Επιστροφή στο Forum : Αγχος με την οξυγονωση νερου
manolis1976
02-02-09, 13:51
Εχοντας πρωτοστησει ενυδρεια οταν στον βασικο εξοπλισμο ηταν η αεραντλία(στα pet σου ελεγαν οτι ειναι ακρος απαραιτητη) τωρα που την εχω βγαλει με προτροπη των παιδιων εδω (εχω βαλει και CO2) εχω ενα μονιμο αγχος για την οξυγονωση του νερου.Εχω βεβαια μεσα 8 φυτα και περιμενω αλλα 4-5
Tο albino corydoras anebainei synexeia panv alla se allo thread μου ειπαν οτι ετσι κανει. Ανεβαινουν και τα guppys ομως πανω μερικες φορες(δεν ξερω αν γενικα το συνηθίζουν) αλλα το Dwarf gourami δεν ανεβαίνει ποτε.Την αεραντλια την εχω γυρισμενη προς τα κατω γιατι στο δημειο που ειναι χτυπαει τα φυατα αν την γυρισω πανω για αναταραξη .
Δεν εχω test οξυγονου , τι λετε να παρω η ειναι περιττο και τα φυτα θα καταφερουν την οξυγονωση
Τα φυτα ελαχιστα συνεισφερουν στην οξυγονωση.
Απλη αναταραξη της επιφανειας αρκει.
Οσο δεν βλεπεις ΟΛΑ τα ψαρια μαζι στην επιφανεια, δεν υπαρχει προβλημα
Κι εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα. Οσο λειτουργώ την αεραντλία, όλα καλά. Μόλις σταματήσει το Γκάπυ (και κυρίως τα ετοιμόγεννα) ανεβαίνουν στην επιφάνεια! Πιο σπάνια τα μόλυ και οι ξιφοφόροι. Γιατί λέτε να συμβαίνει αυτό? Φυτά έχω.
Αναταραξη επιφανειας εχεις?
Το φίλτρο μου είναι εσωτερικό βιολογικό στη πλάτη, με την έξοδο του νερού σε συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην επιφάνεια. Οταν λέμε ανατάραξη, πρέπει να το γυρίσω προς τα πάνω ώστε να βγαίνει το νερό πάνω απο την επιφάνεια?
οχι...αρκει να υπαρχει ρευμα τετοιο και σε τετοιο σημεια που να μη βλεπεις την επιφανεια ακινητη..αλλα να κανει κυμματακια....δε χρειαζεται να εχεις πιδακα νερου πανω απο την επιφανεια...αρκει να μην ειναι "ακινητη" η επιφανεια...το ειπα οσο πιο απλα μπορουσα...
kwstas_original
02-02-09, 14:40
οσον αφορα την υπερ-οξυγονωση ομως τι γινεται????:confused:
Τίθεται θέμα υπερ-οξυγόνωσης? Σε μερικώς φυτεμένο ενυδρείο μήπως η αεραντλία πρέπει να ανάβει κατα τη διάρκεια της νύκτας όπου τα φυτά ελευθερώνουν διοξείδιο?
Τι ειναι παλι η υπερ-οξυγονωση ?
(υγ. Το εχουμε πει χιλιαδες φορες. Σε ενα φυσιολογικο ενυδρειο με φυσιολογικη ιχθιοφορτιση ΔΕΝ χρειαζεται αεραντλια.)
kwstas_original
02-02-09, 14:55
η υπερ-οξυγονωση τι ειναι??αληθεια δεν το εχεις ξανακουσει?δεν ξερω και πολλα γυρο απο αυτο το θεμα το ψαχνω.ηλπιζα να με διαφωτισεις αλλα...θα ψαξω κι αλλο:D
Αναλυοντας τη λεξη, ειναι η υπερβολικη παροχη ΟΞΥΓΟΝΟΥ..
Για να γινει κατι τετοιο χρειαζεται φυαλη O2.. (αυτες για τις γιαγιαδες)...
Η αεραντλιες ως γνωστον παρεχουν αερα ο οποιος παρεχει μολις 16% οξυγονο (αν θυμαμαι καλα)
Η αεραντλιες ως γνωστον παρεχουν αερα ο οποιος παρεχει μολις 16% οξυγονο (αν θυμαμαι καλα)
περιπου 21%...οχι οτι εχει σημασια ιδιαιτερη...ετσι για τη γνωση...;)
manolis1976
02-02-09, 15:02
Το Co2 πρεπει να ειναι κατω απο την εξοδο του φιλτρου ωστε να <<σκορπιζει>> τις φυσαλιδες το ρευμα ή απλά να σκανε στην επιφανεια οπως με μια αεραντλια:confused:
kwstas_original
02-02-09, 15:03
με φυτα,αεραντλια,αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο και σχετικα λιγα ψαρια μπορεις να πετυχεις κατι τετοιο??
Ποιο ειναι το τετοιο?
Το co2 πρεπει να κανει οσο το δυνατον μεγαλυτερη διαδρομη μεσα στο ενυδρειο ωστε να διαλυεται. Η καλυτερη λυση για μικρα ενυδρεια ειναι η γνωση "σκαλα" (οχι του μιλανου)
kwstas_original
02-02-09, 15:11
υπερ-οξυγονωση του νερου
Παρατηρώ γενικά τα Γκάπυ όταν δε λειτουργεί η αεραντλία ανεβαίνουν στην επιφάνεια! Τα μόλυ και οι ξιφοφόροι όχι. Είναι θέμα οξυγόνου?
Γενικά η κίνηση των ψαριών να ανέβουν στην επιφάνεια ως πρώτη σκέψη μας οδηγεί (και συνήθως είναι η ποιο πιθανή αιτία) στην έλλειψη οξυγόνου.
Για να συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μην έχεις καθόλου ανατάραξη στην επιφάνεια του νερού.
kalomoiris
03-02-09, 10:44
τα επιπεδα NO2 και αμμωνιας τα εχεις δει??????
Τα είχα μετρήσει και ήταν οκ. Σήμερα θα ξανακάνω πάλι όλες τις μετρήσεις. Το νερό έχει διάφορα αιωρούμενα σωματίδια (αλγη?) εχω βάλαι photos σε άλλο post.
kalomoiris
03-02-09, 12:11
ειναι μηπως θολο το νερο ???λες και εχει πεσει μεσα γαλα?
-------------------------
ποια φωτο δεν εχεις βαλει καμια
εχω την αισθηση οτι ειναι βακτηριδια απο την αποτομη αναπτυξη τους λογω αμμωνιας μπορει και να κανω και λαθος κανε μια μετρηση και πες μας
καταρχην με τι μετρας υγρα η sticks?
Δεν είναι σα γάλα, εδω εχω ανεβάσει μια photo!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29684
-------------------------
Μετράω με υγρά test sera. Λέω μήπως φταίει το λίπασμα που έβαλα όταν φύτεψα τα φυτά. Εβαλα και ταμπλέτες και υγρό της ΚΕΝΤ. Μήπως προκάλεσε αλγη..και η ατμόσφαιρα μέσα στο ενυδρίο εχει επιβαρυνθεί. Η Αναπτύσεται η άλγη με τα λιπασματα?Τώρα έχω βάλει και ενα πλακόστομο.
kalomoiris
03-02-09, 12:19
δεν μπορω να καταλαβω για να σου πω με σιγουρα αυτο θα το πει το τεστακι αμμωνια και no2
thanks. Το απόγευμα το τεστάκι να δούμε!
Μετράω με υγρά test sera. Λέω μήπως φταίει το λίπασμα που έβαλα όταν φύτεψα τα φυτά. Εβαλα και ταμπλέτες και υγρό της ΚΕΝΤ. Μήπως προκάλεσε αλγη..και η ατμόσφαιρα μέσα στο ενυδρίο εχει επιβαρυνθεί. Η Αναπτύσεται η άλγη με τα λιπασματα?Τώρα έχω βάλει και ενα πλακόστομο.
Σαφώς και η προσθήκη λιπασμάτων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα άλγης.. Αν τα φυτά είναι φρεσκοφυτεμένα, δε θα έχουν προσαρμοστεί ακόμη, θέλουν το χρόνο τους μέχρι να πάρουν μπρος και να αρχίσουν να αναπτύσσονται, και όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που ρίχνεις με το λίπασμα γίνονται επί της ουσίας τροφή για άλγες..
Αν το ενυδρείο σου είναι 60 λίτρα (μικτά), όπως λές και στο προφίλ σου, δε χωράει να μπει pleco, γίνεται υπερβολικά μεγάλος..
Εξ'άλλου, τα αλγοφάγα ψάρια δεν αποτελούν λύση για την άλγη, ο σωστός δρόμος είναι να βρεις την αιτία και να καταλήξεις σε μία ισορροπημένη ρουτίνα συντήρησης του ενυδρείου.. (λίπανση, φωτοπερίοδος, αλλαγές νερού, διοξείδιο αν χρειάζεται, κ.τ.λ.)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.