Επιστροφή στο Forum : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ.
1)ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 75 ΛΤ CAYMAN ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΛΕΠΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΩ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ Ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΥΝΩ!
2)ΕΧΩ ΕΝΑ 30 ΛΤ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ! ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ?
1)ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 75 ΛΤ CAYMAN ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΛΕΠΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΩ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ Ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΥΝΩ! Να το πλυνεις για καλο και για κακο!!και μαλιστα καλο πλυσιμο
2)ΕΧΩ ΕΝΑ 30 ΛΤ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ! ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ? θες να μεταφερεις και τα ψαρακια σου στο νεο ενυδρειο?Η θα βαλεις αλλα?κανε αναζητηση για πως στρωνουμε ενα ενυδρειο η καλυτερα φιλτρο!!
Καλησπερα!!
Παρακαλω να γραφεις με ΜΙΚΡΑ γραμματα...Θα μας βγαλεις τα ματια :smt103
θέλω να μεταφέρω και τα ψαρακια!
θέλω να μεταφέρω και τα ψαρακια!
Τι φιλτρο εχει το παλιο σου ενυδρειο??και τι το νεο?
ολα τα ψαρια θα τα μεταφερεις?η θα αφησεις και μερικα στο μικρο?
το παλαιό έχει ένα φίλτρο απλό που έχω βάλει μακαρόνι πάνω και ένα σφουγγάρι! Το καινούριο έχει ένα βιολογικό. Θα τα μεταφέρω όλα τα ψαράκια γιατί το παλιό θα το καταργήσω λόγο ελλατωματικού φωτισμού μέχρι να αποκαταστήσω τη ζημιά!
Στη θεση σου θα εστρωνα πρωτα το φιλτρο του καινουργιου (με μπολι απο το ηδη στρωμμενου) και μετα θα μετεφερα τα ψαρακια!
Υποψην θερμοκρασια, ph, kh, gh θα πρεπει να ειναι ιδια με το παλιο...
τι ψαρια εχεις? σκληρου η μαλακου νερου?
έχω 2 tetra, 1 kollisa, 1γατόψαρο, 3 ramiroouz, 1 γλίφτη και 4 apple snails.
ευχαριστώ για τις συμβουλές σου πάντως!
:p:p:p
να διαβασεις στην ενοτητα των αρχαριων οσο μπορεις και οτι προβλημα εχεις εδω υπαρχουν πολλοι που μπορουν σε βοηθησουν..
έχω 2 tetra, 1 kollisa, 1γατόψαρο, 3 ramiroouz, 1 γλίφτη και 4 apple snails.
πρεπει να αναγνωρισεις τα τετρα σου και τα "γατοψαρο και γλυφτης"...κια να διαβασεις γιαυτα....καθως και για τα υπολοιπα ψαρακια σου...
δε πρεπει να ειναι και πολυ ευχαριστημενα...:(
πρεπει να αναγνωρισεις τα τετρα σου και τα "γατοψαρο και γλυφτης"...κια να διαβασεις γιαυτα....καθως και για τα υπολοιπα ψαρακια σου...
δε πρεπει να ειναι και πολυ ευχαριστημενα...:(
τι εννοείς να αναγνωρίσω?
εννοω να αναγνωρισεις ποια ειδη ειναι...συγκεκριμενα!
υπαρχουν αμετρητα ειδη τετρα....
και γατοψαρα ειναι και τα κορυς -αν εννοεις αυτα-...και οι πλεκο που τους λενε και γλυφτες ...και πολλα ακομη ειδη...
Synthercat
07-02-09, 10:31
1)ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 75 ΛΤ CAYMAN ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΛΕΠΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΩ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ Ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΥΝΩ!
2)ΕΧΩ ΕΝΑ 30 ΛΤ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ! ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ?
Απο τα λίγα που γνωρίζω το χαλίκι θέλει να το βράσεις. Περίμενε επιβεβαίωση απο κάποιον με εμπειρία να σου πεί καλύτερα
water polo
07-02-09, 10:50
το χαλικι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πολυ καλο καθαρισμα πριν το τοποθετησεις στο ενυδρειο.
ok. Σας εχαριστώ πολύ παιδιά!
αν δεν πλείνω το χαλίκι θα έχω επιπτώσεις; και ποιές;
1) θα θολωσει πολυ το ενυδρειο σου
2) αν υπαρχουν βακτηρια ισως αρρωστησουν τα ψαρακια σου!
3) καλο ειναι να το βρασεις κιολας να εισαι οσο γινεται πιο σιγουρος!
4) κανε το τεστακι να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι ασβεστολιθικο...σε στεγνο χαλικακι ριχνεις υδροχλωρικό οξύ (ακουαφορτε) αν αφρισει τοτε δεν κανει για σενα (αφου χρειαζεσαι μαλακο νερακι) το ιδιο τεστακι κανε αν εχεις πετρες...Αν αφρισουν μην τα βαλεις...
5) Μετρησεις στο μικρο σου ενυδρειο??
1) θα θολωσει πολυ το ενυδρειο σου
2) αν υπαρχουν βακτηρια ισως αρρωστησουν τα ψαρακια σου!
3) καλο ειναι να το βρασεις κιολας να εισαι οσο γινεται πιο σιγουρος!
4) κανε το τεστακι να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι ασβεστολιθικο...σε στεγνο χαλικακι ριχνεις υδροχλωρικό οξύ (ακουαφορτε) αν αφρισει τοτε δεν κανει για σενα (αφου χρειαζεσαι μαλακο νερακι) το ιδιο τεστακι κανε αν εχεις πετρες...Αν αφρισουν μην τα βαλεις...
5) Μετρησεις στο μικρο σου ενυδρειο??
όλα αυτά από την βιασύνη μου δεν τα έκανα με αποτέλεσμα να θολώσει το νερό και έχασα και μερικά ψαράκια! τώρα τί κάνω;
όλα αυτά από την βιασύνη μου δεν τα έκανα με αποτέλεσμα να θολώσει το νερό και έχασα και μερικά ψαράκια! τώρα τί κάνω;
Τωρα?Τον σταυρό σου να αντεξουν τα υπολοιπα ψαρια σου!
Λυπαμαι για τα ψαρακια σου...:smt022
μην βιαζεσαι γμτ :smt065
μετρα το νερο του νεου ενυδρειου
γραψε ποια ψαρακια ζουν
το φιλτρο του παλιου?
γραψε αναλυτικα πως εκανες την μεταφορα!
Κατι εγινε λαθος!!!
Τωρα?Τον σταυρό σου να αντεξουν τα υπολοιπα ψαρια σου!
Λυπαμαι για τα ψαρακια σου...:smt022
μην βιαζεσαι γμτ :smt065
μετρα το νερο του νεου ενυδρειου
γραψε ποια ψαρακια ζουν
το φιλτρο του παλιου?
γραψε αναλυτικα πως εκανες την μεταφορα!
Κατι εγινε λαθος!!!
ζει ένα kolissa, ένας γλύφτης και ένα γατόψαρο!
μετέφερα το νερό από το ενυδρείο 30 λτ που είχα και ήταν στρωμένο στο καινούριο 75 λτ, το υπόλοιπο το γέμισα με νερό βρύσης και αντιχλώριο! έτσι μετέφερα και τα ψαράκια χωρίς βέβαια να πλύνω το χαλίκι!
από μέτρηση που έκανα κάποια στιγμή το νερό ήταν καλό!
ζει ένα kolissa, ένας γλύφτης και ένα γατόψαρο!
μετέφερα το νερό από το ενυδρείο 30 λτ που είχα και ήταν στρωμένο στο καινούριο 75 λτ, το υπόλοιπο το γέμισα με νερό βρύσης και αντιχλώριο! έτσι μετέφερα και τα ψαράκια χωρίς βέβαια να πλύνω το χαλίκι!
από μέτρηση που έκανα κάποια στιγμή το νερό ήταν καλό!
το φιλτρο του παλιου το εβαλες να δουλευει μαζι στο καινουργιο ενυδρειο? (εστω τα υλικα του φιλτρου)?
Τι εννοεις ηταν καλο? Ποσο ph, gh, kh, NO2, NO3, αμμωνια μετρησες?
Εχεις τεστακια για ολα αυτα?
Αν ναι γραψε τι εδειξαν!
το φιλτρο του παλιου το εβαλες να δουλευει μαζι στο καινουργιο ενυδρειο? (εστω τα υλικα του φιλτρου)?
Τι εννοεις ηταν καλο? Ποσο ph, gh, kh, NO2, NO3, αμμωνια μετρησες?
Εχεις τεστακια για ολα αυτα?
Αν ναι γραψε τι εδειξαν!
το φίλτρο του παλιού το άφησα στο παλιό! εκτός από αμμώνια που δεν μέτρησα όλα τ άλλα τα μέτρησα και ήταν μέσα στα επιτρεπτά όρια!
το φίλτρο του παλιού το άφησα στο παλιό! εκτός από αμμώνια που δεν μέτρησα όλα τ άλλα τα μέτρησα και ήταν μέσα στα επιτρεπτά όρια!
Βαλε οσο πιο γρηγορα μπορεις το παλιο φιλτρο να δουλευει στο νεο ενυδρειο!
Το ενυδρειο το καινουργιο δεν εχει στρωμμενο φιλτρο
Ειναι σαν να ξεκινας απο την αρχη...το παλιο νερο (που υπηρχε στο μικρο ενυδρειο σου) δεν σημαινει οτι "στρωνει" το νεο!!
Το φιλτρο εχει σημασια!!
αμμωνια μετρα αν εχεις τεστακια
Βαλε οσο πιο γρηγορα μπορεις το παλιο φιλτρο να δουλευει στο νεο ενυδρειο!
Το ενυδρειο το καινουργιο δεν εχει στρωμμενο φιλτρο
Ειναι σαν να ξεκινας απο την αρχη...το παλιο νερο (που υπηρχε στο μικρο ενυδρειο σου) δεν σημαινει οτι "στρωνει" το νεο!!
Το φιλτρο εχει σημασια!!
αμμωνια μετρα αν εχεις τεστακια
ok! σ ευχαριστώ πολύ! αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
ok! σ ευχαριστώ πολύ! αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙΣ να σωσεις τα αλλα ψαρακια...
Ειναι κριμα να πεθανουν και αυτα!!:smt086:smt086:smt086
Αμάν ρε Γρηγόρη τώρα διάβασα τί έπαθες.
Γιατί βιάζεσε ρε σύ αφού είπαμε όλα με υπομονή.
Τί έγιναν τελικά τα άλλα τα ψαράκια;
Αμάν ρε Γρηγόρη τώρα διάβασα τί έπαθες.
Γιατί βιάζεσε ρε σύ αφού είπαμε όλα με υπομονή.
Τί έγιναν τελικά τα άλλα τα ψαράκια;
ta alla ta esosa telika!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.