Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : γρασιδι..

lucky13
27-02-09, 21:58
Υπαρχει καποιο ευκολο σχετικα γρασιδι να μου προτεινετε γιατι δεν μπορω να βρω ακρη..

dinos99
27-02-09, 22:00
http://www.tropica.com/productcard_1_popup.asp?id=067&mode=close

lucky13
27-02-09, 22:04
H riccia γινετε γκαζον κατω?

imichal
27-02-09, 22:31
H απλη moss δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις......

Τσιόνογλου Σταύρος
27-02-09, 22:40
H riccia γινετε γκαζον κατω?

Γίνεται αλλά ψηλώνει πολύ και όσο για το κλάδεμα μέσα στο ενυδρείο :smt022(αλλιως σαπίζουν και τα κάτω στρώματα.Πιο απλή η moss ή το tenellus.

delta66
28-02-09, 00:34
http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=048B

φως εχεις καλο?

Τσιόνογλου Σταύρος
28-02-09, 01:20
Σπύρο αναφέρθηκε σε ευκολο,αν μας δώσει στοιχεία για το ενυδρείο υψος και φωτισμό θα βοηθούσε πιστεύω περισσότερο.

delta66
28-02-09, 01:29
Σπύρο αναφέρθηκε σε ευκολο,αν μας δώσει στοιχεία για το ενυδρείο υψος και φωτισμό θα βοηθούσε πιστεύω περισσότερο.
Σχετικα ευκολο ειπε. :D
Τωρα με τι σχετικα? οπως λες θελει κι αλλες πληροφοριες.:cool:

Τσιόνογλου Σταύρος
28-02-09, 01:31
Σχετικο το σχετικά ε Σπύρο.:p

delta66
28-02-09, 01:32
Με καλο φως και diy CO2 πιστευεις δεν θα παει η cuba?
H blyxa ειναι πολυ πιο ευκολη? (μου πηγαινε ετσι σφαιρα)

Τσιόνογλου Σταύρος
28-02-09, 01:47
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο .Η Blyxa σεμένα πάει οχι σφαίρα ,πάει με ταχύτητα φωτός (με την αλλάγη του ενυδρείου πρέπει μαζι με της έκθεσης να μοίρασα κοντα στους δύο κουβάδες απο αυτήν) Σε πολλούς άλλους που έδωσα με καλό φωτισμο (0,8 W)και μπουκάλα CO2 den τραβάει με τίποτε .Η Cuba Θέλει καλό φως πολύ CO2 και σωστη λίπανση και υπόστρωμα και δεν μπορώ να πω οτι είναι εύκολο γρασίδι (και εγω την έβαλα με επιφυλαξη στο ενυδρείο λογω βάθους αλλά ευτυχώς κάθε βδομάδα σχεδον διπλασιάζεται οπότε σε κάνα δίμηνο ελπίζω να καλύψω το βυθό μου όλο).Γενικά πολλές φορες φυτά που τραβανε στο δικό μας ενυδρείο σε άλλο με παρομοιες συνθήκες δεν προοδεύουν εξαιτίας κάποιων λεπτομερειών που πολλές φορες δεν μπορώ να εξηγήσω.

delta66
28-02-09, 01:54
Εμενα παντως δεν μου φανηκε για δυσκολη, σε 50 υψος με Τ5 (0,5w/lt) και 40 φυσαλιδες το λεπτο (diy) και πηγαινε φουλ.
Χωρις υποστρωμα, μιση flourish ταμπλετα αναμεσα σε 3-4 ριζουλες εβαλα και γεμισε το ενυδρειο blyxa τουμπανο και υγειη. (Νιτρικα, φωσφορικα οτι ειχε απο τις τροφες και μονο καλιο και ελαχιστο σιδηρο εριχνα)
Η cuba τι παραπανω θα ηθελε?

Τσιόνογλου Σταύρος
28-02-09, 02:05
Εμενα παντως δεν μου φανηκε για δυσκολη, σε 50 υψος με Τ5 (0,5w/lt) και 40 φυσαλιδες το λεπτο (diy) και πηγαινε φουλ.
Χωρις υποστρωμα, μιση flourish ταμπλετα αναμεσα σε 3-4 ριζουλες εβαλα και γεμισε το ενυδρειο blyxa τουμπανο και υγειη. (Νιτρικα, φωσφορικα οτι ειχε απο τις τροφες και μονο καλιο και ελαχιστο σιδηρο εριχνα)

Για την Blyxa Θα συμφωνήσω μαζί σου ,εξάλλου το είχαμε συζητήσει και με τον Πάνο αυτό οτι σε ορισμένα ενυδρεία δεν τους κάθεται με τίποτε ,ενω διατηρούνα άλλα φυτά πιο δύσκολα υποτίθεται.

Η cuba τι παραπανω θα ηθελε?

Πιστεύω πως θέλει πιο καλό φωτισμο και πιο πολύ διοξείδιο,με άτομα που κάναμε την παραγγελία τωρα τελευταια και παραλάβαμε χθες μου είπαν οτι ξαναπροσπάθησαν με φωτισμο στο 0,5 W και δεν την κατάφερανκαι εγω πρώτη φορα την έβαλα και πιστεύω πως πάει καλά ουτε φύλλα μου ΄χαλασαν λογω της αλλαγής που μπήκε στο νερό και τα καινούργια φυλλα έχουν πιο έντονο πρασινο χρώμα και είναι και πιο λεπτεπίλεπτα και πιο πυκνά και δεν προεξέχουν καθολου απο το χαλίκι,βεβαια έχω λάμπες ΜΗ στα 5200κ 2Χ150 W φρέσκο υπόστρωμα Seachem .Σημερα φυτεψαν και άλλοι πολλοι οι οποίοι μετα απο καποιο χρονικό διαστημα μπορουν να μας πουν τις απόψεις τους.

delta66
28-02-09, 02:09
Αναμενουμε.

Την Lilaeopsis brasiliensis (http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=125) την εχει "δουλεψει" κανεις? εντυπωσεις?

ΥΓ το ωραιο ειναι οτι καθομαι και συζηταω για γρασιδια ενω τα παρατησα τα φουλ φυτεμενα :)
ΞΗΛΩΜΑΑΑΑαααα
Οχι αλλο κλαδεμααααααααα

lucky13
28-02-09, 10:13
Ευχαριστω για τις απαντησεις.Γενικα ειναι 100λτ το ενυδριο μου με υποστρωμα, 2χ36 Τ5 στα στα 30 εκατοστα υψος με καλους ανακλαστηρες,ως ωρας diy co2 αλλα απο δευτερα μπουκαλα κανονικη. Μαλλον δεν το ειπα καλα.Κυριως να ειναι γρηγορης αναπτυξης περισσοτερο οχι τοσο αν ειναι ευκολο η δυσκολο. Και εγω για cuba ελεγα.για πειτε λίγο γιαυτο

N4505
28-02-09, 11:24
Ευχαριστω για τις απαντησεις.Γενικα ειναι 100λτ το ενυδριο μου με υποστρωμα, 2χ36 Τ5 στα στα 30 εκατοστα υψος με καλους ανακλαστηρες,ως ωρας diy co2 αλλα απο δευτερα μπουκαλα κανονικη. Μαλλον δεν το ειπα καλα.Κυριως να ειναι γρηγορης αναπτυξης περισσοτερο οχι τοσο αν ειναι ευκολο η δυσκολο. Και εγω για cuba ελεγα.για πειτε λίγο γιαυτο

Αν και το cuba θεωρείται μέτριας ανάπτυξης σε ταχύτητα, να το βάλεις γιατί είναι απ'τα ομορφότερα..:smt054
Νομίζω απο προϋποθέσεις είσαι οκ, αν πάρεις και την μπουκάλα που λες..
-------------------------
ΥΓ το ωραιο ειναι οτι καθομαι και συζηταω για γρασιδια ενω τα παρατησα τα φουλ φυτεμενα :)
ΞΗΛΩΜΑΑΑΑαααα
Οχι αλλο κλαδεμααααααααα

Όταν αρχίζεις και βαριέσαι το κλάδεμα, απλά έχει έρθει η ώρα να το ξηλώσεις για να φτιάξεις άλλο θέμα φυτεμένου...:smt033
Χρειάζεται αναπτέρωση ενδιαφέροντος..., κατι που δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις σε όλα με τόση ευκολία (βλ. πχ. σύντροφο :D)

delta66
28-02-09, 14:57
....Όταν αρχίζεις και βαριέσαι το κλάδεμα, απλά έχει έρθει η ώρα να το ξηλώσεις για να φτιάξεις άλλο θέμα φυτεμένου...:smt033
Χρειάζεται αναπτέρωση ενδιαφέροντος..., κατι που δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις σε όλα με τόση ευκολία (βλ. πχ. σύντροφο :D)
Εχει ηδη γινει φιλε μου ;)
(το tenellus το αφησα ομως μεσα, αφου παμε για ν. αμερικη, λιτο απο φυτα και με περισσοτερα ξυλα) :D

N4505
28-02-09, 17:46
Εχει ηδη γινει φιλε μου ;)
(το tenellus το αφησα ομως μεσα, αφου παμε για ν. αμερικη, λιτο απο φυτα και με περισσοτερα ξυλα) :D

Εννοούσα φουλ φυτεμένο αλλά και με λίγο tenellus καλά είναι..:cool: Τα βιοτοπικά εξάλλου έχουν άλλες χάρες...

lucky13, όποιο γρασίδι και να βάλεις, δώσε προσοχή στις κλίσεις ή τυχόν λόφους που θα ήθελες να κάνεις, τώρα που μπορείς ;)