PDA

Επιστροφή στο Forum : μια βοηθεια


Dionysia
01-03-09, 10:37
καλημερα και καλο μηνα σε ολουσ.την πεμπτη μου εκαναν δωρο για το καινουριο ενυδρειο μου 75 λιτρα ενα χρυσοψαρο το ενυδρειο ειναι η δευτερη εβδομαδα που στρωνει.δεν προλαβα να το γυρισω πισω λογο δουλειασ.εκανα τις μετρησης και ολα δειχνουν ενταξει.ειναι no3=10 no2=o gh=14 kh=3;;;ph=7,2 θερμοκρασια 23 βαθμουσ.τα συμπτωματα ειναι να καθετε κατω λιγο κολυμπαει ανοιξα το φως και το δερματου ειναι σαν να εχει ξεφλουδιση δεν ειναι καλα :smt022:smt022:smt022και μου αρεσε πολυ.μεσα εχω μια ριζα και φυτα οτι κανει για τα χρυσοψαρα.πως θα το σωσω ειναι κλειστο και το πετ για να παρω φαρμακα.ευχαριστω ζητω τη βοηθεια σας.ξεχασα να πω τα συμπτωματα αυτα σημερα τα ειδα.:smt022

aris2
01-03-09, 10:40
αμμωνια μετρησες? ξεκινα απο εκει αφου εισαι στο στρωσιμο υπαρχει περιπτωσει να εχει ανεβει.

Dionysia
01-03-09, 10:43
πως θα το κανω δεν εχω για να μετρησω:confused::confused::confused:

aris2
01-03-09, 10:47
πως θα το κανω δεν εχω για να μετρησω:confused::confused::confused:
πρεπει να εχεις υγρο για την μετρηση αμωνιας nh3/nh4 με στικ μετρας τωρα?

υδροχόος
01-03-09, 10:49
Κάνε καθημερινές αλλαγές νερού 40-50% και βάλε αγγελία για μπόλι εδώ μέσα. Όλο και κάποιος καλός Σαμαρείτης θα βρεθεί.;) Μιχάλης.

Dionysia
01-03-09, 10:53
πρεπει να εχεις υγρο για την μετρηση αμωνιας nh3/nh4 με στικ μετρας τωρα?ναι με στικ ειπα να μου δωσουν και ειπαν δεν χρειαζετε γιατι βαζω το flourish excel
-------------------------
για μπολι εχω το αλλο ενυδρειο με τροπικα 60 λιτρα εκει ειναι ολα ενταξει.πως να το:confused:κανω

aris2
01-03-09, 10:58
πρεπει να βγαλεις το σφουγγαρι που εχει το ενα με την βρωμια που εχει πανω και να το στιψεις στο φιλτρο του αλλου ετσι ωστε να αποικισουν η μικρο οργανισμοι(βρωμια) στο αστρωτο φιλτρο.

υδροχόος
01-03-09, 11:05
Τι φυτά έχεις μέσα και βάζεις excel;

Dionysia
01-03-09, 11:06
σας ευχαριστω που με βοηθατε ειναι σοβαρο αυτο που εχει:confused: τωρα παω να κανω αυτο με το φιλτρο.αυτο με το flouris βοηθαει;;

aris2
01-03-09, 11:09
σας ευχαριστω που με βοηθατε ειναι σοβαρο αυτο που εχει:confused: τωρα παω να κανω αυτο με το φιλτρο.αυτο με το flouris βοηθαει;;
το exell ειναι για τα φυτα

Dionysia
01-03-09, 11:11
valisneria spiralis και microsorium pteropus αυτα τα φυτα εχω.και το εξελ το βαζω επειδη βαζω στο αλλο.ουπσ:(:(:(βλακεια εκανα;;;

aris2
01-03-09, 11:13
τι φυτα εχεις στο αλλο?

Dionysia
01-03-09, 11:18
echinodorus valisneria και αλλα δεν θυμαμαι

υδροχόος
01-03-09, 11:27
Όταν τα φυτά που έχουμε στο ενυδρείο είναι γενικά απαιτητικά και χρειάζονται την προσθήκη CO2 τότε το flourish excel ναι είναι μια λύση. Και προσοχή στην δοσολογία. Η υπερβολή θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Σε ενυδρεία που δεν το χρειάζονται δεν το βάζουμε.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Και οι εχινόδοροι και οι βαλισνέριες είναι γενικά εύκολα φυτά.

Αυτά τα φυτά είναι στο νέο ενυδρείο με το χρυσόψαρο;

Dionysia
01-03-09, 11:37
στο αλλο γιατι το βαζω επειδη δεν εχω υποστρομα σε κανενα ενυδρειο

delta66
01-03-09, 11:43
Το ψαρακι επαθε dropsy μαλλον (ζημια στα νεφρα και το συκωτι)
Δες φωτο αυτο ειναι? http://i162.photobucket.com/albums/t273/GregSutton_01/Misc%20Koi%20Pictures/dropsy1.jpg
Απο κακες συνθηκες νερου.
Δυσκολα τη γλυτωνει.

Παρε υγρο τεστ αμμωνιας της APi (αν αντεχει η τσεπη σου παρε και τα αλλα test σε υγρο APi, μακροχρονα συμφερει αφου βγαινουν παρα πολλα τεστ) http://aquariumpharm.com/Products/Product.aspx?ProductID=69

Προσεξε να μην εχει ληξει http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28963

Τα λιπασματα δεν ειναι αναγκαια για τα φυτα που εχεις ( σημειωση : τα χρυσοψαρα ειναι φυτοφαγα δεν βαζουμε οποιοδηποτε φυτο μαζι τους)
Και αν βαζεις λιπασματα πρεπει να το κανεις στη σωστη δοσολογια.
Γι'αυτο πρεπει να ξερεις ακριβως τα λιτρα του νερου που εχει το ενυδρειο σου. Συνηθως δεν ειναι τα λιτρα που αναφερονται στο κουτι του ενυδρειου οταν το αγοραζεις.
Βρες μπολι (μπιχλα απο στρωμενο φιλτρο αλλου υγειους ενυδρειου) για να στρωσει γρηγορα το φιλτρο σου.
Αν δεν αντεξει το ψαρακι, στρωσε το με τροφη.
Δεν πρεπει να βαζουμε ζωντανο ψαρι στο στρωσιμο αν δεν ξερουμε να χειριστεις την κατασταση. Το κανουμε με τροφη ή καθαρη αμμωνια απο το φαρμακειο.
Δυστυχως ανοιξα και καθαρισα το φιλτρο μου πριν 1 εβδομαδα και δεν εχω να σου δωσω εγω μπολι.

υδροχόος
01-03-09, 11:46
Όταν λες υπόστρωμα εννοείς υπόστρωμα ειδικό για φυτά κάτω από το χαλίκι ή άμμο που βάζουμε στα ενυδρεία; Αν εννοείς κάτι τέτοιο πάλι τα εύκολα φυτά δεν το έχουν απόλυτα απαραίτητο. Αν πάντος το ενυδρείο σου είναι αρκετά φυτεμένο το excel με προσοχή μάλλον δεν θα σου κάνει κακό. Αλλά καλύτερα να μας πει και κάποιος έμπειρος.

Dionysia
01-03-09, 18:51
διαβασα για τα συμπτωματα πιο πολυ μου μοιαζη για αμμωνια εκτος απο το φιλτρο πως αλλιως μπορω να κατεβασω την αμμωνια:smt100για την ασθενεια αυτη που μου γραψατε παραπανω δεν νομιζω τωρα βεβαια δεν ειμαι και σιγουρη:(

γιωργος χανια
01-03-09, 18:55
καλησπερα..η αμμωνια πεφτει με συχνες αλλαγες νερου

aris2
01-03-09, 18:55
διαβασα για τα συμπτωματα πιο πολυ μου μοιαζη για αμμωνια εκτος απο το φιλτρο πως αλλιως μπορω να κατεβασω την αμμωνια:smt100για την ασθενεια αυτη που μου γραψατε παραπανω δεν νομιζω τωρα βεβαια δεν ειμαι και σιγουρη:(
συχνες αλλαγες νερου 30/40% μεχρι να στρωσει το φιλτρο.

Dionysia
01-03-09, 19:11
καθε μερα;;και βαζω κανονικα τα βακτιρια που μου εδωσαν οταν αλλαζω το νερο και το κοντισιονερ;;

aris2
01-03-09, 19:18
καθε μερα;;και βαζω κανονικα τα βακτιρια που μου εδωσαν οταν αλλαζω το νερο και το κοντισιονερ;;
ναι κανεις την αλλαγη προσθετης αντιχλωριο αναλογα τα λιτρα σου και βαλε αν θες και τα βακτηρια(υποτιθετε)
αα την σειρα δεν σου ειπα.βγαζεις νερο,βαζεις αντιχλωριο,βαζεις νερο,βακτηρια.

Dionysia
01-03-09, 22:43
σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας παω να κανω αλλαγη νερου.ελπιζω να πανε ολα καλα.
-------------------------
εκανα αυτα που μου ειπατε.αλλαγη νερου μπολι απ το αλλο ενυδρειο δεν ξερω αν θα γινει καλα παντως πριν ουτε κολυμπουσε καθοταν κατω δεν ετρωγε κι αλλα.μετα την αλλαγη του νερου το βλεπω καλυτερα και εφαγε.:p:pβεβαια το δερμα του ειναι σαν ξεθωριασμενο τοπους τοπους οχι ομως πρισμενο.φωτογραφια μου ειναι δυσκολο να βαλω.αυριο θα κανω παλι αλλαγη νερου.

aris2
01-03-09, 22:46
κατι δεν ηταν καλο με το νερο σου keep walking.

Dionysia
02-03-09, 18:56
καλησπερα και καλη σαρακοστη.τραβηξα αυτεσ τις φωτογραφιες ελπιζω να ειναι καθαρες για να δειχνει το προβλημα του χρυσοψαρου.εχει τα χαλια του :( αλλα απο χθες καπως καλυτερα τωρα θα κανω κι αλλη αλλαγη νερου.μηπως αυριο πρεπει να παω στο πετ να παρω κανενα φαρμακο;;;

PascM
03-03-09, 03:13
Το ψάρι έχει διάφορα πάνω του!
Κάνε την αλλαγή νερού και φρόντισε να έχεις όσο το δυνατόν καλές συνθήκες, θα σου συνιστούσα μέρα παρά μέρα αλλαγές νερού και προσθήκη αλατιού ή Melafix που είναι φυτικό και δεν θα έχεις πρόβλημα με την βιολογία.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ οτι το αλάτι θα σε βοηθήσει.

maikl
03-03-09, 06:43
.."τσιμπα" λιγο και τη θερμοκρασια προς τα πανω για να το βοηθησεις;)

Dionysia
03-03-09, 20:48
καλησπερα πηρα το φαρμακο που μου ειπατε το melafix.πηρα και τεστ αμμωνιασ εκανα και βγηκε αν δεν κανω λαθος με τα χρωματα 0,25.αλλα θελω να πω κατι πριν παω στο πετ που πηρα το ψαρι στον πειραια πηγα πρωτα στο καινουριο που ανοιξε δεν ειχαν ιδεα απο ψαρια κι ασ ειχαν μεσα στο μαγαζι πηραν να μιλησω με καποιον στο τηλεφωνο και μου ειπε`` να μη βαλω τιποτα γιατι ειναι πολυ αρωστο και θα ψωφιση:rolleyes:.χαλασες και το στρωσιμο του ενυδρειου με αυτο που εκανες κι αστο τωρα μεχρι να τελειωση.Α:cool: μην ξεχασης να το βγαλεις μετα:smt033αυτα μου ειπε:confused::confused:παντως εγω το βλεπω καλυτερα.:)

aris2
03-03-09, 21:18
την αμμωνια με αλλαγες νερου προσεξε και ασε τη λενε κανεις δεν μπορει να καθορισει την τυχη του ψαριου σου απο το τηλεφωνο εφοσων το βλεπεις και ειναι καλυτερα.

duaz
04-03-09, 18:55
Οι πιο κοινές ασθένειες των χρυσόψαρων και η αντιμετώπισή τους.

Το πιο παρεξηγημένο ίσως ψάρι του ενυδρείου μας, είναι το χρυσόψαρο. Ανήκει στην κατηγορία των ειδών κρύου νερού και συχνά το συναντάμε σε λίμνες. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως το ψάρι αυτό είναι ανθεκτικό σε όλες τις κακουχίες που συχνότατα υποβάλλεται από ανίδεους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλά πετ σοπ προτείνουν τη χρήση ενός χρυσόψαρου για το στρώσιμο του ενυδρείου. Για πολλούς χομπίστες το χρυσόψαρο είναι «πολίτης δεύτερης κατηγορίας» και δεν τυγχάνει της ίδιας φροντίδας και περιποίησης με τα τροπικά ψάρια γλυκού νερού.

Παίρνοντας ως δεδομενο ότι το χρυσόψαρο που αποφασίσαμε να βάλουμε στο ενυδρείο μας θέλουμε να ζήσει και να ζήσει καλά, ας δούμε τις συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες που μπορεί να παρουσιάσει και πώς να τις αντιμετωπίσουμε.

Πρώτα όμως ας γίνει σαφές ότι για να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν ιδανικότερες συνθήκες στο ενυδρείο για το χρυσόψαρό μας και νΆαποφύγουμε τις ασθένειες, υπολογίζουμε πως χρειάζονται τουλάχιστον 30 λίτρα νερού ανά χρυσόψαρο μικρού μεγέθους. Χρυσόψαρο που έχει φτάσει τα 10 εκατοστά (χωρίς την ουρά), χρειάζεται τουλάχιστον 50 λίτρα νερού. Αν λοιπόν το ψαράκι σας παρουσιάσει κάποια από τις παρακάτω ασθένειες ενώ βρίσκεται σε πολύ μικρότερο χώρο από το κανονικό, το πρώτο που θα κάνετε είναι να το μεταφέρεται σε ένα μεγάλο δοχείο (λεκάνη, κουβά κλ.π.), το οποίο όμως θα φροντίσετε να είναι απολύτως καθαρό και να μην έχει χρησιμοποιηθεί με απορρυπαντικά. Θα μεταφέρετε και το φίλτρο του σΆαυτό το δοχείο, καθώς και τον θερμοστάτη.


Ασθένεια νηκτικής κήστης </I>(swim bladder)</I>

Συμπτώματα: το ψαράκι μας δείχνει σα να χάνει την ισορροπία του, κολυμπά στο πλάι ή και ανάποδα και είτε παραμένει στον πάτο του ενυδρείου γυρισμένο συνήθως στο πλάι, ή επιπλέει στην επιφάνεια χωρίς έλεγχο της πλευστικότητάς του.


http://www.aquaspace.gr/as/images/usergallery/32.jpg
Χρυσόψαρο με πρόβλημα Swim Bladder


Αντιμετώπιση: Κάνουμε άμεσα αλλαγή νερού του ενυδρείου κατά 50% (χρησιμοποιώντας πάντα αντιχλώριο) και ρίχνουμε ενυδρειακό αλάτι (ή τυροκομικό) σε αναλογία 1 γραμμάριο ανά λίτρο. Το αλάτι το διαλύουμε πρώτα σε νερό από το ενυδρείο και το ρίχνουμε σταδιακά, όχι όλο μαζί (μέσα σε 2 ώρες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία). Αφήνουμε το ψαράκι μια μέρα εντελώς νηστικό και την επομένη του δίνουμε ένα μπιζέλι (αρακά) τριμμένο κι αφού το έχουμε πρώτα βράσει και ξεφλουδίσει. Συνεχίζουμε τάισμα μόνο με αρακά και την επόμενη μέρα κι εφόσον δούμε βελτίωση από την Τρίτη μέρα ταίζουμε νιφάδες ΠΑΝΤΑ μουλιασμένες σε νερό του ενυδρείου για 2-3 λεπτά. Παρακολουθούμε τις παραμέτρους του νερού καθημερινά για τυχόν αύξηση αμμωνίας ή νιτρικών και σε τέτοια περίπτωση προχωρούμε και πάλι σε 50% αλλαγή νερού προσθέτοντας πάντα αντιχλώριο και την ανάλογη ποσότητα αλατιού. Εφόσον το ψαράκι συνέλθει εντελώς, μπορούμε να κάνουμε καθημερινές αλλαγές νερού της τάξης του 20% για να φύγει η αλατότητα σιγά σιγά. Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να γίνει σταδιακά και όχι απότομα. Ως προληπτικό μέτρο μουλιάζουμε πάντα την τροφή του χρυσόψαρου, είτε είναι σε νιφάδες, είτε σε μπιλάκια, σε νερό απΆτο ενυδρείο πριν το ταΐσουμε. Καλό είναι μια φορά τη βδομάδα να το αφήνουμε νηστικό και την επομένη να ταίζουμε με αρακά ή άλλα λαχανικά (καρότο βρασμένο, λάχανο βρασμένο).


Ich (ικ)

Συμπτώματα: Πρόκειται για ένα παράσιτο που προκαλείται συνήθως από στρες και κακή ποιότητα νερού.Το ψαράκι μας βγάζει άσπρα στίγματα σε όλο του το σώμα και στα πτερύγια και την ουρά, σαν μικρά σπυράκια στο μέγεθος της κεφαλής της καρφίτσας. Δείχνει πολύ ανήσυχο, κολυμπά νευρικά και γρήγορα και συχνά ξήνεται σε διάφορα αντικείμενα ή προσπαθεί να κολυμπήσει μπροστά στην έξοδο του φίλτρου.


http://www.aquaspace.gr/as/images/usergallery/33.jpg
Χρυσόψαρο με Ich


Αντιμετώπιση: Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση, καθώς μέσα σε δυο μέρες το παράσιτο γεννάει τΆαυγά του στο ενυδρείο μας και ξεκινά πάλι την ίδια διαδικασία. Εφόσον οι μετρήσεις της αμμωνίας, νιτρωδών και νιτρικών είναι φυσιολογικές, δεν κάνουμε αλλαγή νερού. Σε αντίθετη περίπτωση, προχωρούμε άμεσα σε αλλαγή της τάξης του 50%. Ρίχνουμε στο ενυδρείο ενυδρειακό ή τυροκομικό αλάτι, 1 γραμμάριο ανά λίτρο κι ανεβάζουμε τον θερμοστάτη στους 30 βαθμούς. Η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας. Κάθε 2 μέρες αλλάζουμε το 20% του νερού, προσθέτοντας πάντα την αντίστοιχη ποσόστητα αλατιού. Υπάρχει και φαρμακευτικό παρασκεύασμα γι αυτή την ασθένεια, το οποίο αν προτιμήσουμε, ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Φυσιολογικά μέσα σε πέντε μέρες, είτε με τη μέθοδο του αλατιού, είτε με το φάρμακο, τα συμπτώματα θα πρέπει να υποχωρήσουν. Δε βιαζόμαστε όμως να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία, ούτε ν΄αραιώσουμε την αλατότητα, μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχουν εξουδετερωθεί και τΆαυγά του παράσιτου από το ενυδρείο μας.


Ξέφτισμα της ουράς και των πτερυγίων (fin rot)

Συμπτώματα: Πρόκειται για βακτηριδιακή μόλυνση και παρατηρείται εύκολα, καθώς η ουρά ή και τα πτερύγια του χρυσόψαρου αρχίζουν να σκίζονται και να ξεφτίζουν. Συνήθως το ψάρι δεν παρουσιάζει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του. Αυτή η ασθένεια τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα κάποιας ταλαιπωρίας από άλλη ασθένεια που έχει υποστεί το ψαράκι μας. Πολύ συχνά παρουσιάζεται μετά το ικ ή και σχεδόν ταυτόχρονα.


http://www.aquaspace.gr/as/images/usergallery/30.jpg
Χρυσόψαρο με πρόβλημα Fin Rot


Αντιμετώπιση: Και γι αυτή την ασθένεια υπάρχει ειδικό φάρμακο, αλλά πολύ αποτελεσματικό είναι επίσης και το Melafix, το οποίο είναι φυτικό παρασκεύασμα κι εντελώς ακίνδυνο για το ψάρι. Και στην περίπτωση του fin rot μπορούμε να ακολουθήσουμε αγωγή με ενυδρειακό αλάτι (χωρίς άυξηση της θερμοκρασίας. Αν επιλέξουμε το ειδικό φάρμακο για fin rot, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θεραπεύεται εύκολα, αν διατηρήσουμε σωστές παραμέτρους του νερού. Η συχνή αλλαγή μέρους του νερού κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση και αυτής της ασθένειας. Σε κάθε αλλαγή προσθετουμε το ανάλογο αλάτι ή το ανάλογο Melafix.


Μύκητες (fungus)

Συμπτώματα: Το ψάρι μας παρουσιάζει σε διάφορα σημεία του σώματός του ένα βαμβακώδες θαμπό κάλυμμα, που πολλές φορές καλύπτει και τα μάτια. Επίσης είναι πιθανό να παρουσιαστούν κόκκινες γραμμές στην ουρά ή τα πτερύγια. Συνοδεύεται με νωθρότητα στην κολύμβηση και μάζεμα των πτερυγίων.


http://www.aquaspace.gr/as/images/usergallery/34.jpg
Χρυσόψαρο Fungus στο στόμα


Αντιμετώπιση: Είναι εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια και χρήζει αντιμετώπισης με φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα φάρμακα για μύκητες και πρέπει νΆακολουθήσουμε τις οδηγίες του φαρμάκου με αυστηρότητα. Πριν τη χρήση του φαρμάκου θα προβούμε σε αλλαγή 50% του νερού και μετά τη λήξη της θεραπείας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άνθρακα στο φίλτρο μας για την απομάκρυνση αυτού. Για μερικές μέρες μετά τη θεραπεία, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε Melafix ή ενυδρειακό αλάτι σε χαμηλή περιεκτικότητα (1 γραμμάριο ανά 5 λίτρα) για προληπτικούς λόγους.


Δυσκοιλιότητα

Συμπτώματα: Στην δυσκοιλιότητα το ψαράκι μας εμφανίζει μακριά περιττώματα, ανορεξία, ατονεί,δεν είναι ιδιαίτερα κινητικό και εμφανίζει συνήθως πρήξιμο στην κοιλιά. Το συνηθέστερο σύμπτωμα είναι αυτό το χαρακτηριστικό «κορδόνι» που δημιουργείται από τα περιττώματά του και δύσκολα αποκολλάται από τον πρωκτό του.


http://www.aquaspace.gr/as/images/usergallery/31.jpg
Χρυσόψαρο με πρόβλημα Fin Rot


Αντιμετώπιση: Σαν πρώτο μέτρο, αφήνουμε το ψαράκι μας εντελώς νηστικό για δύο μέρες. Την τρίτη μέρα ταίζουμε λίγη ποσότητα λαχανικών (βρασμένο αρακά, καρότο ή λάχανο). Για μερικές μέρες από κει και πέρα ταίζουμε μόνο νιφάδες μουλιασμένες σε νερό απΆτο ενυδρείο για 2-3 λεπτά. Φροντίζουμε γενικά να μην παραταϊζουμε το ψάρι μας και να δίνουμε μια φορά τη βδομάδα λαχανικά σε μόνημη βάση. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη, όπως σκουλήκια για παράδειγμα, τις περιορίζουμε σε μια φορά το μήνα.


Υδρωπικία (Dropsy)

Συμπτώματα: Το ψαράκι μας, εκτός από κακή διάθεση, ανορεξία και χαμήλωμα των πτερυγών, παρουσιάζει εξοφθαλμία (πρήξιμο των ματιών), λεπτές και μακριές, διάφανες ακαθαρσίες και τέλος πρήξιμο σε όλο του το σώμα, σε σημείο που τα λέπια του να ξεχωρίζουν απΆτο σώμα.Συνήθως όταν φτάσει σΆαυτό το σημείο, η ανάρρωσή του είναι αδύνατη.


http://www.aquaspace.gr/as/images/usergallery/27.jpg
Χρυσόψαρο με Drospy


Αντιμετώπιση: Η υδρωπικία είναι μια σοβαρή μεταδοτική ασθένεια και συνήθως είναι μοιραία. Αν έχουμε πολλά ψάρια στο ενυδρείο μας είναι σημαντικό να απομονώσουμε το άρρωστο ψάρι αμέσως. Η αύξηση της θερμοκρασίας και η αλατότητα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζεται απαραίτητα η χορήγηση αντιβιωτικού, ειδικού για τη συγκεκριμένη ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας το ψάρι πρέπει να τρέφεται με ευκολοχώνευτη τροφή, την οποία μουλιάζουμε στην αντιβίωση.
Επαναλαμβάνουμε ότι, όπως σε όλες τις ασθένειες, το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε σωστές παραμέτρους στο νερό του ενυδρείου (αμμωνία, νιτρικά και νιτρώδη) και να μην υποβάλουμε το ψάρι μας σε περισσότερο στρες. Πολλοί ειδικοί προτείνουν ακόμα και τη συσκότιση κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας (να μην ανάβουμε καθόλου τη λάμπα του ενυδρείου).


Πηγές:
Τα συμπτώματα βασίζονται στην εργασία του arosa (goldfish.gr, aquaspace.gr)

Dionysia
07-03-09, 08:57
καλημερα θελω να ευχαριστησω οσους με βοηθησαν με τις συμβουλες τους.το ψαρακι εγεινε καλα και εχει και μια ομορφη παρεα.:):)στελνω φωτο.ευχαριστω και παλι:p

lucy
07-03-09, 09:08
Στείλε και χαιρετίσματα σ' αυτόν που σου έλεγε ασυναρτησίες από το τηλέφωνο :smt077

Εύχομαι από δω και πέρα όλα να πάνε καλά! ;)

duaz
07-03-09, 12:41
:smt041:smt041:smt041:smt041

Γιώργος Κ
07-03-09, 19:19
Να σου ζησουν :p:p:p:p:p

Πάνος
08-03-09, 22:39
θυμαμαι τη φωτο σου που το ψαρακι ηταν να σα να "ξεφλουδιζοταν"....πολυ χαιρομαι για την ευτυχη καταληξη!!!:p
να τα χαιρεσαι!!!

Dionysia
08-03-09, 23:32
ευχαριστω πολυ:smt045