Επιστροφή στο Forum : HELP!!! DILITIRIO
Loipon 8elw na mou peite osoi xerete pou mporei na ofeilete to dilitiriopou brisko sto test tou nerou ti stigmh pou exw kainourgia xalikia kainourgia fita(plastika) kainourgio filtro(me kainourgio an8raka)kai to enidrio sxetika kainourgio???
(xrisimopoiw aqutan,nitrivec,toxivec)
1ον. καλως ηρθες!
2ον. γραφε ελληνικα ειναι στους κανονες του φορουμ.
3ον. ποια ουσια ανιχνευεις και την ονομαζεις δηλητηριο??
οταν λες δηλητηριο? τι πας να μετρισεις?
α, και γραφε ελληνικα αν μπορεις, και καλως ηρθες;)
γεια σας ειμαι νεος νομιζω ειναι η ουσια NO3 (test:eSHa AQUA quick test)
αυτα ειναι νιτρικα και δεν ειναι δηλητιριο... διαβασε για τον κυκλο του αζωτου και θα καταλαβεις...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Filters3.htm
νιτρικα εχει και το νερο της βρησης που πινουμε...
λα8ος μαλλον σου λεω το ΝΟ2 βγαζει ροζ κοντα 5 με 10
Αστρωτο φιλτρο μαλλον. Διαβασε για τον κυκλο του αζωτου που σου ειπαν και πιο πανω τα παιδια.
Εχεις ψαρια μεσα?
διαβασε τα λινκς που σου εδωσε ο aaaooll καθως και τα υπομνηματα στην κατηγορια των αρχαριων και θα καταλαβεις τι πρεπει να κανεις...;)
αν στρωνεις το ενυδρειο λογικο ειναι... τι διαδικασια ακολουθεις? βαζεις αμμωνια?
δες εδω για το στρωσιμο...
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Ammonia.htm
Πανο, μαζι γραφαμε πριν :D
-------------------------
ποπο, ολοι μαζι γραφουμε σημερα...
Εχω ενα ζευγαρι ξιφοφορους, 1 silver shark s , 4 red eye , 5 ινδιανακια τωρα τι μπορω να κανω για να στρωσει το φιλτρο? ριχνω καθημερινα nitrivec 7ml σε 92L ενυδρειο:(:(
η συχνες πολυ συχνες αλλαγες και ενα ευχελαιο:D
η δινεις τα ψαρια πισω, και αρχιζεις σωστα με πολυ διαβασμα...
αλλαγες νερου καθημερινες για να κρατας χαμηλα τα νιτρωδη...επισης αγορασε και τεστ αμμωνιας και μετρησε και διαβασε αυτα που σου ειπαν τα παιδια...ειναι το Α και το Ω
Πανο, μαζι γραφαμε πριν :D
-------------------------
ποπο, ολοι μαζι γραφουμε σημερα...
:smt033
ποσα λιτρα να βγαλω και να ξαναβαλω ,μεχρι ποτε να το κανω αυτο? nitrivec να ριχνω στις αλλαγες και γτ τα φαρμακα δν εχουν κανει τπτ!!
οσα λιτρα χρειαζονται για να κρατας πολυ χαμηλα τις τοξικες ουσιες...αμμωνια δηλαδη και νιτρωδη..θα το κανεις μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου....
αν δε διαβασεις ομως δε μπορεις να καταλαβεις αυτα που σου λεμε....και το λογο που σου τα λεμε...ειναι σημαντικο να κατανοησεις τον κυκλο του αζωτου...
40% αλλα χρειαζς\εσε και τεστ αμμωνιας οπως δηποτε...
οσο για τα "φαρμακα" που λες ειναι αμφιλεγωμενα...
το διαβασα και καταλαβα οτι ειναι σημαντικο και οτι ειναι συχνω τους πρωτους μηνες! nitrivec να βαζω?
το διαβασα και καταλαβα οτι ειναι σημαντικο και οτι ειναι συχνω τους πρωτους μηνες! nitrivec να βαζω?
Αν θες να βάζεις, βάζε σίγουρα μόνο καλό μπορεί να κάνει, αλλά όπως σου είπαν τα παιδία η πιο ενδεδειγμένες λύσεις είναι:
1. Δίνεις τα ψάρια πίσω άμεσα και προχωράς σε σωστό στρώσιμο του ενυδρείου σου.
2. Κρατάς τα ψάρια (κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει γιατί θα ταλαιπωρηθούν άδικα και μπορεί να έχεις και απώλειες) και προχωράς σε καθημερίνες μεγάλες (50% περίπου) αλλαγές νερού πάντα με χρήση αντιχλώριου (aquatan) και έλεγχο του νερου με υγρά τεστ NO2 και NH3/4.
Από την μικρή μου εμπειρία αυτά τα "ζουμιά" δεν βοηθούν (εκτός τις τσέπες των εμπόρων :D ). Πάρε "μπόλι" από στρωμένο ενυδρείο δηλαδή τη "βρωμιά" που βγάζει στίβοντας ένα σφουγγάρι από το φίλτρο και βάλτη στο δικό σου φίλτρο. Το "μπόλι" περιέχει μεγάλους αριθμούς ωφέλιμων βακτηριδίων που μετατρέπουν τις επικίνδυνες ουσίες ΝΗ3 και ΝΟ2 σε ΝΟ3.
Μπόλι μπορείς να ζητήσεις είτε από κάποιον γνωστό είτε από το πετσοπ αρκεί να μην υπάρχει κάποια ασθένεια στο ενυδρείο και τη μεταφέρεις στο δικό σου.
Edit
Εννοείται ότι θα συνεχίσεις να κάνεις μετρήσεις και καθημερινές αλλαγές όσο απαιτείται.
Λοιπον παιδια μετα απο διαβασμα αυτων των links που μου στειλατε αξιοποιησα τις ενεργειες και το ΝΟ2 μου που χθες ηταν ροζ σημερα εχω ελαχιστο. Τι υγρα τωρα πρεπει να χρησιμοποιω για να κρατησω τα τοξικα σε χαμηλες τιμες?
κανενα....αλλαγες νερου σε στρωμενο ενυδρειο θα κρατουν τα νιτρικα χαμηλα.....αμμωνια και νιτρωδη δε θα πρεπει να εχεις ουτως η αλλως καθολου με στρωμενο φιλτρο..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.