PDA

Επιστροφή στο Forum : πετρες σε τρεχουμενη βρυση ...

stefanos1978
02-03-09, 20:32
παιδια καλησπερα και συγνωμη σε οσους εχω ζαλισει ...
σημερα που ειχα βγει βολτα συναντησα σε ενα χωριο ορεινο μια βρυση τρεχουμενη και απο κατω ηταν κατι πετρες , μικρα βραχακια που απο το νερο ειχαν πανω τους μια πρσαιναδα σαν γρασιδι (οχι γλιτσα) και οπτικα μου αρεσανε πολυ , κανουν αυτες να τις βαλω στο ενυδρειο μου ???:confused:

sifnos
02-03-09, 20:43
παιδια καλησπερα και συγνωμη σε οσους εχω ζαλισει ...
σημερα που ειχα βγει βολτα συναντησα σε ενα χωριο ορεινο μια βρυση τρεχουμενη και απο κατω ηταν κατι πετρες , μικρα βραχακια που απο το νερο ειχαν πανω τους μια πρσαιναδα σαν γρασιδι (οχι γλιτσα) και οπτικα μου αρεσανε πολυ , κανουν αυτες να τις βαλω στο ενυδρειο μου ???:confused:

βγαζεις το γρασιδι-αλγη κανεις τεστ να δεις αν ειναι ασβεστολυθικες και πραττεις αναλογα

stefanos1978
02-03-09, 20:55
μα αυτο το γρασιδι μου αρεσε ...... απο την πολυκαιρια

sifnos
02-03-09, 21:03
αν θελεις μπορει να γεμισεις το ενυδρειο σου με τετοιο "γρασιδι" αλλα πιστεψεμε δε θες:).δεσε λιγι μοςς πανω στο βραχακι (αν γινετε δεν ξερω...)περιμενε τους φιλους του γλυκου

halvas69
02-03-09, 22:27
Μιλάς για βρυόφυτα και λειχήνες να υποθέσω.

Kostas G.
02-03-09, 22:37
Η πράσινη ανάπτυξη που είδες και σου άρεσε είναι βρύα,πιθανότατα φυλλόβρυα αφού μιλάς για χαλάκι...Υπάρχουν διάφορα είδη τροπικών βρύων(moss) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο ενυδρείο για να πετύχεις παρόμοιο αποτέλεσμα αλλά ποτέ η ανάπτυξη δεν θα είναι μονίμως τόσο κοντή και πυκνή καθώς ο λόγο της μικρής ανάπτυξης σε ύψος των βρύων που σου άρεσαν είναι αποτέλεσμα του περιορισμού του νερού καθώς δεν έχουν αγωγούς ιστούς,αλλά και της στήριξης που χρειάζονται από τα διπλανά τους βρύα για να αναπτυχθούν...Στο ενυδρείο όμως,όλο το περιβάλλον είναι υδάτινο οπότε ούτε στήριξη χρειάζονται ούτε περιορίζεται η ανάπτυξη από την έλλειψη αγωγού ιστού...Τα συγκεκριμμένα βρύα πιθανώς να επιβιώσουν στο ενυδρείο αλλά το καλύτερο θα ήταν να διάλεγες κάποιο είδος από το βιότοπο των ψαριών που έχεις;)