PDA

Επιστροφή στο Forum : γκαζον...

KOSTASZOIDOS
16-02-09, 19:58
απευθυνομαι σε εμπειρους στο φυτεμενο ενυδρειο:ποιο ειναι αυτο το φυτο που ειναι καταληλο να στρωθει ο πατος του ενυδρειου ολος πρασινος (γκαζον ας το πουμε)και τι προυποθεσεις πρεπει να υπαρχουν;

Strahos
16-02-09, 20:04
εξαρτάται από τις συνθήκες του ενυδρείο που θέλεις να στρώσεις.
Τι φως, co2 και λίπανση έχεις και τι μπορείς να παρέχεις?

ΧρήστοςΠ
16-02-09, 20:51
Το θέλεις για δίσκους ?

Πάνος
17-02-09, 00:03
σε γενικες γραμμες ολα τα "γκαζον-γρασιδια" ειναι απαιτητικα....απο προσωπικη μου πειρα αναφερω τα 4 που εχω δουλεψει και τα βαζω με σειρα δυσκολιας απο το ευκολοτερο στο δυσκολοτερο...
1.εχινοδωρους τενελους
2.ελεοχαρις παρβουλα
3.ημιανθος καλιτριχοειδες "κουμπα"
4.γλωσσοστιγμα ελατινοειδες

χαλι ομως μπορεις να κανεις και με μος που ειναι πανευκολη....;)
δεν αναφερω τη μπλυξα καθως ψηλωνει αρκετα και μονο σε μεγαλα ενυδρεια μπορει να δωσει την οψη του "γκαζον"...

KOSTASZOIDOS
17-02-09, 15:26
οχι δεν ειναι για μενα, για καποιον φιλο

dizio
17-02-09, 16:14
επίσης το lilaeopsis brasiliensis που έχω εγώ εδώ και καιρό, είναι πολύ ωραίο γκαζονάκι, θέλει φώς co2 και όχι μεγάλες θερμοκρασίες...

mikele
22-02-09, 09:29
χαλι ομως μπορεις να κανεις και με μος που ειναι πανευκολη....;)
δεν αναφερω τη μπλυξα καθως ψηλωνει αρκετα και μονο σε μεγαλα ενυδρεια μπορει να δωσει την οψη του "γκαζον"...[/quote]

dizio
22-02-09, 15:18
η μος όμως είναι λιγάκι δύσκολη στο κούρεμα, καθώς πρέπει να την κουρεύεις και ταυτόχρονα να την σιφωνάρεις με το λάστιχο, αλλιώς τα κομματάκιαπάνε παντού και μεγαλώνουν παντού. επίσης η μός μεγαλώνει κατα κόρον προς τα πάνω. γιαυτούς τους λόγους θα προτείνω "κανονικό" γκαζόν έναντι του "πλαστού".