PDA

Επιστροφή στο Forum : Fluval 205

Filotas
27-02-09, 16:22
Καλημέρα σας, πρόσφατα πήρα το συγκεκριμένο εξωτερικό για να το προσθέσω στο 300λιτρο μου σαν επικουρικό φίλτρο.
Οι σωλήνες όμως αυτού του φίλτρου είναι σκληροί με συνέπεια αν θέλω να συνδέσω κάτι άλλο να μήν γίνεται.

Θέλω να συνδέσω εκεί μια UV αλλά αν κόψω το μαμίσιο τον σωλήνα θα έχω σίγουρα διαρροή.

Η ερώτηση είναι η εξής ξέρει κάποιος με τί άλλο λάστιχο πιό μαλακό μπορούν να αντικατασταθούν;
-------------------------
Κανείς, καμιά ιδέα ρε παιδιά;

Moutralewn
27-02-09, 16:28
Μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε λάστιχο κήπου, αρκεί να έχει την ίδια διάμετρο προκειμένου να ταιρίαζει στις εσοχές του φίλτρου.

Ούτως ή άλλως είναι καλύτερα να αντικαθιστούμε τους εν λόγω σωλήνες μιας και βρωμίζουν πολύ εύκολα κυρίως λόγω του ότι είναι σπειροειδείς, οπότε κατακρατείται η βρώμα στα τοιχώματα.

Προσοχή: Αν βάλεις λάστιχο κήπου καινούργιο θα πρότεινα να το συνδέσεις σε κάποια βρύση αρχικά και να αφήσεις νερό να τ΄ρεξει απο μέσα μιας και όταν είναι καινούργια βγάζουν μια μυρωδιά σαν "λαστιχίλα" η οποία περνάει και στο νερό. Ίσως να μην είναι τίποτα αλλά, όπως λένε και οι Άγγλοι, better safe than sorry.

Filotas
27-02-09, 16:32
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω.

caverman
28-02-09, 08:48
Υπάρχει και αλφαδολάστιχο μεγαλήτερης διατομής από το συνηθισμένο και πολύ εύκαμπτο. Το έχω δοκιμάσει με eheim χωρίς πρόβλημα...

harilaos
28-02-09, 09:46
Μειώνεται η ταχύτητα ροής όμως έτσι, σωστά;

caverman
28-02-09, 21:53
Όλα είναι σχετικά. Αν δεν καθαρίζεις τους σωλήνες τακτικά η ροή πέφτει δραματικά....