PDA

Επιστροφή στο Forum : αρχη με mini reef

grkts
14-02-09, 23:43
Όπως οι περισσότεροι μετά από την απόκτηση ενυδρείου και αποκτώντας κάποια εμπειρία στο γλυκό νερό έρχεται και η μεγάλη απόφαση για το αλμυρό
Που είναι πολύ πιο δύσκολο από το γλυκό και ιδίως σε μικρά ενυδρεία
(Όπως φυσικά και ποιο ακριβό ) σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει
Λοιπόν μετά από πολύ διάβασμα τόσο που έπηξα και κοντεύω να τα μπερδέψω
έχω κάποιες απορίες-ερωτήσεις .
για τα 100-110 λίτρα περίπου έχω καταλήξει στα παρακάτω , εάν έχετε να προσθέσετε κάτι η να διορθώσετε
2 κυκλοφορητές tunze 6025 (μπορούμε να βάλουμε παραπάνω για καλύτερη κυκλοφορία η είναι κακό?)
Σκιμερ deltec mce 300 ( ο tuboflotor Blue 1000 είναι εντάξει ?)
10 κιλά ζωντανό βράχο ( και πόσο ψόφιο?)
άνθρακα και τον αντιφωσφωρο (μπαίνουν στο ίδιο εξωτ. Φίλτρο ? )
αραγωνιτη ( πόσο για τα λίτρα μου, είδα κάπου ζωντανός άρα υπάρχει και ψόφιος , σε τι αναλογία)
2 φίλτρα εξωτερικά ΕΗΕΙΜ CLASSIC 2213 (το ένα μόνο με κεραμικά και σφουγγάρια και το άλλο άνθρακα και αντιφωσφορο) τα έχω ήδη είμαι καλά με αυτά?
Φωτισμος μεχρι ποσα watt είναι καλα? για ανεμώνη και για τον γνωστό νεμο και ότι άλλο προτείνετε από ψαράκια για αυτά τα λίτρα και ανθεκτικά για πρωτάρη
Σαμπ δεν μπορώ να βάλω αλλά και από ότι διάβασα γίνετε και χωρίς σε αυτά τα λίτρα.
Σας ευχαριστώ όπως και να έχει για τις πολύτιμες πληροφορίες που έχω ήδη βρει

vasilakis
15-02-09, 01:41
Όπως οι περισσότεροι μετά από την απόκτηση ενυδρείου και αποκτώντας κάποια εμπειρία στο γλυκό νερό έρχεται και η μεγάλη απόφαση για το αλμυρό
Που είναι πολύ πιο δύσκολο από το γλυκό και ιδίως σε μικρά ενυδρεία
(Όπως φυσικά και ποιο ακριβό ) σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει
Λοιπόν μετά από πολύ διάβασμα τόσο που έπηξα και κοντεύω να τα μπερδέψω
έχω κάποιες απορίες-ερωτήσεις .
για τα 100-110 λίτρα περίπου έχω καταλήξει στα παρακάτω , εάν έχετε να προσθέσετε κάτι η να διορθώσετε
2 κυκλοφορητές tunze 6025 (μπορούμε να βάλουμε παραπάνω για καλύτερη κυκλοφορία η είναι κακό?) Με 2 κυκλοφορητες εισαι μια χαρα φιλε μου
Σκιμερ deltec mce 300 ( ο tuboflotor Blue 1000 είναι εντάξει ?) Τα deltec ειναι πιο user friendly , πιο ευκολοδουλευτα απο τα aquamedic. To mce 300 ειναι οκ.
10 κιλά ζωντανό βράχο ( και πόσο ψόφιο?) . Με 10-11 κιλα ζωντανο εισαι τελειος
άνθρακα και τον αντιφωσφωρο (μπαίνουν στο ίδιο εξωτ. Φίλτρο ? ) Ακριβως .
αραγωνιτη ( πόσο για τα λίτρα μου, είδα κάπου ζωντανός άρα υπάρχει και ψόφιος , σε τι αναλογία) Βαλε ψωφιο και οσο πιο λεπτοκοκκο βρεις. Με 15 κιλα εισαι μια χαρα. Ο ζωντανος ειναι χαμενα λεφτα.
2 φίλτρα εξωτερικά ΕΗΕΙΜ CLASSIC 2213 (το ένα μόνο με κεραμικά και σφουγγάρια και το άλλο άνθρακα και αντιφωσφορο) τα έχω ήδη είμαι καλά με αυτά? Βαλε μονο το χημικο να δουλευει. Την απονιτροποιηση θα την επωμιστει ο ζωντανος βραχος.
Φωτισμος μεχρι ποσα watt είναι καλα? για ανεμώνη και για τον γνωστό νεμο και ότι άλλο προτείνετε από ψαράκια για αυτά τα λίτρα και ανθεκτικα για πρωτάρη Για ανεμωνη 1 w/l ειναι καλα ( 3-4 Τ5) .Απο ψαρακια δες τι σου αρεσει και πες μας . Ενα κλοουνακι και 3-4 ψαρακια ακομα και καμια γαριδα τα χωραει ανετα.
Σαμπ δεν μπορώ να βάλω αλλά και από ότι διάβασα γίνετε και χωρίς σε αυτά τα λίτρα.
Σας ευχαριστώ όπως και να έχει για τις πολύτιμες πληροφορίες που έχω ήδη βρει

Καλη αρχη! :)

grkts
15-02-09, 09:33
Ευχαριστώ πολύ βασιλακις
Ξεκινώ γεμίζοντας νερό το ενυδρείο (αποσταγμένο η από την βρύση ?)
Τους δυο κυκλοφορητές να δουλεύουν
( το εξ. φίλτρο δεν νομίζω να χρειάζεται ακόμη ?)
Και ρίχνω αλάτι(πόσο περίπου για τα λίτρα μου ?)
Ο αραγωνιτης μπαίνει μετά ? ( αφού κάνω κάποιες μετρήσεις η οχι)
Και στο τέλος ο ζωντανός βράχος ?(αφού έχω κάνει κάποιες μετρήσεις η όχι)
Και πάλι ευχαριστώ .

madfdg
15-02-09, 09:53
Ευχαριστώ πολύ βασιλακις
Ξεκινώ γεμίζοντας νερό το ενυδρείο (αποσταγμένο η από την βρύση ?)
Αν εννοείς απεσταγμένο απο αυτό που πουλάνε στα SM , δεν θα στο συνιστούσα καθώς η διαδικασία είναι χημική!Αν μπορείς πάρε μια όσμωση ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Τους δυο κυκλοφορητές να δουλεύουν
Εννοείται
( το εξ. φίλτρο δεν νομίζω να χρειάζεται ακόμη ?)
Χρειάζεται ώστε να σου πάρει την θολούρα που θα έχεις με την διάλυση του αλατιού ,αφού ακόμα δεν έχεις πάρει σκιμμερ
Και ρίχνω αλάτι(πόσο περίπου για τα λίτρα μου ?)
Θα υπολογίσεις 30-33 γραμμάρια αλατιού για κάθε λίτρο νερού!Πώς θα μετρήσεις την αλατότητα?Χρειάζεσαι ένα ρεφρακτόμετρο!Τα πυκνόμετρα που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά είναι τουλάχιστον ανακριβή
Ο αραγωνιτης μπαίνει μετά ? ( αφού κάνω κάποιες μετρήσεις η οχι)
Θα μπεί όταν λιώσει το αλάτι και η αλατότητα σου είναι 1025-1026
Και στο τέλος ο ζωντανός βράχος ?(αφού έχω κάνει κάποιες μετρήσεις η όχι)
Ο ζωντανός βράχος θα μπεί όταν λιώσει το αλάτι στην επιθυμητή αλατότητα και αυτός!Εδώ θα πρέπει να διαλέξεις αν θα φτιάξεις κάποια βάση ώστε να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο!Θα το δείς το θέμα σε συνδυασμό με τον αραγωνίτη.Ή θα μπεί πρώτα ο βράχος και μετά ο αραγωνίτης με αποτέλεσμα το μέρος του βράχου που θα είναι σκεπασμένο με αραγωνίτη να μην κάνει την δουλειά στο 100% ή θα μπεί πρώτα ο αραγωνίτης και πάνω του ο βράχος.Η δευτερη λύση απαιτεί καλή προσαρμογή του βράχου ώστε αργότερα να μην έχεις κανα γκρέμισμα:rolleyes:
Και πάλι ευχαριστώ .

Άντε με το καλό:D

grkts
15-02-09, 22:17
Ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα
Από αύριο ξεκινώ σιγα σιγα μιας και το κόστος είναι κάπως
Φυσικά δεν θα ξεχάσω να ενημερώσω μόλις φτάσω στο τελευταίο στάδιο
Αφού πάνε όλα καλά και να μου δώσετε πάλι τα φώτα σας για το τι ψαράκια θα μπουν μέσα και όλα τα υπόλοιπα