Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ξαφνικη πολύωρη διακοπή ρεύματος

dimitrak2000
25-02-09, 00:15
Γειαααααααααααα σαςςςςςςςςςς!!!
Είμαι νεο μέλος στο φορουμ σας...και χρειαζομαι τις γνώσεις σας!!!!
παιδια εχω ενα juwel 54 λίτρα με εναν μονομάχο και 2 gouramies , α και ενα σαλιγκάρι apple snail.....
να σας πω...σε μια ξαφνικη διακοπή ρευματος...πολυωρη οπου γω δεν 8α ειμαι σπίτι....τι κανω μετα...
πες βρεπαιδι μου φευγω διακοπεσ...εχω βαλει χρονοδιακοπτες.....την αυτοματη ταιστρα ...ολα οκ...και την κάνω.... τι μπορεί να πάθω???? (το ενυδρειο μου και κατα συνεπεια τα ψαρακια μου???)

maikl
25-02-09, 00:17
...ποσες μερες?...την ταιστρα...:rolleyes:

dimitrak2000
25-02-09, 00:26
Δέκα μέρες...:smt033μια χαρα ειναι η ταιστρα...σε χαιρεταει:p
-------------------------
ΓΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΧΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ...καλε ξυπνήστε καλεεεεεεεεεεε:p
μια ερωτηση εκανα και γω το αμοιρο:smt100

maikl
25-02-09, 00:28
-Το προβλημα πιστευω ειναι η ταιστρα που αφου θα συνεχιζει να ταιζει θα σου ανεβαινουν οι τιμες σε αμμωνια,νιτρωδη με δεδομενη τη διακοπη ρευματος παντα
-Αν και εχει ξανασυζητηθει...ταισμα καλο τις προηγουμενες μερες,μια καλη αλλαγη πριν να φυγεις την ταιστρα εγω θα την εβγαζα,και θα εβαζα ενα συγγενη(αδερφο,-η,μπαμπα,μαμα καποιον τελως παντων) να παει να ταισει μια αντε και ισως δυο φορες, την 4,7η μερα.
Αυτα....και χαιρετα την κι απο μενα...:D

dimitrak2000
25-02-09, 00:34
καλα θα ταν αλλα αν ακουσει η μανα μου να κανει 45 χιλιομετρα για να ταισει ενα λεπτο τα ψαράκια μου και να ξαναγυρίσει....θα με κρεμασι αναποδα πανω απο το ενυδρειο....η στην καλύτερη θα μου φέρει το ενυδρείο κολλάρο...:smt065
ααααααααααααααααααααααραααα...ακυρο να ερ8ει καποιοςςςςςς!!!!
επειδη ακριβως δεν υπάρχει κάποιος μπαινει η ταιστρα...:(
αρα ακυρο να φυγει η ταιστρα!!!!:x
Δυστυχως δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτην την ζωη...αρα θα παρακαλουσα η απαντηση σας και πολυτιμη συμβουλή σας να ξεκιναει με βαση οτι θα υπάρχει ταιστρα:p
επίσης, ναι ξερω οτι εχει συζητηθει το θέμα...απλα εγω μιλαω ΓΙΑ απροειδποιητη διακοπη ρευματος και ποσο μαλλον σε περίοδο απουσιας μου απο το σπίτι!!!!!:smt100

maikl
25-02-09, 00:36
...αν ειναι ολιγοωρη και με δεδομενη χαμηλη ιχθυοφορτηση δε νομιζω οτι θα εχεις προβλημα....;)

dimitrak2000
25-02-09, 00:50
Μιας και σε περιμενω ξυπνιο...περίμενε....μισο.....διεκρινησεμου το ολιγοωρες...ποση ωρα να κραταει ηα καθε μια δηλαδη?? το λω γιατι περυσι το καλοκαιρι μας ειχαν ταραξει....
:smt100
Μιας και σε περιμενω ξυπνιο...περίμενε....μισο.....διεκρινησεμου το ολιγοωρες...ποση ωρα να κραταει ηα καθε μια δηλαδη?? το λω γιατι περυσι το καλοκαιρι μας ειχαν ταραξει....
:smt100
πετυχαίνω ηθελα να γραψω!!!!
sorrryyyy
helloooooooooo...anybody thereeeeeeee?????
Διαβασα στο φορουμ για το τι πρέπει να κανεις αν ξερεις οτι θα γινει διακοπη...τι γινεται ομως οταν δεν ξερεις..και ειτε λειπεις στην δουλεια ειτε διακοπες και επιστρεφεις...μην γνωρίζοντας αμα εγινε ή οχι.....κυριως για την περίοδο του καλοκαιριού όπου ειναι must η διακοπή απο την ΔΕΗ !!!!!!!

Tolis
25-02-09, 01:21
Μην εισαι ανυπομονος, δεν θα χασεις τον υπνο σου αν δεν μαθεις αποψε τι θα γινει με την ταιστρα οταν θα λειψεις δεκαημερο...

dizio
25-02-09, 02:23
η ταΐστρα στην πρίζα μπαίνει?:confused:

marly
25-02-09, 02:57
Νομίζω πως οι ταϊστρες λειτουργούν με μπαταρίες.

kalomoiris
25-02-09, 07:34
απλα πριν ειναι να φυγεις ταιζεις καλα τα ψαρακια σου κανεις μια γεναια αλλαγη 50% και φευγεις δεν βαζεις ουτε ταιστρα ουτε τπτ ταα ψαρακια σου αντεχουν

caverman
25-02-09, 07:50
θα παρακαλουσα η απαντηση σας και πολυτιμη συμβουλή σας να ξεκιναει με βαση οτι θα υπάρχει ταιστρα

1) ταΐζεις καλά για αρκετές μέρες πριν φύγεις
2) κάνεις μια μεγάλη αλαγή και ένα καλό κλάδεμα. (μια μέρα πρίν)
3) ρυθμίζεις την ταίστρα στο ελάχιστο που μπορεί να ρίχνει.
4) συνδέεις κάποια συσκευή στο πολύμπτιζο του ενυδρείου όπως fax ή τηλεφωνητή και τηλεφωνείς καθημερινά για να δείς ότι έχει ρεύμα
και φυσικά έχεις αφήσει κλειδί σε κάποιον γνωστό ώστε να τον ειδοποιήσεις αν καταλάβεις ότι υπάρχει διακοπή.
5) του έχεις ετοιμάσει νερό σε ένα μπιτόνι για να συμπληρώσει έστω και μια φορά αυτό που θα έχει εξατμησρεί.

Από φαγητό γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα με την εξάτμιση ειδικά όταν τα λίτρα είναι λίγα...

κάνε μια αναζήτηση όλα τα θέματα αυτά έχουν ξανασυζητηθεί πολλές φορές.

caverman,