Επιστροφή στο Forum : Soften water !
Όπως λέει Soften water, τύρφη δεν είχε και μου έδωσαν αυτό εδώ να το χρησιμοποιήσω ??? έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα γι αυτό εδώ …
Μετρήσεις μου είναι αυτές
Ph- 7,3
Gh -17
Kh -12
Και θέλω να τα κατεβάσω λήγω
Δεν θα χρησιμοποιούσα με τίποτα, αλλα ζουμιά ή αλλα σκευάσματα απο τύρφη ή ΑΟ για κατεύασμα νερού...
Πρώτον με την τυρφη και την ΑΟ μπορείς να την κατευάσεις ευκολοτερα και να έχεις μια σταθερότητα τιμών...
Σου προτείνω να μην το δοκιμάσεις...
Σπύρο στο μαγαζί με είπε ότι χρησιμοποιεί το ίδιο , στο ενυδρείο με δίσκους και λέει όσο θες μπορείς να κατεβάσεις με αυτόν
Φίλε Perazzi ,μια χαρά δουλεύει είναι ρητίνες, αλλά είναι ασύμφορο σε βάθος χρόνου.
Οπότε καλώς λέει το Westie να πας σε Α/Ο κάποια στιγμή.
Απλά κάντο σε ένα δοχείο ώστε να μπορείς να μετρήσεις πόσο θα πέσουν οι τιμές.
Στην περίπτωση που πέσουν πολύ, απλά βγάλτο και συμπλήρωσε με νερό βρύσης μέχρι να το φέρεις εκεί που θες.
Άμα θες να το ψάξεις κάνε αναζήτηση για soften pillow.
Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση το pH=7.3 με KH=12.. Έχεις παροχή CO2?
Με τι μετράς? Αν μετράς με στικ, θα ήταν ΟΚ για να έχεις μια γενική εικόνα του ενυδρείου (εφόσον διατηρείς ψαράκια που ζουν στο νερό της βρύσης).. Αν όμως θέλεις να πειράξεις τις παραμέτρους του νερού, η ακρίβεια και αξιοπιστία των υγρών τεστ είναι απαραίτητη..
Με τι μετράς? Αν μετράς με στικ, θα ήταν ΟΚ για να έχεις μια γενική εικόνα του ενυδρείου (εφόσον διατηρείς ψαράκια που ζουν στο νερό της βρύσης).. Αν όμως θέλεις να πειράξεις τις παραμέτρους του νερού, η ακρίβεια και αξιοπιστία των υγρών τεστ είναι απαραίτητη..
Η μετρήσεις μου είναι με υγρά τεστ , παροχή co2 έχω diy .
τη σε έκανε εντύπωση για πες που να ξέρω , αυτό σίγουρα έχει κάτι αν σε έκανε εντύπωση..
pH και KH είναι ουσιαστικά αλληλοσυνδεόμενες παράμετροι.. Όσο ανεβαίνει το ΚΗ (το οποιό εξαρτάται από το νερό που βάζεις στο ενυδρείο σου, αν δηλαδή είναι βρύσης, ή από Α/Ο, κ.τ.λ.), ανεβαίνει και το pH.. Και εκ πρώτης όψεος μου φάνηκε χαμηλό το pH για τη συγκεκριμένη τιμή του ΚΗ.. Αν δεν είχες διοξείδιο, το pH θα περίμενε κανείς να ήταν γύρω στο 8, ή και μεγαλύτερο..
Κοιτάζοντας όμως το πινακάκι εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483
προκύπτει ότι για ΚΗ=12 και pH=7.3 έχεις στο ενυδρείο σου CO2 περίπου 20ppm, το οποίο ευσταθεί αν έχεις παροχή διοξειδίου.. ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.