Επιστροφή στο Forum : Άσπρη σκόνη στα φύλλα
Καλημέρα σε όλους, είδα από χθες πάνω στα φύλλα της Lobelia cardinalis μια άσπρη σκόνη, το φυτό είναι στο ενυδρείο 2 εβδομάδες, ακόμα υπάρχει μεσα και μια Ludwigia 8 μέρες η οποία δεν παραουσιάζει το ιδιο πρόβλημα, τα φύλλα της είναι καθαρά.
Το ενυδρείο είναι 15λίτρα καθαρά με 1 μονομάχο και τρέχει 3 εβδομάδες. Μετρήσεις: PH 7,5-8, GH 7, ΚΗ 5, αμμωνία και νιτρώδη 0 και νιτρικά 10, Θερμοκρασία 26.
Τι μπορεί να είναι αυτό ?
Μπορεί να είναι κάποιο είδος άλγης ?
αν τινάξεις λίγο τα φύλλα με ένα καλαμάκι φεύγουν ή είναι κολλημένα επάνω?
Ευχαριστω για την άμεση απάντηση.
δεν χρησιμοποιώ διοξείδιο και θέλω να μείνει έτσι. οταν πήρα την Lobelia cardinalis δεν ήξερα καν τι είναι πόσο μάλλον τις απαιτήσεις της, άν αντέξει καλώς. αυτό που με ανυσήχησε είναι να μην εξαπλωθεί το πρόβλημα και στο υπόλοιπο ενυδρείο. όταν γυρίσω σπίτι θα δώ αν κουνόντας τα φύλλα πεφτεί ή είναι κολλημένη πάνω στο φύλλα η σκόνη. άλλα φυτά που σκοπεύω να προσθέσω ακόμα είναι μια ανούμπια νανα, μία Cladophora aegagrophila και ίσως Cabomba caroliniana ή και Echinodorus tenellus. μαλλόν πολλά είναι, θα δω σιγά σιγά.
Χρειάζεται να πάρω κανένα άλλο τεστ για τα φυτά?
-------------------------
Λοιπόν, γύρισα και είδα οτι η σκόνη φεύγει αμα τινάξω τα φύλλα και αιωρείται μέσα στο νερό. Ακόμα πρόσεξα ότι κοντά στις ρίζες του φυτού πάνω στο τζάμι έχει ένα ιστό σαν αράχνης, ένα μικρό κομματάκι 1cm περίπου.
Μην ανησυχεις, αιωρουμενη σκονη απο το υποστρωμα ηταν λογω οτι το ενυδρειο ειναι νεο ακομα. Σιγα σιγα θα καθαρισει.
Ευχαριστω για την άμεση απάντηση.
δεν χρησιμοποιώ διοξείδιο και θέλω να μείνει έτσι. οταν πήρα την Lobelia cardinalis δεν ήξερα καν τι είναι πόσο μάλλον τις απαιτήσεις της, άν αντέξει καλώς. αυτό που με ανυσήχησε είναι να μην εξαπλωθεί το πρόβλημα και στο υπόλοιπο ενυδρείο. όταν γυρίσω σπίτι θα δώ αν κουνόντας τα φύλλα πεφτεί ή είναι κολλημένη πάνω στο φύλλα η σκόνη. άλλα φυτά που σκοπεύω να προσθέσω ακόμα είναι μια ανούμπια νανα, μία Cladophora aegagrophila και ίσως Cabomba caroliniana ή και Echinodorus tenellus. μαλλόν πολλά είναι, θα δω σιγά σιγά.
Χρειάζεται να πάρω κανένα άλλο τεστ για τα φυτά?
-------------------------
Λοιπόν, γύρισα και είδα οτι η σκόνη φεύγει αμα τινάξω τα φύλλα και αιωρείται μέσα στο νερό. Ακόμα πρόσεξα ότι κοντά στις ρίζες του φυτού πάνω στο τζάμι έχει ένα ιστό σαν αράχνης, ένα μικρό κομματάκι 1cm περίπου.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Είναι από το υπόστρωμα όπως είπε κ ο συγχομπίστας. Μηπως κούνησες το υπόστρωμα ενώ φύτευες; θα φυγει με αλλαγες νερού σταδιακά. Μη σε ανησυχεί.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Είναι από το υπόστρωμα όπως είπε κ ο συγχομπίστας. Μηπως κούνησες το υπόστρωμα ενώ φύτευες; θα φυγει με αλλαγες νερού σταδιακά. Μη σε ανησυχεί.
Το ενυδρείο έχει μόνο χαλίκι και το κούνησα όταν φύτεψα και γενικά το κουνάω και όταν άλλαζω νερό για να μαζεύω υπολήμματα τροφών που έχουν ξεμείνει.
Βασικά έχει αυξηθεί η σκόνη και σήμερα είδα οτι έχει και λίγη κολλημένη στο τζάμι.
προσπάθησα όταν άλλαξα νερό σήμερα να καθαρίσω λίγο τα φύλλα.
Αν είναι απο το χαλίκι δεν πειράζει, την άλγη φοβάμαι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.