Επιστροφή στο Forum : Μετρήσεις και...φυτα!
Χθές έκανα μετρήσεις στο ενυδρείο μου 55λίτρα φυτεμένο, εχω γκάπυ, ξιφοφόρους 1 πλέκο και μόλυ σύνολο 14 ψαράκια.
Αμμωνία είχα μηδέν αλλά NO2 στα ύψη. Γιατί? :confused:
Επίσης τα ψάρια τρώνε τα φυτά. Η ανούβια έχει...ψιλοχαλάσει! Τρύπες στα φύλλα, και ο κορμός..
Λίπασμα τους βάζω. Επίσης άρχισε να θαμπώνει το νερό.. :smt100
Κανε καμμια αλλαγη νερου...
Και η ανουμπια δεν χρειαζεται λιπασμα... τι αλλα φυτα εχεις?
επισης πες μας με τι μετρας....
και -αν και εχω καταντησει γραφικος-...ο πλεκο θελει μεγαλυτερο ενυδρειο και τα ψαρακια σου ειναι πολλα για τα λιτρα σου
Μετράω με υγρά τεστάκια. Είχε φτάσει κάποια στιγμή στο μηδέν. Χθές το είδα...στο max! Τα άλλα φυτά είναι...κερατόφυλλο και "ντοματια" αν δε κανω λάθος. Γενικά ευκολα φυτα. Το θέμα είναι γιατί τα τρώνε! και ο Πλέκο όλο...πάνω στα φυτά βόσκει και στο πλαστικό και ελάχιστα στο τζάμι..
O Πλέκο πράγματι φαίνεται "δυσανάλογος" με τα άλλα ψαράκια.
Φιλε ermis δεν θελω να σε στενοχωρησω, αλλα θα εχεις μεγαλα προβληματα αν συνεχισεις με αυτη την ιχθυοφορτιση.
Το θολωμα του νερου προαναγγελει αυξημενη ρυπανση απο τα πολλα ψαρια και τοξικα στοιχεια οπως η αμμωνια και τα παραγωγα της.
Εχεις στριμωξει στα 45 λιτρα καθαρα 14 ψαρια,μεταξυ των οποιων 1 pleco (που ρυπαινει πολυ), Ξιφοφορους που θελουν περισσοτερα λιτρα γιατι ειναι απο τα μεγαλυτερα σε μηκος ζωοτοκα και κινητικα ψαρια, τα Μολλυ ειναι κι αυτα μεγαλουτσικα και θελουν τουλαχιστον 80 λιτρα απο μονα τους.
Σκεψου οτι ή θα παρεις ενα μεγαλυτερο ενυδρειο ή θα περιοριστεις μονο σε μερικα Guppy.
Αν παλι πιστευεις οτι το μονο σου προβλημα ειναι τα φαγωμενα φυτα, τοτε βαλε λιγο αγγουρακι στον Pleco σου γιατι μαλλον πειναει ο κακομοιρης και στρεφεται στα φυτα.
Σκεψου καλα τι θα κανεις, ειναι κριμα και για τα ψαρια σου αλλα και για σενα που θα στενοχωρεθεις οταν αρχισουν οι θανατοι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.