PDA

Επιστροφή στο Forum : Αμμο οικοδομης και σκαλαρια;

saxo_29
23-02-09, 13:08
Καλημερα

Εδω και καμποσο καιρο εχω βαλει στο μιαλο να φτιαξω ενα ενυδρειο με σκαλαρια. Το σαββατο παρελαβα τα πρωτα δυο κουκλια τα οποια ειναι μικρα και στεγαζονται προσορινα σε ενα DIY 100αρι μονα τους.Το Rio 240 ειναι καθοδον και συντομα θα μεταφερθουν εκει.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης:
Η οικοδομικη αμμο ειναι συνηθως ασβεστοληθικη ή ουδετερη;
Ρωταω γιατι σκεφτομαι να βαλω οικοδομικη αμμο χοντρη σαν υποστρομα ( αυτη που ειναι ενα ασπρο-βεζ χρωμα) αρκει να μην ειναι ασβεστοληθηκη.

Εχει βαλει κανεις τετοια αμμο με σκαλαρια;

Φιλικα
Κωστας

paco
23-02-09, 13:21
κανε το τεστ με κεζαπι λιγη ποσοτητα αμμου ριχνεις απανω το οξυ αν αφρισει ειναι ασβεστολιθηκη αν οχι ειναι οκ καλο ξεπλιμα και μετα βρασιμο και εισαι ετοιμος

3r4ndo
23-02-09, 13:28
Δεν ειμαι σιγουρος για το αν ειναι ασβεστολιθικη, σιγουρα ομως δεν κανει για αυτη τη χρηση, οσο και να την πλυνεις θα σου θολωσει το νερο...
-------------------------
Αφριζει φιλε μου το δοκιμασα... Οποτε ειναι ασβεστολιθικη...

harilaos
23-02-09, 13:28
Αν δεν είναι ασβεστολιθική κάνει..
Αρκετοί εδώ μέσα την έχουνε χρησιμοποιήσει επιτυχώς..
Είναι και πάμφθηνη σε σχέση με των pet shops..

netblues
23-02-09, 13:33
Για ενα τοσο μικρο ενυδρειο δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μπει κανεις σε τετοιες διαδικασιες. Η ποιοτητα της αμμου οικοδομης διαφερει απο περιοχή σε περιοχή, απο μηνα σε μηνα και απο μαντρα σε μαντρα. Ολες κανουν για πλακακια, απο κει και περα ομως....

Πάνος
23-02-09, 14:21
αξιζει μια δοκιμη με ακουαφορτε...εχω παρει 4 σακια 25/κιλα ως τωρα σε διαφορα ενυδρεια....μιλαμε για 100 κιλα αμμο κι εδωσα....4χ1.20=4.80 ευρω...ξεφτιλα...ποτε μου δε συναντησα ασβεστολιθικη..ποτε δεν την εβρασα...καλο ξεπλυμα και ουτε το νερο θολωνε ουτε τιποτα....

ειμαι φανατικος υπερ της οικοδομικης αμμου...την εχω με σκαλαρια....το κορυ ειναι τρισευτυχισμενα...τα φυτα πανε καλα....και πηρα και αλλα 2 σακια για ενα φιλο...
δε λεω οτι θα βρεις αμμο ιδια με αυτη που βρισκω εγω..αλλα αξιζει να το ψαξεις....επισης το χρωμα της προσωπικα μου αρεσει και στο ενυδρειο κατω απο το φως δινει ενα πολυ γλυκο μπεζ...
παντα ομως με υλικα που δεν ειναι απο πετσοπ χρειαζεται λιγη προσοχη...

saxo_29
23-02-09, 14:21
Ο λογος για να μπει καποιος σε τετοιο κοπο ειναι απλως:
Αλλο να δοσεις 10 ευρω για αμμο,,και αλλο να δωσεις 64 ευρω ή κανω λαθος;
Απο γνωστο καταστημα 6,40 ευρω το 5κιλο ( για 50 κιλα:- 6,40x10=64ευρω)

Νομιζω οτι ειναι αρκετος λογος;)

Πάνος
23-02-09, 14:23
με 1,20 ευρω τα 25 κιλα....:rolleyes:
θα δωσεις 2,40 ευρω....

υδροχόος
23-02-09, 15:10
Μία διευκρίνιση από έναν Πειραιώτη που μένει στην Θεσσαλονίκη. Όταν στην βόρειο Ελλάδα μιλάμε για άμμο οικοδομική εννοούμε την ποταμίσια που μόνο αυτή υπάρχει στις μάντρες οικοδομών η οποία ίσως κάνει για ενυδρεία (φίλε Πάνο) , ενώ όταν μιλάμε για οικοδομική άμμο στην Αττική συνήθως εννοούμε την νταμαρίσια άμμο που βγαίνει από το λευκορόζ μάρμαρο. Εκτός και αν αναφερόμαστε στην άμμο θαλάσσης που επίσης κυκλοφορεί στις μάντρες με υλικά οικοδομών (δεν είμαι σίγουρος αν είναι θαλάσσης ή ποταμίσια όπως εδώ στα βόρεια). Αυτά:D:D:D

maikl
23-02-09, 15:13
Απο γνωστο καταστημα 6,40 ευρω το 5κιλο ( για 50 κιλα:- 6,40x10=64ευρω)

...αστα να πανε ...μας "τρωει" τις δωροεπιταγες...:D

caverman
23-02-09, 21:56
ενώ όταν μιλάμε για οικοδομική άμμο στην Αττική συνήθως εννοούμε την νταμαρίσια άμμο που βγαίνει από

...τα λατομεία στο Μαρκόπουλο από ασβεστολιθικά υλικά 100%.:cool:

Πάνος
23-02-09, 23:25
να ερχεστε λοιπον επισκεψη στο βορρα να σας δινουμε και αμμο....;)..που με τετοιες τιμες φυσικα θα σας την κανω δωρο...

saxo_29
24-02-09, 16:30
Δοκιμασα σημερα με aquaforte' :smt022
Δεν ξερω εαν εκανα κατι λαθος ( δεν επλυνα την αμμο) αλλα μολις εριξα το aquaforte' επανω,,χαμος.....λες και ηταν σαπουναδα!!
Οποτε επαιξα και εχασα. Για Malawi ειναι οτι πρεπει, για σκαλαρια ομως :smt022