2 ειδη!! απο τι βλεπω στα χαρακτηριστια τους!!!!........μαλλον ειναι ευπροσαρμοστα ας πουμε καλητερα:cool:

PascM
04-03-09, 02:53
Τα cory καλό είναι να τα βάλεις αργότερα που θα έχει "στρώσει" και ο βυθός.

Stelios_Rjk
04-03-09, 03:10
Σε ενα ενυδρειο διαστασεων 120x40x70 με 70 το υψος θα μπορουσαν να μπουν 2 μαχαιροψαρα?

PascM
04-03-09, 03:26
Αν ήταν ποιο βαθύ θα ήταν άνετα τώρα δεν ξέρω δεν θα το πρότεινα παρόλο που είναι ψάρι το οποίο κολυμπάει οριζόντια.

meas3467
05-03-09, 21:45
Τα cory καλό είναι να τα βάλεις αργότερα που θα έχει "στρώσει" και ο βυθός.
ναι σωστα!!

mikele
06-03-09, 09:39
Σε ενα ενυδρειο διαστασεων 120x40x70 με 70 το υψος θα μπορουσαν να μπουν 2 μαχαιροψαρα?

αν ειναι μονα τους μια χαρουλα μπορουν να ζησουν για ενα χ διαστημα οπου θα μεγαλωσουν αρκετα .....αν δε βαλεις αλλα ψαρια που απαιτουν χωρο καλα ειναι

αλλα να ξερεις οτι ειναι ψαρια οπου δραστηριοποιουνται νυχτα και δε μπορεις να τα ευχαριστηθεις με αναμενα φωτα