PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνδυασμοί τροπικών ψαριών


cyan
13-02-09, 16:44
Καλησπέρα και από μένα. Στήνω ένα ενυδρείο για τους γονείς μου και καθώς είναι το πρώτο, θα ήθελα κάποιες γνώμες σχετικά με τους συνδυασμούς ψαριών που μπορώ να βάλω.
Έχω ξεκινήσει με αρσενικά Guppies.
Από αυτά που έχω διαβάσει και δει, καταλήγω στα παρακάτω είδη για τη συνέχεια:
1) Mollys
2) Cardinal Tetra
3) Harlekin rasbora
4) Neon Tetra
5) Bleeding Heart
6) Plattys
Θα σας παρακαλούσα, να μου πείτε την προσωπική σας γνώμη, τι θα βάζατε από αυτά τα είδη σε ένα ενυδρείο juwel 96 λίτρων, γνωρίζοντας ότι δεν θα ήθελα ούτε να το πήξω από ψάρια αλλά ούτε και να υπάρχει μόνο ένα είδος. Επίσης αν σας έρχεται στο μυαλό κάποιο άλλο είδος, εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων!

iliastra
13-02-09, 17:33
δεν ειμαι και ο πιο εμπειρος (αλλωστε και γω πριν 1,5 χρονο ξεκινησα) αλλα μαλλον δεν εχεις διαβασει προσεκτικα ή διαβασες σε site οχι και πολυ εγκυρα..... guppies θελουν σκληρο νερο και μερικες φορες στο νερακι τους βαζουμε και αλατακι για να το σκληρηνουμε...tetra θελουν μαλακο νερο, αρκετα μαλακο (γι αυτο μου φαινετε οτι πολυ τα συνδιαζουν με δισκους, αν κανω λαθος διορθωστε με)

cyan
13-02-09, 21:42
Ευχαριστω iliastra! Τα molly και plattys ομως εχουν τις ιδιες περιπου αναγκες σε νερο με τα guppys. Ετσι δεν ειναι;
Επισης θα ηθελα να βαλω στην αναζητηση μου για ταιριασμα με τα guppys και τις χηρες και τις μελανοταινιες.
Πειτε καποια γνωμη συμπεριλαμβανοντας και αυτα τα τελευταια.
Ευχαριστω!

Υ.Γ: Θα ηταν πολυ καλο καποιος εμπειρος αν γινοταν, να χαλασει λιγο απο το χρονο του και να προτεινει καποιες στανταρ ομαδοποιησεις ψαριων, ωστε να μην σας σπαμε και εσας τα νευρα ρωτωντας πανω-κατω τα ιδια.

george
13-02-09, 22:24
Υ.Γ: Θα ηταν πολυ καλο καποιος εμπειρος αν γινοταν, να χαλασει λιγο απο το χρονο του και να προτεινει καποιες στανταρ ομαδοποιησεις ψαριων, ωστε να μην σας σπαμε και εσας τα νευρα ρωτωντας πανω-κατω τα ιδια.

Δεν γίνεται ;)

Tolis
13-02-09, 23:24
Ειναι παρα πολλες οι διαφορετικες παραμετροι, σε καθε ενυδρειο ξεχωριστα, που παιζουν ρολο στο αν δυο ειδη ψαριων ειναι συμβατα.

Πάνος
14-02-09, 00:00
μιας και ξεκινησες με ζωοτοκα μπορεις να μεινεις σε αυτη την κατηγορια...
προσωπικα μου αρεσει πολυ ο συνδυασμος γκαπυ και πλατυ γιατι ειναι μικροσωμα σε σχεση με τους ξιφοφορους και τα μολυ....
αν θες να ξεφυγεις απο την κατηγορια των ζωοτοκων διαβασε τα προφιλ των ψαριων και σημειωσε ποια θελουν σκληρο νερο....απο αυτα πες μας ποια σου αρεσουν για να σου πουμε αν ειναι και συμβατα μεταξυ τους ...

cyan
14-02-09, 10:15
Ευχαριστω παιδια. Θα επανελθω πιο διαβασμενος! :)

Δεν γίνεται ;)
Οκ! ;)