Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Νεογέννητα Γκούπι.

Serafeim
17-02-09, 13:02
Πριν 23 μέρες γεννήσαν τα γκούπι μου. Βρήκα 3 μικρά πάνω στα φύλλα της Βαλισνέριας κρυμμένα, ενώ έκανα αλλάγή νερού. Προφανώς τα λοιπά έγιναν <τροφή>. Έπιασα τα μικρά με κουτάλα και τα έβαλα μόνα τους σε πλαστικό δοχείο μεταφοράς το λέω εγώ και όχι <μονομάχου> που τους φυλακίζουν τα πετ... Τα ταϊζω NOVO BABY της JBL και κατεψυγμένη ΑΡΤΕΜΙΑ, που όμως δεν φαίνεται να τιμούν. Έφτασαν μέγεθος 1εκ. Χθες όμως το ένα απεβίωσε. Νερό αλλάζω κάθε 2 μέρες.
Ερώτηση. Να τα βάλω στο μεγάλο ενυδρείο πλέον? Έχει πολλές κρυψώνες εκεί αφού έχω και <κερατόφυλλο>. Αν ναι πως θα τρέφονται?? να σταματάω το φίλτρο που δημιουργεί ανατάραξη στν επιφάνεια? έχουν φόβο να γίνουν τροφή στα άλλα τωρα??
Έχω 6 γκάπι 4 αρλεκίνους μικρούς και ένα πλέκο, σε 74 λτ καθαρά.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πάνος
17-02-09, 13:58
αν θελεις να χωρισεις το γονο θα πρεπει να τον βαλεις σε αλλο ενυδρειο με φιλτρανση και θερμανση....
σε δοχεια δεν επιβιωνουν ευκολα γιατι οι τιμες της αμμωνιας αυξομειωνονται...και οι συνθηκες ειναι ασταθεις και ακαταλληλες...γιαυτο και δε τρωνε ιδιαιτερα...
βαλτα πισω στο μεγαλο...
και γενικοτερα κανε αρκετες κρυψωνες και με αρκετα φυτα η κερατοφυλλο ολο και καποια θα επιβιωνουν....στο τελος θα γεμισεις...

Serafeim
17-02-09, 17:31
Πάνο, σ' ευχαριστώ. Σε συγχαίρω επίσης, γιατί απ' ότι βλέπω είσαι μέσα σ' όλα τα POST, αφιερώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου και βοηθάς με τις γνώσεις όλους εμάς που διψάμε για μάθηση.
Ερώτηση: αν βάλω τα μικρά στο μεγάλο, πως θα βρίσκουν την τροφή? πρέπει μήπως να σταματώ το φίλτρο για λίγη ώρα, ώστε να μην κάνει αναταράξεις και χάνεται η τροφή??

Alex_Salonica
17-02-09, 18:28
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, μάλιστα σε λίγο καιρό θα κατακλύσουν το ενυδρείο και δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις.
Ούτε γεννήστρες, ούτε ειδικές τροφές αρκεί να έχεις κρυψώνες
Απλά απόλαυσέ τα

imichal
17-02-09, 18:53
γκούπι = guppy μαλλον ε?:confused:

Serafeim
17-02-09, 19:03
Ευχαριστώ Φίλε. Έχω άλλες 2 έτοιμες για γέννα, αλλά ο αρσενικός τις κυνηγάει ακόμα... δεν χόρταίνει..ο άτιμος, θα μου τις στρεσσάρει μου φαίνεται. Τέλος πάντων αφήνω την φύση να δράσει και να το απολαύσω όπως λές.
Και πάλι ευχαριστώ.

halvas69
17-02-09, 19:07
γκούπι = guppy μαλλον ε?:confused:

Ναι ρε Θπύρο, θωθτά το είπε το παιδί, απλά το ψθέλιθε Μαδριλένικα.

Serafeim
17-02-09, 19:18
Φίλε Χαλβά ευχαριστώ για την διευκρίνηση στον Θπύρο.
Αααα.. και μια διευκρίνηση-συμπλήρωση Καστελλιάνικα λέγονται όχι Μαδριλένικα.

Προς όλους τους Φίλους, παραθέτω και το παρακάτω Link, με πολές φωτό

http://atlas.drpez.org/Agua_Dulce

halvas69
17-02-09, 19:23
:) να σκεφτείς Ηλία τον λένε αλλά δεν είχε Σ το όνομα του να το κάνω Θ. χαχαχα
Το λινκ που έδωσες έχει υπέροχες φώτο, ευχαριστούμε !

ΥΓ Dulce τι σημαίνει ?

imichal
17-02-09, 19:35
Χαλβα στο τελος θα με κανεις να ξεχασω το ονομα μου.....!!!:smt108
:D:D

Serafeim
17-02-09, 19:45
Aqua Dulce: Γλυκό Νερό σημαίνει φίλε μου, όπως και εμείς το λέμε, ενώ τα Αγγλόφωνα το λένε Fresh water.
Antios Amigos y asta la vista...

Πάνος
18-02-09, 00:47
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!
οπως σου ειπαν ....απολαυσε το εργο της φυσης...;)

Serafeim
23-02-09, 22:35
Τελικά γέμισα μικρά γκάπυ...25-30 ούτε ξέρω. Παρ' ότι και 2 Colisa στο ενυδρείο και το ενδιαφέρον των αρσενικών για "ζωντανή τροφή", τα μικρά πάνε μια χαρά. Πονηρά και επιφυλακτικά. Όταν ταϊζω τα μεγάλα ορμάνε κι αυτά άφοβα.
Συμβουλή για φίλους των γκάπυ.
ΟΧΙ παραπάνω από 2-3 θυληκά(+1 αρσ) και έγκαιρη εύρεση φίλων για δόσιμο μικρών....