Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : reefaki 60 l

stavaigi
27-02-09, 01:21
γεια σας και απο μενα ετοιμαζω σιγα-σιγα ενα ρεεφακι 60λ (τα πολλα λιτρα τα κραταω για τα δισκακια μου μιας και ειναι η μεγαλη μου αγαπη) εκανα τα πρωτα βηματα και θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις και να με βοηθησετε στην συνεχεια!
εβαλα 3 κιλα βραχο για αρχη να ξεκινησω με την βιολογια του!
εβαλα σκιμερακι V2 της TMC το 120 !
ανθρακα , αντιφωσφορο!
το φιλτρο της πλατης δουλευει με μια αντλια eheim 600λ/ω
ενα wavemaker της koralia βοηθαει στην καλητερη κυκλοφορια του νερου στον βραχο!
νερο απο Α/Ο + REMANIRAL
αλατοτητα στο 1024,θερμοκρασια 28 C
φωτισμος 24w με λαμπα compact διπλη(λευκο/μπλε)

ερωτησεις :
1. ο φωτισμος ειναι επαρκης για ευκολα και ****** κοραλια?
2.θα χρειαστω και δευτερο κυκλοφωριτακι για να γινετε καλητερη κυκλοφορια αλλα να μην ειναι ανοιχτο 24/24?
3.να προσθετω ιχνοστοιχεια απο τωρα η δεν ειναι αναγκη αφου δεν εχει κοραλια μεσα?
4.ο ανθρακας θα πρεπει να υπαρχει συνεχεια ? δεν θα κραταει και πολλα απο τα στοιχεια(ζουμια) που θα προσθετω?
5.πως θα βοηθησω την αναπτηξη κοπιποδων στον βραχο μου?

vasilakis
27-02-09, 01:51
1. ο φωτισμος ειναι επαρκης για ευκολα και ****** κοραλια?
2.θα χρειαστω και δευτερο κυκλοφωριτακι για να γινετε καλητερη κυκλοφορια αλλα να μην ειναι ανοιχτο 24/24?
3.να προσθετω ιχνοστοιχεια απο τωρα η δεν ειναι αναγκη αφου δεν εχει κοραλια μεσα?
4.ο ανθρακας θα πρεπει να υπαρχει συνεχεια ? δεν θα κραταει και πολλα απο τα στοιχεια(ζουμια) που θα προσθετω?
5.πως θα βοηθησω την αναπτηξη κοπιποδων στον βραχο μου?

1. Ειναι ικανοποιητικος για τα μ@λακα κοραλια αλλα το θεμα ειναι οτι "βγαινουν" συνηθως σε μεγαλα μεγεθη και θα σου κλεισουν το χωρο .
Βαλε καλυτερα μανιταρακια , polyps , lps...
2.Καλο θα ηταν να βαλεις αλλη μια ιδια koralia .
3.Αφου δεν εχεις κοραλια δε χρειαζεται. Τι ιχνοστοιχεια θελεις να προσθεσεις?
4.Καλο ειναι να υπαρχει . Θα κραταει ενα ενα μερος απο καποια που θα ριχνεις αλλα θα κραταει και αλλα που δε θελουμε στο ενυδρειο..
5.Βαλε λιγη chaetomorpha και αστην να αναπτυχθει οσο θα κουραρεται ο βραχος.
Και τελος χρειαζεσαι λιγο ακομα βραχο.
Καλο ξεκινημα!;)

stavaigi
27-02-09, 14:07
την chaetomorpha που θα την βρω ξερεις καπου που να μπορω να αγορασω?
της tropical marin τα ιχνοστοιχεια Α+Κ
βραχο εννοειται πως χρειαζομαι κι αλλο απλα πηρα λιγο γιατι δεν βρηκα αλλα κοματια που μου αρεσαν!

vasilakis
02-03-09, 17:54
Βαλε μια αγγελια για την chaeto. Εχουν πολλοι στην αθηνα.

stavaigi
03-03-09, 01:56
εχει αρχισει να αναπτυσετε αλγη καφε και πρασινη!
αλλα η κοραλινη δεν λεει να αναπτυχθει!
ποσο καιρο κανει αληθεια να αναπτυχθει η κοραλινη?
σημερα εσβησα τα φωτα και θα τα αφησω ετσι για 3 μερες μπας και σταματησω λιγο την ανπτυξη της(της αλγης)!
μπορω να κανω κατι αλλο να βοηθησω την αναπτυξη της κοραλινης?
μετρησα φοσφορικα σημερα και βρηκα 0,25 εβαλα λιγο αντιφοσφορο ακομα και εκανα μια αλλαγη νερου 50%!

vasilakis
03-03-09, 18:20
Τις αλγες θα τις βγαλεις θες δε θες σε μικρο ή μεγαλο βαθμο.
Καλο skimming , αντιφωσφωρο και λιγες ωρες φωτισμου θα σε βοηθησουν στο να μη γεμισει ολος ο βραχος.
Η κοραλινη απο την στιγμη που θα υποχωρουν οι αλγες και εφοσον υπαρχει καλη συγκεντρωση ασβεστιου στο νερο θα αρχισει να κανει την εμφανιση της.
Για να την βοηθησεις μπορεις να ριχνεις purple up της carib sea .