Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερωτησεις σχετικα με co2...

Psytrancer
15-02-09, 18:18
1) Το πεχα κοντρολερ το χρειαζομαι για να αποφυγω το να κανω τεστακια καθε βδομαδα πχ?!
2) Η ηλεκτρομαγνιτικη βαλβιδα που χρειαζεται?!
3) θα τα χρειαστω(αυτα τα 2) στο ενυδρειο μου?!
4) Το bouble counter ειναι αυτο ? (τερμα δεξια στην φωτο με την φιαλη)
5) την φιαλη την κλεινουμε το βραδυ κ την ανοιγουμε μαζι με τα φωτα το πρωι ή το αντιστροφο!?
6) απο την στιγμη που την γεμισω(την φιαλη)συνδεω τα σωληνακια(αλφαδολαστοιχα η οτι ειναι τελος παντων) στο αντιστοιχο μερος,την βαζω οπου θελω(διαχυτηρας μεσα στο ενυδρειο,μπουκαλα στο ντουλαπι κτλ) κ ανοιγω την βανα?!

κ μια φωτο απο το μολις καποιων ωρων κ πρωτο μου φυτεμενο ενυδρειο!! +-2
που να τελειωσει κιολας!

Πάνος
15-02-09, 21:20
1) Το πεχα κοντρολερ το χρειαζομαι για να αποφυγω το να κανω τεστακια καθε βδομαδα πχ?!οχι...αυτο θα το εκανε αν ηταν μονο μετρητης....αλλα ειναι και κοντρολερ ..δηλαδη κραταει το πεχα σε επιθυμητη τιμη...
2) Η ηλεκτρομαγνιτικη βαλβιδα που χρειαζεται?!την ανοιγοκλεινει ο πεχα κοντρολερ ωστε να περναει αεριο διοξειδιο μονο οταν απαιτειται για την τιμη που θες...
3) θα τα χρειαστω(αυτα τα 2) στο ενυδρειο μου?! αν θες συγκεκριμενες τιμες πεχα ναι....η αν θες να γενικοτερα να ανοιγοκλεινει η παροχη σου (π.χ. με εναν χρονοδιακοπτη τη νυχτα)
4) Το bouble counter ειναι αυτο ? (τερμα δεξια στην φωτο με την φιαλη)ναι...θα εχεις λιγο νερο μεσα ουτως ωστε να φαινεται η φυσαλιδα που περναει...
5) την φιαλη την κλεινουμε το βραδυ κ την ανοιγουμε μαζι με τα φωτα το πρωι ή το αντιστροφο!?αν βαλεις κοντρολερ θα ανοιγοκλεινει με εντολη του κοντρολερ...αν δε βαλεις κοντρολερ μπορεις να την κλεινεις το βραδυ...με προσοχη στις μεταβολες του πεχα...
6) απο την στιγμη που την γεμισω(την φιαλη)συνδεω τα σωληνακια(αλφαδολαστοιχα η οτι ειναι τελος παντων) στο αντιστοιχο μερος,την βαζω οπου θελω(διαχυτηρας μεσα στο ενυδρειο,μπουκαλα στο ντουλαπι κτλ) κ ανοιγω την βανα?!ανοιγεις τη βανα και ρυθμιζεις τα μανομετρα σου ...το ενα δειχνει την πιεση μσα στη φιαλη..αυτο που δειχνει την πιεση εξοδου να ειναι καπου στο 1 ...και με τη βελονοειδη ρυθμιζεις φυσαλιδες...

κ μια φωτο απο το μολις καποιων ωρων κ πρωτο μου φυτεμενο ενυδρειο!! +-2
που να τελειωσει κιολας!
καλη συνεχεια!!! (τοσο ωραιο και φυσικο ενυδρειο.....θα προτεινα να βγαλεις τη σταμνα...;))

Psytrancer
15-02-09, 22:52
Σε ποια περιπτωση δεν θα ηθελα συγκεκριμενη τιμη ph?! εφοσον τα ψαρια εχουν συγκεκριμενες απαιτησεις,δεν πρεπει να το κραταμε σταθερο?!

Δλδ αν δεν βαλω το ph controller κ την βαλβιδα θα πρεπει συνεχως να βρισκω την τιμη του ph κ να την αλλαζω συνεχως(εφοσον την θελω σταθερη) ?!
αλλιως τα βαζω(αφου τα παρω!),τα ρυθμιζω(αφου μαθω πως!!) κ απλα ελενχω που κ που τις τιμες γενικοτερα....(?)

Πάνος
15-02-09, 23:31
σχετικα σταθερο κρατας το πεχα και με 24ωρη παροχη διοξειδιου....εμπειρικα οι μεταβολες σε μενα με παροχη 24/7 μεταξυ ημερας και νυχτας ειναι συνηθως 0.1...ενιοτε εχει παει και 0.2....
ο κοντρολερ σου δινει ακριβεια και εφοσον εχεις χρησιμοποιησε τον...;)