PDA

Επιστροφή στο Forum : είναι το DIY επικίνδυνο;

MIKE-O
02-02-09, 22:24
Έφτιαξα ένα diy και έβαλα την έξωδο σε ένα μπουκάλι με νερό!! Το νερό στο μπουκάλι έγινε κίτρινο και είχαι άσχιμι οσμι κάτι μεταξί σαπισμένης ζάχαρης και αλκοόλης. Νομίζω ότι το κατασκεύασμα αυτό είναι άκρος επικίνδυνο.

sifnos
02-02-09, 22:26
Έφτιαξα ένα diy και έβαλα την έξωδο σε ένα μπουκάλι με νερό!! Το νερό στο μπουκάλι έγινε κίτρινο και είχαι άσχιμι οσμι κάτι μεταξί σαπισμένης ζάχαρης και αλκοόλης. Νομίζω ότι το κατασκεύασμα αυτό είναι άκρος επικίνδυνο.

καλως ορισες στην παρεα μας.
εφτιαξες ενα DIY(do it your self)?μηπως εννοεις DiY co2??σαπιζει η αλκοοη?

fotis_k
02-02-09, 22:29
Εννοεις το DIY C02?Εισαι σιγουρος οτι ειναι επικινδυνο?γιατι δεν εχει αναφερθει κατι τετοιο.Οχι τιποτα αλλο αλλα το φτιαξα σημερα και το ενυδρειο ειναι στο δωματιο μου.:D

MIKE-O
02-02-09, 22:38
ναί αυτό με το μπουκάλι και την ζάχαρη με την μαγιά!!!
-------------------------
δέν είμαι σίγουρος Φώτη αυτό θα μας το πούναι οι πιό έμπυροι!!

thanasis76
02-02-09, 22:39
φιλε ετσι μυριζει... δεν ειναι προβλημα...

Γιώργος Κ
02-02-09, 22:41
Επικινδυνο σε τι ακριβως??
Μην τρελενεστε!

Filotas
02-02-09, 22:42

Άκρος βρομερό ναι επικίνδυνο όχι

halvas69
02-02-09, 22:44
Μην το πιείτε - λουστείτε, έλεγε μία παλιά διαφήμιση. :)

Αν και δεν κατάλαβα αυτό που λες, ότι έβαλες την έξοδο σε μπουκάλι με νερό ( μήπως έκανες κάτι σαν μετρητή φυσαλίδων ; ) όταν φτιάχνεις DIY CO2 τα βασικά που παράγονται από την ζύμωση είναι το CO2 και Αλκοόλη.
Κοινώς είναι φυσιολογικό.
Άμα δεν το πιεις να γίνει κουρούμπελο, τότε τι σε φοβίζει ?

MIKE-O
02-02-09, 22:46
σύγουρα δέν μεταφέρονται ουσίες στο ενυδρίο;
-------------------------
σίγουρα δέν μεταφέρονται ουσίες στο ενυδρείο;

fotis_k
02-02-09, 22:46
σύγουρα δέν μεταφέρονται ουσίες στο ενυδρίο;

Το πολυ πολυ να δεις τα ψαρια να ''παραπατανε'':smt033

Tolis
02-02-09, 22:49
Το νερό στο μπουκάλι έγινε κίτρινο και είχαι άσχιμι οσμι κάτι μεταξί σαπισμένης ζάχαρης και αλκοόλης.

Σε ποιο μπουκαλι εγινε ετσι το νερο?

MIKE-O
02-02-09, 22:55
όχι στο μπουκάλι που γίνεται η ζύμωση!! σένα άλλο μπουκάλι που έβαλα την έξωδο για να πιραματιστώ;)

halvas69
02-02-09, 22:57
Εμ τότε έχεις πρόβλημα με την κατασκευή σου, διαφεύγει μίγμα στον σωλήνα που δεν θα έπρεπε, μόνο αέριο έπρεπε να περνάει.

sifnos
02-02-09, 22:57
όχι στο μπουκάλι που γίνεται η ζύμωση!! σένα άλλο μπουκάλι που έβαλα την έξωδο για να πιραματιστώ;)
δε βαζεις καμια φωτο να βγαλουμε ακρη?

MIKE-O
02-02-09, 23:01
δέν διαφευγέ μίγμα απο τον σωλίνα το παρακολουθούσα! δέν ξέρω τι παίζει:(

Γιώργος Κ
02-02-09, 23:01
Μη βαλετε υπερβολικη μαγια γιατι ειναι πιθανο να "φουσκωσει" και να μεταφερθει το μειγμα στο ενυδρειο (το εχω παθει):smt033!Παρολα αυτα δεν ειχα απωλειες ψαριων....απλα εκανα συχνες αλλαγες νερου....

MIKE-O
02-02-09, 23:06
δε βαζεις καμια φωτο να βγαλουμε ακρη?

αύριο θα βάλω φώτο....

steady
03-02-09, 01:36
Μη βαλετε υπερβολικη μαγια γιατι ειναι πιθανο να "φουσκωσει" και να μεταφερθει το μειγμα στο ενυδρειο (το εχω παθει):smt033!Παρολα αυτα δεν ειχα απωλειες ψαριων....απλα εκανα συχνες αλλαγες νερου....

εγω το χα παθει σε διακοπες και μετατραπηκε ολο το ενυδρειο σε diy co2 150λιτρων ολικη η καταστροφη μεχρι και τα φιλτρα κολησανε

αλλα πρεπει να κανεις ΧΟΝΤΡΗ πατατα για να το παθεις θελει προσπαθια:D

Perazzi
03-02-09, 01:51
Πάντως δεν έχει περίπτωση να τιναχτείς και γι αυτό μη φοβάσαι :D:smt073

xontros
03-02-09, 20:19
αλλα πρεπει να κανεις ΧΟΝΤΡΗ πατατα για να το παθεις θελει προσπαθια:D

Κι εγώ την είχα πατήσει μια φορά, χωρίς όμως κανένα πρόβλημα με τα ψαράκια.. Είχα ξεχάσει το μπουκάλι με το μίγμα (κλειστό, συνδεδεμένο, κ.τ.λ.), μέσα στη μέση του δωματίου, και του τράβηξα ένα κλωτσίδι γερό όπως περπάταγα..

Πρόλαβα, βέβαια να ξεβιδώσω το καπάκι και να μήν πάει το μίγμα στο ενυδρείο, αλλά έγινε το δωμάτιο αχταρμάς! :D