Επιστροφή στο Forum : ανυσηχητικη συμπεριφορα
Τσιακιτζης Θεοδωρος
25-02-09, 22:58
γεια σας παιδια, θελω να σας ρωτησω για κατι που συμβαινει στα δισκακια μου και δεν ξερω τι να κανω.Ειχα αρχικα δυο δισκακια τα οποια τα αγορασα απο διαφορετικα καταστηματα. Ο ενας ο μικρος τρωει και ειναι μια χαρα, τον δευτρο, ο μεγαλητερος απο τη αρχη ηταν αδυνατος και φοβιτσιαρης μετα απο κανα δυο εβδομαδες αρχισε να βγενει και να τρωει και μαλιστα να κυνηγα τον μικρο, το θεμα ειναι οτι απο την στιγμη που αποφασησα να βαλω αλλους δυο αυτος ξανα κρυφτηκε και παλι δεν βαζει μπουκια. επισεις οι δυο νεοι ηταν αρχικα φοβησμενοι, τωρα ειναι 10 μερες που τους εχω και ο ενας τρωει κανωνικα ο αλλος δεν τρωει ακομα και ειναι φορες που λες και τον τσιμπαει μελισσα και τρεχει με φορα χτυπαει σε ενα βραχακι και μετα αμεσως κριβετε. Ανυσηχω τσαμπα αραγε και για τους δυο και περισσοτερο για τον νεο; ο παλιος με νοιαζει το ιδιο αλλα επειδη οταν τον αγορασα και διαπιστοσα οτι ηταν αδυνατος εξ αρχης ειπα οτι τη πατησα (εκανα το λαθος να εμπιστευτω τον φιλο μου πετσοπα:smt086). Παρακαλω τα φωτα σας. επισεις σας λεω οτι ολα απο τιμες νερου και συμπτωματα ειναι μια χαρα.
γεια σας παιδια, θελω να σας ρωτησω για κατι που συμβαινει στα δισκακια μου και δεν ξερω τι να κανω.Ειχα αρχικα δυο δισκακια τα οποια τα αγορασα απο διαφορετικα καταστηματα. Ο ενας ο μικρος τρωει και ειναι μια χαρα, τον δευτρο, ο μεγαλητερος απο τη αρχη ηταν αδυνατος και φοβιτσιαρης μετα απο κανα δυο εβδομαδες αρχισε να βγενει και να τρωει και μαλιστα να κυνηγα τον μικρο, το θεμα ειναι οτι απο την στιγμη που αποφασησα να βαλω αλλους δυο αυτος ξανα κρυφτηκε και παλι δεν βαζει μπουκια. επισεις οι δυο νεοι ηταν αρχικα φοβησμενοι, τωρα ειναι 10 μερες που τους εχω και ο ενας τρωει κανωνικα ο αλλος δεν τρωει ακομα και ειναι φορες που λες και τον τσιμπαει μελισσα και τρεχει με φορα χτυπαει σε ενα βραχακι και μετα αμεσως κριβετε. Ανυσηχω τσαμπα αραγε και για τους δυο και περισσοτερο για τον νεο; ο παλιος με νοιαζει το ιδιο αλλα επειδη οταν τον αγορασα και διαπιστοσα οτι ηταν αδυνατος εξ αρχης ειπα οτι τη πατησα (εκανα το λαθος να εμπιστευτω τον φιλο μου πετσοπα:smt086). Παρακαλω τα φωτα σας. επισεις σας λεω οτι ολα απο τιμες νερου και συμπτωματα ειναι μια χαρα δηλαδη?τι μετρησεις εχεις?.
Σε ποσα λιτρα τα εχεις?Τρια συνολικα?αλλα ψαρια?μετρησεις?
Συμπλήρωσε την φόρμα των ασθενειών άμεσα ;) για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε
Τσιακιτζης Θεοδωρος
26-02-09, 14:22
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 230λτρ
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:7 μηνες
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 12/2/09 (περιπου)
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 30
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 3 δισκοι 10 νεον, 10 λεμον, 10 αρλεκινοι
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):-
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 29-30
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 50% 1φορατην εβδομαδα
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 23-2-09
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2-3την μερα, καρδια
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7
KH:6
GH:6
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):0
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 2
2. ΔΕΡΜΑ:-
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:κριβετε σε σκιερα μερη
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):δεν μπορω να δω
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):κανονικη
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :το ενα ελαχιστη και το αλλο καθολου
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: πριν απο 10 μερες περιπου
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
__________________________________________________ ___________
...
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 12/2/09 (περιπου)
...
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :το ενα ελαχιστη και το αλλο καθολου
...
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2-3την μερα, καρδια
...
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:κριβετε σε σκιερα μερηΘεόδωρε απ'όσο καταλαβαίνω πριν περίπου δυο εβδομάδες αγόρασες καινούργιο δισκάκι. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο νεοεισαχθέντοι δίσκοι να είναι φοβισμένοι σε κάποια σκια και να μην τρώνε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ακόμα και πάνω από μήνα.
Συνήθως κάνουμε δυο κινήσεις για να βοηθήσουμε το ψάρι μας να τραφεί. Το πρώτο είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στους 31-32 βαθμούς και το δεύτερο να προσφέρουμε κόκκινο σκουλήκι (bloodworm) που θεωρείται ίσως η πιο εύγεστη λιχουδιά.
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτά τα δυο και αν δε δεις βελτίωση τότε ξαναμιλάμε για την πιθανότητα κάποιας ασθένειας και παροχής φαρμάκου.
Ανέβασε την θερμοκρασία στους 32 για ανεβάσουμε τον μεταβολισμό του ψαριού και παρατήρησε τα κακά του ;)
ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΕ ΒΛΕΠΩΚΑΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΑΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΟΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕς
ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΤΑ ΕΝΟΧΛΕΙς ΛΙΓΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙς ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙς
Τσιακιτζης Θεοδωρος
27-02-09, 16:02
σας ευχαριστω για τις γνωμες σας θα τις ακολουθησω, ελπιζω να πανε ολα καλα γιατι ειναι πολυ ομορφα ζωακια.
σας ευχαριστω για τις γνωμες σας θα τις ακολουθησω, ελπιζω να πανε ολα καλα γιατι ειναι πολυ ομορφα ζωακια.
Παρακολουθα τα στενα... μετα απο καποιο χρονο θα σου "ζητανε" πραγματα & θα τα καταλαβαινεις!!
Μη το παρακανεις με καρδια & κατεψυγμενες τροφες...
Προσπαθησε να τα ταϊσεις με σπιρουλινα βουτηγμενη σε σκορδοζουμο... Αν δεν υπαρχει καποια ασθενεια θα αρχισουν δειλα δειλα να τρωνε ... ΜΗ τα πλακωσεις στα φαρμακα - ρωτα πρωτα τα παιδια εδω!!
Κι εγω φιλε μου προτεινω υπομονη γιατι κι εμενα Δισκος νεοεισαχθεντας εκανα να τον δω να τρωει 1 μηνα!Και ακολουθα τις συμβουλες των παιδιων!
ετσι ειναι .τα ψαρια θα ηρεμησουν θα ξεθαρεψουν και θα φανε κανονικα .......καλη υπομονη ...!!!!!!!!!
Τσιακιτζης Θεοδωρος
09-03-09, 15:00
λθπαμαι πολυ γιατι τα ψαρια μετα απο σχεδιν 4 εβδομαδες δεν εχουν βαλει τιποτα στο στομα τους μαλιστα τα δυο εχουν αδυνατησει παρα πολυ δεν ξερω τι να κανω ολες οι μετρισεις ειναι καλες και δεν διχνουν συμπτωματα εξωτερικα.
Alex_Salonica
09-03-09, 15:56
Αν δεν κάνω κάθος η καρδιά δεν είναι οτι καλύτερο τελικά για τους δίσκους, σκουλικάκι άρχισες να τα ρίχνεις;
θεοδωρε τι τροφες δινεις ως τωρα?
και μαθε τι τροφες τρογαν εκει που ηταν
αν βρεις την ιδια κατα 90% θα φανε τα ψαρια
-------------------------
εισαι στο σταδιο οπου αν δε δχτουν τροφη απο εδω και περα να ανησυχεις για αντερικα προβληματα εσωτερικα παρασιτα......εχουν καμια εξωτερικη αλλαγη εκτος το αδυνατισμα ????
μπορεις να βαλεις καμια καθαρη κοντινη φωτο ????
Περιττωματα?εχεις παρατηρησει?χρωμα??
ρωτα απο εκει που τα αγορασες τι τα ταϊζε εκεινος τοτε!!
Ανέβασε θερμοκρασία στους 32 για αρχή 3-4 μέρες , βρες κόκκινο σκουλίκη και ξεκίνα . Θεωρητικά στους 32 θα δεις κόπρανα λευκά άν υπάρχει πρόβλημα . Αν δεν φάνε μετά από 3-4 μέρες σε αυτην την θερμοκρασία έχεις 2 επιλογές . Θερμοκρασία 35 για 8 ημέρες για να αποκλείσουμε flagelates και τάισμα με σκουλήκι ή αν παίζει καραντίνα πάμε για φάρμακα αλλά πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα . Προσωπικά θα το πάλεβα με θερμοκρασία .
Εχω το ίδιο πρόβλημα με έναν άγριο καινούργιο στο ενυδρείο 17cm ψάρι το οποίο είναι αδύνατο πολύ και πάω τα βήματα που σε λέω από πάνω
Τσιακιτζης Θεοδωρος
09-03-09, 21:21
διστυχως εδω στις Σερρες ειναι απιθανο να βρω σκουλικι. Το πετ σοπ ταιζε tetra prima complete food. Το θεμα ειναι οτι ο ενας τωει τα παντα οι αλλοι δυο ομως δεν βαζουν τιποτε στο στομα τους. Η θερμοκρασια ειναι στου31 βαθμους και δεν ξερω μηπως πειραξει τα αλλα ψαρακια αν ανεβασω παραπανω.
το ίδιο αντιμετωπίζω και εγώ με έναν δίσκο που πήρα πριν 1.5 μήνα.. Δεν τρώει (τουλάχιστον όσο εγώ τον κοιτάζω) και καμιά φορά τρομάζει άνευ λόγου.
Πρίν αγοράζεις δίσκους θα πρέπει να βάζεις τον μαγαζάτορα να τους ταϊσει μπροστά σου για να δεις κατά πόσο ανταποκρίνονται στο φαγητό..
Η καρδιά που ρίχνεις συνέχεια δημιουργεί πρόβλημα. Αν δεν τρώνε γενικά πάλι καρδιά μπορείς να ρίχνεις μόνο 2 φορές την εβδομάδα..
Εγώ πιστεύω ότι τα ψάρια περνάνε ακόμα περίοδο προσαρμογής και έχουν έντονο στρεσσάρισμα, δεν προτείνω να ρίξεις φάρμακα παρά μόνο να τσιμπήσεις την θερμοκρασία στους 32-33 για καμία εβδομάδα, περιττώματα δεν πρόκειτε να δείς, αφού δεν τρώνε..
Υπομονή είναι η γνώμη μου. Έχω ακούσει χομπίστες που πήραν δίσκους και έκαναν και 2 μήνες να φάνε.
Ρίχνε λίγο βιταμίνες και κάνε ότι σου είπαν οι φίλοι παραπάνω..
Τσιακιτζης Θεοδωρος
09-03-09, 21:42
καλα θα παω θεσσαλονικη να βρω και σκουλικι και ελπιζω να συνελθουν γιατι θα στεναχωρηθω πολυ αν ψωφισουν. Ειναι κριμα τοση ομορφια να χαθει απο την ασχετοσηνη μου.
Θεόδωρε βάλε μας αν μπορείς καμιά φωτογραφία από το ενυδρείο και από τα ψάρια σου!
Τσιακιτζης Θεοδωρος
13-03-09, 20:39
παιδια εχω ευχαρηστα νεα σημερα οι δισκοι αρχισαν να τσιμπανε λιγα πραγματα, αν και τσιμπουσανε και φτηνανε αυτο που ετρωγαν νομιζω ειναι θετικο σημαδι. Οσο για φωτογραφιες θα φροντισω το συντομοτερο να ανεβασω. Παντως να σημειωσω οτι τα νεον μετα την αυξηση της θερμοκρασιας εκδημησαν προς Κυριων.
Μπράβο ωρέ .
Τι θερμοκρασία τους έχεις τώρα ?
Τα νεον πάνω από 30 :smt101
ΜΗ ΤΑ ΒΡΑΣΕΙς ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30
ΕΦΟΣΟΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΝ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ
ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΤΟΥΜΠΙΦΙΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΝΟΜΙΖΩ ΣΕΡΑ
ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ
Διαφωνώ με τον από πάνω κύριο:D
Οι δίσκοι δεν βραζουν πάνω από τους 30 τα άλλα ψάρια του ενυδρείου σου και αν εχεις φυτά ναι .
Εγώ θα τους κράταγα για καμιά 10ρια μέρες στους 31 και μετά στους 29 .
καλο ειναι να αποφευγουμε το τουμπιφιξ ή να προσεχουμε πολυ την ποιοτητα του γιατι κουβαλαει πολλα μικροβια και παρασιτα που ακομα και μετα την αποξηρανση μπορει να προκαλεσουν προβλημα.....Δυστυχως το ιδιο ισχυει για τα περισσοτερα σκουληκια που προερχονται απο γλυκα νερα γιαυτο καλο ειναι να προτιμουμε θαλλασινους μεζεδες για τα ψαρια του γλυκου και ''γλυκους'' μεζεδες για τα θαλλασινα ψαρια.....Ετσι ελαχιστοποιουμε τους κινδυνους αφου τα παρασιτα του γλυκου νερου δεν επιβιωνουν στο αλμυρο και το αναποδο......
Διαφωνώ με τον από πάνω κύριο:D
Οι δίσκοι δεν βραζουν πάνω από τους 30 τα άλλα ψάρια του ενυδρείου σου και αν εχεις φυτά ναι .
Εγώ θα τους κράταγα για καμιά 10ρια μέρες στους 31 και μετά στους 29 .
ΧΕΧΕΧΕΧΕ:D
ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥς 30 καλα ειναι
επισης πανε σε ενα σημειο που δε σε βλεπουν και θα δεις οτι τρωνε αφου αρχισαν να τσιμπανε πρωστα σου
το τουμπιφιξ μετο μαλακο βεβαια (παρατεταμενη χρηση ισχυει οτι εοπε πιο πανω ο πριτανης) αλλα θα ενεργοποιησει την ορεξη τους
Τσιακιτζης Θεοδωρος
17-03-09, 22:04
καλα θα τρελαθω, τελικα να δοσω σκουλικια η οχι; και να σας πω οτι ολα τα νεον και οι αρλεκινοι ψωφησανε. ελπιζω παντος να τα καταφερουν οι δισκοι γιατι δεν τουε βλεπω και πολυ προθυμους να φανε εκτος απο τιν ενα που απο την αρχη ετρωγε και τωρα εγινε διπλασιος οι αλλοι δυο ελαχιστα ως τιποτε διστυχως.
να δωσεις σκουλικι καταψυγμενο και επισης δοκιμασε μικρη ποσοτητα τουμπιφιξ σερα
Τσιακιτζης Θεοδωρος
21-03-09, 23:44
δεν ξερω πως να σας ευχαρηστησω παιδια πηρα σκορδοζουμο και σκουληκακι. Βουταω το σκουληκακι μεσα στο σκορδοζουμο και.. ολα τρωνε:smt041:smt038:smt058
δεν ξερω πως να σας ευχαρηστησω παιδια πηρα σκορδοζουμο και σκουληκακι. Βουταω το σκουληκακι μεσα στο σκορδοζουμο και.. ολα τρωνε:smt041:smt038:smt058
Μπραβο!!
Αν δεν εχεις να παρεις και σπιρουλινα! Εμενα τη τσακιζουν (με σκορδοζουμο) κανουν καλο οι φυτικες τροφες!!!:p
Τσιακιτζης Θεοδωρος
23-03-09, 00:32
απορια οταν μηλαμε για σπιρουλινα σε τι μορφη, ταμπλετες, νηφαδες, σκομη ?, αυτο που διαβασα οτι το σκουληκι μπορει να μεταφερει μικροβια αληθευει? τι αλλο μπορω να ταισω εκτως απο καρδια και σκουληκι?:confused:
απορια οταν μηλαμε για σπιρουλινα σε τι μορφη, ταμπλετες, νηφαδες, σκομη ?, αυτο που διαβασα οτι το σκουληκι μπορει να μεταφερει μικροβια αληθευει? τι αλλο μπορω να ταισω εκτως απο καρδια και σκουληκι?:confused:
Εγω τους εχω παρει σπιρουλινα σε φυλλαρακια....Σε ταμπλετες δυσκολα θα τα φανε (αυτες για τα γατοψαρα)!Αλλα μολις ανοιξει η ορεξη τους ειναι χειροτερα απο πιρανχας :smt045!Τρωνε σχεδον τα παντα!Αρκει να παρουν μπρος!Υπαρχει περιπτωση το σκουλικι να μεταφερει μικροβια (αν δεν εχει καλη ποιοτητα) και καλο ειναι να μη τα ταϊζεις καθημερινα...Μια φορα την εβδομαδα καλα ειναι..Ειχες προβλημα να δεχτουν τροφη για αυτο ολοι σου προτειναν το σκουλικι για να τα δελεασεις!!σιγα σιγα προσπαθησε να τα ταϊσεις τροφες κανονικες (φυλλαρακια) η νιφαδες...Η φτιαξε εσυ μια τροφη που δεν θα μπορουν να αντισταθουν!!!
Λίγο προσοχή με την σπιρουλίνα όχι πάνω από 10% στην ημερίσια τροφή των δίσκων . Κάπου διάβασα θα το βρω και θα το βάλω και εδώ ότι κάνει κακό στους δίσκους η σπιρουλίνα σε μεγάλο ποσοστό ;)
Τσιακιτζης Θεοδωρος
23-03-09, 14:21
Τελικα λιγο μπελας μου φενετε οτι ειναι οι δισκοι σκουληκι αλλα οχι πολυ, καρδια αλλα οχι πολυ, σπιρουλινα αλλα με μετρο. Τι να ταισω λοιπον απο τη στιγμη που το μονο που βαζουν στο στομα τους ειναι σκουληκι και καρδια; και πως; εναλλαξ ισος; πως να τους κανω να φανε νηφαδες;
Το καλό είναι να τρώνε ξηρά τροφή καλής ποιότητας και 1-2 φορές την εβδομάδα κατεψυγμένη . Ομως όταν έχουμε ένα ψάρι που δεν τρώει και δεν είναι καλά το ταίζουμε ότι τρώει για κάποιο διάστημα 20-30 μέρες να πάρει τα πάνω του και μετά μειώνουμε την κετεψυγμένη σταδιακά .
Είναι λίγο περίεργοι οι άτιμοι αλλά το αξίζουν ;)
Τσιακιτζης Θεοδωρος
23-03-09, 21:02
ετσι την πατησα και εγω τους ειδα ωραιους και <<δαγκωσα την λαμαρινα>> ελπιζω να καταφερω να μασισω:D
θα μαθουν να τρωνε απο ολα σιγα σιγα
μπιλακια διισκους γκρανουλατ φυλλαρακια τροπικαλ σπιρουλινα σε μπιλακια και γαριδες κριλ
υπαρχουν επιλογες αρκετες
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.