Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ξυλο teak για ενυδρειο

aris2
19-02-09, 22:53
καλησπερα.εχω βρει κατι φοβερα κομματια απο ξυλο teak τα οποια μου ειπαν οτι επιπλεουν και δεν καθονται κατω αλλα αν βρω τροπο να τα βαλω ειναι καλα για ενυδρειο? μηπως ελευθερωνουν τιποτα ουσιες?ημηπως γεμιζουν αλγες?

tonisgr
19-02-09, 23:42
Εγω εχω ενα μικρο απο ποταμακι με τα χρυσοψαρα μου και ειναι οκ.
Πριν το βαλω στο ενυδρειο το εβρασα καλα για να ειναι καθαρο απο διαφορα μικρόβια κ.λ.π.

aris2
19-02-09, 23:43
επιπλεει?

tonisgr
20-02-09, 00:52
Οχι ειναι στον βυθο
Ειναι λιγο βαρυ ξυλο

PascM
20-02-09, 00:53
Έχω την εντύπωση οτι το ΤΙΚ όταν βουλιάξει θα αρχίσει να σαπίζει κιόλας.

mixalis24
20-02-09, 03:44
καλησπερα.εχω βρει κατι φοβερα κομματια απο ξυλο teak τα οποια μου ειπαν οτι επιπλεουν και δεν καθονται κατω αλλα αν βρω τροπο να τα βαλω ειναι καλα για ενυδρειο? μηπως ελευθερωνουν τιποτα ουσιες?ημηπως γεμιζουν αλγες?
+-8σε τι μεγεθος ειναι? κανενα ξυλο απο την φυση δεν βουλιαζει εκτος εαν το βρουμε μεσα σε νερο. μετα την απολιμανση δεστο σε μια πετρα με μπετονια...

aris2
20-02-09, 08:08
αρκετα μεγαλο καλυπτη το μισω φιλτρο του ριο να φανταστεις. λες να σαπιση?

tonisgr
20-02-09, 09:50
αρκετα μεγαλο καλυπτη το μισω φιλτρο του ριο να φανταστεις. λες να σαπιση?

Εγω το δικο μου το εχω μεσα κανα μηνα και ειναι μια χαρα.
Αν αρχίζει να σαπιζει θα το πεταξω.
Αλλα ειναι το κατι αλλο τωρα τελευταία άρχισε να πιανει λιγο πρασιναδα γυρο γυρο και ειναι πολυ όμορφο.
Θα στεναχωρηθώ αν χαλασει.

paco
20-02-09, 10:51
το teak είναι ξύλο που το χρησιμοποιούμε σε καταστρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών πάτωμα γύρω από πισινές γενικά είναι ανθεκτικό ξύλο για νερό(υπάρχουν 7 ποιότητες) αν είναι και ρίζα ακόμα καλύτερα.
Όσο για ξύλα που βουλιάζουν?
ιρόκο μαρμπαο εμπονι τριανταφυλοξυλο και όσα αλλά συγκαταλέγονται στα σιδηροξυλα.
Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι κατάλληλα για τα ενυδρεία μας?

aris2
20-02-09, 11:03
ειναι κατι σαν φλουδα πιο πολυ και οχι σαν ριζα. μπορω να δεσω πανω μος?θα ριζωσουν?

paco
20-02-09, 11:06
θα ριζωσει αλλα η φλουδα σαπιζει πιο γρηγορα η ριζα ειναι το πιο ανθεκτικο κοματι ενος δεντρου

aris2
20-02-09, 12:03
οταν λες πιο γρηγορα?κανενα χρονο?

paco
20-02-09, 12:07
αναλογα τη πυκνοτητα εχει η φλουδα δεν μπορω να πω για χρονικο διαστημα κανοντας αλλαγες στο νερο σου τσεκαριζε αν διαλυεται

aris2
20-02-09, 12:19
αναλογα τη πυκνοτητα εχει η φλουδα δεν μπορω να πω για χρονικο διαστημα κανοντας αλλαγες στο νερο σου τσεκαριζε αν διαλυεται
α ωραια μολις το τοποθετησω θα το τσεκαρω συχνα .ευχαριστω

mixalis24
20-02-09, 16:03
το teak είναι ξύλο που το χρησιμοποιούμε σε καταστρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών πάτωμα γύρω από πισινές γενικά είναι ανθεκτικό ξύλο για νερό(υπάρχουν 7 ποιότητες) αν είναι και ρίζα ακόμα καλύτερα.
Όσο για ξύλα που βουλιάζουν?
ιρόκο μαρμπαο εμπονι τριανταφυλοξυλο και όσα αλλά συγκαταλέγονται στα σιδηροξυλα.
Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι κατάλληλα για τα ενυδρεία μας?
+-8Θα ηθελα να μαθω εαν τα ξυλα που ανεφερες παραπανω (ιροκο,μαρμπαο,
κλπ.) ειναι επεξεργασμενα. ψαχνω χρονια τωρα και βρισκω ξυλα σε ρεματα ποταμια ακομα κομματια που βγαζει η θαλασσα εξω με την αναλογη δουλεια επανω σε αυτα που ειναι χρονοβορα θα ελεγα τα τοποθετω σε ενυδρεια. παρολαυτα δεν εχω βρει ποτε μου ξυλο που απο μονο του να μενει στο βυθο.

paco
20-02-09, 16:14
το εμπονι ειναι αφρικανικο και μεγαλωνει στη θαλασσα το ιροκο ειναι ελληνικο και το χρησιμοποιουνε για το κεντρικο ξυλο (καρινα) σε καικια το μαρμπαο ειναι ινδονησιακο και το τριανταφυλλοξυλο αφρικανικο εκτος απο το εμπονι ολα τα αλλα θελουν 2 μερες να ποτισουν για να βυθιστουν διοτι οταν ειναι στεγνα εχουν χασει τους χυμους τους και τους αναπληρωνουν με αερα αυτον τον αερα βγαζουμε βυθιζοντας τα στο νερο τα ξυλα που εγραψα μονο στη χωρα τους τα βρισκεις ακατεργαστα το τικ το φερνουν και σε ριζα μιλαμε για ξυλα με μεγαλη πυκνωτητα οποτε και ξερα εχουν πολυ λιγο αερα μεσα τους

kill_bill
20-02-09, 16:26
Eπισης απο ΤΙΚ κατασκευαζονται τα μεγαλα, καλα, πελαγισια ψαροτουφεκα.

mixalis24
20-02-09, 17:10
το εμπονι ειναι αφρικανικο και μεγαλωνει στη θαλασσα το ιροκο ειναι ελληνικο και το χρησιμοποιουνε για το κεντρικο ξυλο (καρινα) σε καικια το μαρμπαο ειναι ινδονησιακο και το τριανταφυλλοξυλο αφρικανικο εκτος απο το εμπονι ολα τα αλλα θελουν 2 μερες να ποτισουν για να βυθιστουν διοτι οταν ειναι στεγνα εχουν χασει τους χυμους τους και τους αναπληρωνουν με αερα αυτον τον αερα βγαζουμε βυθιζοντας τα στο νερο τα ξυλα που εγραψα μονο στη χωρα τους τα βρισκεις ακατεργαστα το τικ το φερνουν και σε ριζα μιλαμε για ξυλα με μεγαλη πυκνωτητα οποτε και ξερα εχουν πολυ λιγο αερα μεσα τους
+-8σ' ευχαριστω για της πληροφοριες ειναι αρκετα ενδιαφερουσες, παρολαυτα ειμαι κατα στην αγορα καποιου ξυλου (ανοιξτε τα ματια σας και δειτε την φυση) εχει πολλα να μας δωσει για τα ενειδρεια μας.....

tonisgr
20-02-09, 17:38
Ε!! οχι και να αγοραζουμε και ξύλα.
Εγω ενα ξυλο και μερικες πετρες τις βρήκα απο την φυση.
Να σου πω την αλήθεια ειχα βαλει στο ματι κατι πολυ ωραια φυτα απο ενα ποταμάκι
Αλλα ρωτησα εδω τα παιδια και μου ειπαν να μην τα βαλω διοτι υπήρχε κίνδυνος
και ετσι αγόρασα

paco
20-02-09, 18:04
σ' ευχαριστω για της πληροφοριες ειναι αρκετα ενδιαφερουσες, παρολαυτα ειμαι κατα στην αγορα καποιου ξυλου (ανοιξτε τα ματια σας και δειτε την φυση) εχει πολλα να μας δωσει για τα ενειδρεια μας..... . τα παιδια εδω μεσα εχουν κανει διαφορες ενδιαφερουσες συζητισεις για ξυλα απο τη φυση με πολλες σελιδες το θεμα μας εδω ηταν για το ξυλο τικ το αν αγορασουμε η οχι ειναι στο χερι του καθενος

aris2
20-02-09, 18:13
εγω παντος θα το παρω το κομματι και αν τυχων κατι δεν παει καλα θα σας ενημερωσω
-------------------------
εγω παντως θα το παρω το καμματι και αν κατι δεν παει καλασας κραταω ενημερους για τυχων προβληματα με τα ξυλα τικ.

mixalis24
20-02-09, 18:34
Ε!! οχι και να αγοραζουμε και ξύλα.
Εγω ενα ξυλο και μερικες πετρες τις βρήκα απο την φυση.
Να σου πω την αλήθεια ειχα βαλει στο ματι κατι πολυ ωραια φυτα απο ενα ποταμάκι
Αλλα ρωτησα εδω τα παιδια και μου ειπαν να μην τα βαλω διοτι υπήρχε κίνδυνος
και ετσι αγόρασα
+-8τα φυτα ε? ειναι λιγακι δυσκολο να σου πανε λογω αλλαγης θερμοκρασιας,νερου,κλπ. εαν οχι τα βγαζεις αυτο που θελει προσοχη ειναι η απολυμανση του φυτου για να μην μεταφερεις κατι που δεν πρεπει στο ενυδρειο σου. το κακο ειναι οτι πρεπει να φτιαξεις το νερο στις αναλογες σκληροτητες που υπηρχε το φυτο...

tonisgr
20-02-09, 18:51
+-8τα φυτα ε? ειναι λιγακι δυσκολο να σου πανε λογω αλλαγης θερμοκρασιας,νερου,κλπ. εαν οχι τα βγαζεις αυτο που θελει προσοχη ειναι η απολυμανση του φυτου για να μην μεταφερεις κατι που δεν πρεπει στο ενυδρειο σου. το κακο ειναι οτι πρεπει να φτιαξεις το νερο στις αναλογες σκληροτητες που υπηρχε το φυτο...

Και πως θα γινει απολυμανση των φυτων?
Όσο για τις σκληρότητες ενταξει το προχωράς και αν δεις οτι τα παιζει το φυτο το βγαζεις.
Θα το επιδιώξω αυτο οταν γινει η λιμνουλα που ετοιμαζω με χρυσοψαρα.
Στο ενυδρειο δεν τα βαζω.