PDA

Επιστροφή στο Forum : λιπασμα

ΤΟΛΟΥΚΟΣ
03-02-09, 13:40
χρειαζομαι λιπασμα για τα φυτα μ??? μια ανουμπια νανα μια ανουμπια κονγκεσισ μια κρυπτοκορυνα και ενα κερατοφυλλο.........80 λτ καθαρα και λαμπα 18 watt............ψαρακια 8 γκαπι μαλλον..........

kalomoiris
03-02-09, 13:57
ολα εκτος απο το κερατοφυλλο που θελει τρελα νιτρικα και στην ουσια κλεβει απο ολα τα υπολοιπα φυτα που εχεις γιατι ειναι αργης αναπτυξης ενω το κερατοφυλλο ειναι γρηγορης...

δεν χρειαζεσαι καποιο λιπασμα για τον λογο που ανεφερα ειναι αργης αναπτυξης αλλα θα μπορουσες να παρεις ενα γενικο λιπασμα τυπου flourish η trace και να ριχνει λιγο καθε μηνα

Strahos
03-02-09, 16:35
δεν χρειάζεσαι λίπασμα
ποια κρυπτοκορίνα έχεις?

ΤΟΛΟΥΚΟΣ
03-02-09, 23:52
εχω την crypto.wendtill mi oya.... την πηρα απο μεγαλο καταστημα της θεσσαλονικης κοντα στο αεροδρομιο .........δεν ξερω αν επιτρεπεται να πω το ονομα

Πάνος
04-02-09, 01:11
μια χαρα επιτρεπεται...
για το quiko λες??

ΤΟΛΟΥΚΟΣ
04-02-09, 13:41
ναι.......να πω την αληθεια δεν αξιζει να πηγενω μεχρι εκει....εχω το azores διπλα στο σπιτι μ.....το οποιο ειναι εξισου καλο.........
-------------------------
τλκ αγορασα το flurish excel 250 ml καθε ποτε και ποσο να βαζω???

kalomoiris
04-02-09, 13:47
Μπορεις να ριχνεις μια φορα το μηνα ενα καπακι 5Ml και μετα θα δεις μονο σου αν θελεις περισσοτερο η λιγοτερο αλλα πιστευω ειναι μια καλη και ασφαλης δοσολογια

τωρα για πιο σιγουρια οι εμπειροτεροι

xontros
04-02-09, 15:27
Το Excel είναι επί της ουσίας συμπλήρωμα άνθρακα, κάτι σαν υποκατάστατο διοξειδίου.. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να ρίχνεις αραιά και πού.. Ή θα ρίχνεις καθημερινά ή μέρα παρά μέρα (όπως λένε εξάλλου και οι οδηγίες), ή δε θα ρίχνεις καθόλου..

Επίσης, να αποφύγεις την υπερδοσολογία, καθώς μπορεί να "κάψει" ευαίσθητα φυτά.. Γι'αυτό εξ'άλλου και το χρησιμοποιούμε σε υπερδοσολογία για να "κάψει" τριχοειδείς άλγες.. Σε κάποια φάση που το είχα χρησιμοποιήσει εγώ για το σκοπό αυτό (σε υπερδοσολογία), μου είχε διαλύσει τελείως το κερατόφυλλο..

kalomoiris
05-02-09, 07:11
συγνωμη δεν ειχα δει το excel και καταλαβα οτι πηρε το γενικο flourish

george
05-02-09, 23:10
Να προσέχουμε λιγάκι ναι ; ;)

kalomoiris
06-02-09, 07:41
μαλιστα κ.George μην βαρατε:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022

xontros
06-02-09, 13:42
μαλιστα κ.George μην βαρατε:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022

Ερωτευμένος είσαι εσύ τελευταία? :D:D:D

kalomoiris
06-02-09, 13:46
ξερω εγω το ψαχνω....

να σε ρωτησω καμια ιδεα για υποστρωμα εκτος απο το 2 τσουβαλια ecco complete εχεις?σκεφτομαι για το αμαζονια II αλλα ακριβουτσικο

αν θελεις να το μεταφερεις απλα για να μην ανοιγω αλλο ποστ

xontros
06-02-09, 13:50
Εγώ έχω flourite της seachem, δεν είναι ακριβώς υπόστρωμα, χαλίκι είναι, που περιέχει και θρεπτικά συστατικά για τα φυτά.. Απλά είναι αιχμηρούτσικο (για την περίπτωση που θέλεις να βάλεις π.χ. corydoras).. Κι αυτό ακριβούτσικο είναι, αλλά θεωρείται από τα καλύτερα υποστρώματα, κάνε μια αναζήτηση, έχουν γραφτεί πολλά..

kalomoiris
06-02-09, 13:54
το εχω ψαξει αρκετα απλα το προβλημα μου ειναι οτι θελω να ειναι σκουρο σαν το χρωμα του ecco αν ειναι να βαλω και κατι αλλο

τωρα εχω ενα τσουβαλι σαν το δικο σου και ενα τις jbl ανακατεμενω και απο πανω εχω αμμο ψιλη χαλαζιακη και λιγο χαλικακι στις γωνιες αλλα την εχω πατησει γιατι εχει γινει ενα και αυτο θελω να αποφυγω στο καινουργιο σετυρ

Strahos
06-02-09, 14:42
είτε excel είναι είτε flourish για τα φυτά που έχει δεν χρειάζεται τίποτα. Κι αν έριχνε 5ml flourish το μήνα θα χρειαζόταν κομμωτή για τις "χαίτες"... προσοχή!