Επιστροφή στο Forum : χρυσόψαρα - τροφή
Γεια σε όλους
Έχω ακούσει πάααρα πολλές εκδοχές ως προς την τροφή για τα χρυσόψαρα. Την τελευταία την άκουσα από κάποιον που δουλεύει σε μαγαζί με ενυδρεία. Μου είπε να τα ταϊζω μέρα παρα μέρα πολύ λίγη ποσότητα (3 ψάρια έχω). Αυτός που μου εγκατέστησε το ενυδρείο μου είπε πως πρέπει κάθε μέρα. Στο νετ εχω διαβάσει και μέχρι 3 φορές τη μέρα....
Τι να κάνω?
-Καλημερα και καλως ορισες στο GAB!-+5
Καλα θα ηταν να ελεγες μερικα περισσοτερα πραγματακια για το ενυδρειο σου,π.χ λιτρα,φωτισμο,φιλτρανση,χρονο λειτουργιας κ.λ.π.
Κανε και μια παρουσιαση στην αναλογη ενοτητα να το δουμε και εμεις :smt023
in the pond
06-02-09, 09:21
Γεια σε όλους
Έχω ακούσει πάααρα πολλές εκδοχές ως προς την τροφή για τα χρυσόψαρα. Την τελευταία την άκουσα από κάποιον που δουλεύει σε μαγαζί με ενυδρεία. Μου είπε να τα ταϊζω μέρα παρα μέρα πολύ λίγη ποσότητα (3 ψάρια έχω). Αυτός που μου εγκατέστησε το ενυδρείο μου είπε πως πρέπει κάθε μέρα. Στο νετ εχω διαβάσει και μέχρι 3 φορές τη μέρα....
Τι να κάνω?
Πρώτα-πρώτα πρέπει να γράψεις λίγα πράγματα, όπως σου τα ζητάει ο πιο πάνω φίλος.
Η συχνότητα και η ποσότητα ταΐσματος εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του ενυδρείου, των ψαριών και σε σχέση πάντα με την υχθιοφόρτηση.
Στη φύση να υπενθυμήσω ότι τα χρυσόψαρα και γενικά όλα τα ψάρια έχουν τα ευκαιριακά τους γεύματα ανά περιόδους αλλά συνάμα υπάρχουν και οι περιόδοι όπου τρώνε "νηστικόπιτες".:D
Τα χρυσόψαρα στην άγρια τους κατάσταση στη φύση, κατά την διάρκεια του χειμώνα, δεν τρέφονται καθόλου, αλλά και να ήθελαν, αυτή την περίοδο όλα τα είδη που βρίσκονται στο διαιτολόγιο τους, βρίσκονται σε "χειμερία νάρκη".
Έτσι καταλίγοντας, θα σου σύστηνα επιλογή τροφών εναλλάξ και όχι μόνο ένα είδος. Κάθε τρίτη μέρα κενό. Μη σε ξεγελάνε τα λαίμαργα τους στόματα, γιατί αν τους κάνεις τη χάρη, μόνο αυτά θα χάσουν.
Το ενυδρείο είναι 180λίτρα. Μία λάμπα φθορίου και φίλτρο εξωτερικό heim.
3 χρυσόψαρα όπως προανέφερα, 2 πλαστικά φυτά.
:smt100
Έχω αγοράσει 2 ειδών τροφή μια με φυλλαράκια και μία άλλη με στρογγυλλά! Δεν θυμάμαι ονομασίες!
Χρειάζεται θερμόμετρο?
Πόση ώρα πρέπει να αφήνω το φως?
Ευχαριστώ!
Αν είναι στρωμένο το φίλτρο σου και δεν έχεις αμμωνία και νιτρώδη, μπορείς να ακολουθήσεις μια ρουτίνα όσον αφορά την συχνότητα και την ποσότητα της τροφής, η οποία θα περιλαμβάνει λίγη τροφή δύο φορές την ημέρα και πλήρη ασιτία μία μέρα την εβδομάδα. Τα λίτρα σου για 3 χρυσόψαρα είναι πολύ καλή αναλογία και μπράβο σου που δε έπεσες στην παγίδα να φορτώσεις το ενυδρείο με περισσότερα ψάρια.
8 με 10 ώρες την ημέρα μπορείς να έχεις αναμμένο το φως έτσι ώστε τα ψαράκια να ξεκουράζονται επαρκώς κατά την διάρκεια της συσκότισης.
Καλό θα ήταν να έχεις θερμόμετρο για να παρακολουθείς την θερμοκρασία η οποία θα πρέπει να παραμένει σταθερή. Τι είδους είναι τα χρυσόψαρα; Κοινά ή fancy;
Αναγνωρίζει κάποιος τα φυτά?
Και κάτι άλλο... τι είδους χαλικια είναι τα ιδανικότερα?
Εμένα αυτά - δεν φαίνονται καλά στη φωτο, είναι πράσινο σαν φωσφοριζέ πολύ έντονο, έτσι μου το φέρανε, αλλα μου θυμίζει το χρώμα τους "Προσοχή ραδιενεργεια"!
Γίνεται να αλλάξω τα χαλίκια τώρα και αν ναι πως?
Thanks!
-Βαλε τους ψαρηδες σε κουβα (καθαρο) με νερο απο το ενυδρειο σου,το φιλτρο -θερμοστατη να δουλευουν εκει και μετα κανε οτι θελεις με το ενυδρειο σου...;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.