Επιστροφή στο Forum : Λαμπα φθορισμου
παιδια σε γιαλλα 15λιτρων που εχω 2 γκαπυ για γεννα εχω φωτισμο φθορισμου 11w και ειναι συνεχως αναμενο. ειναι καλο? και ακομα κατι. το νερο μου ειναι απο την βρυση και ειναι περιπου ph:8 .πρεπει να προσθεσω αλατι στο νερο για οποιοδηποτε λογο?
παιδια σε γιαλλα 15λιτρων που εχω 2 γκαπυ για γεννα εχω φωτισμο φθορισμου 11w και ειναι συνεχως αναμενο. ειναι καλο?
Λοιπόν... Τα λίτρα είναι πολύ λίγα για δυο γκαπυ... Όταν λες για γεννα εννοείς πως τα μετέφερες από κάποιο μεγαλύτερο ενυδρείο?? Σε αυτή την περίπτοση γιατί δν μετέφερες μόνο το θυλικό??
Επίσης αν όταν λες γυάλα εννοείς μπολ, έχεις κι άλλο προβλημα
Όσο για το φως που είναι και η ερώτησή σου:D... Ελπίζω να μην εννοείς και το βράδυ...
Η λάμπα σου φίλε,πρέπει να είναι αναμένη, το πολύ ενα 12ωρο...
Επειδή όμως εχεις μικρό ενυδρειο και μάλλον δεν έχεις φυτά σου προτείνω ενα 10ωρο το πολυ...
Αλάτι,καλο ειναι να υπάρχει σε ενυδρείο με ζωοτόκα...Φρόντισε να είναι ενυδρειακής χρήσης όμως(το βρίσκεις σε πετ-σοπ)...
Το ph ειναι σχετικά υψηλο...Τα κάπι θέλουν γύρω στο 7,6 με 7,8 το πολυ...
Κατέβασε το λίγο...
Αν κατάλαβα καλά το 15ρι το εχεις για γεννήστρα...Καλο είναι να μην εχουμε γεννήστρες αφού οι θυληκές στρεσάρονται, με αποτέλεσμα να γεννάνε πρόωρα,να παιθένουν και πολλά αλλα...Ενω παράλληλα απο το μικρό μεγεθος της γεννηστρας μπορεί τα μικρά να βγούν με δυσμορφίες-νανισμούς...
Οταν λες γύάλα εννοείς σκέτο τζάμι ή εχεις μεσα και φίλτρο-θερμοστάτη-θερμόμετρο;
Ακόμη βάλε καλύτερα τα γκάπι σου στο κυρίως ενυδρείο και βάλε φυτά όπως hornwort(κερατόφυλλο) ανούμιες,βαλισνερίες και άλλα ευκολα...
Ετσι δεν θα χρειαστεί να πληρώνεις για γεννήστρες,δεν θα στρεσάρεις τα ψάρια σου,ενώ θα είναι δυσκολοτερο να εχει πρόβλημα ο γόνος...
Αυτά...
παιδια ειναι ενυδρειο κανονικο με φίλτρο-θερμοστάτη-θερμόμετρο και ειναι 15λτ. το μονο προβλημα που εχω τωρα ειναι για ποσο καιρο να περιμενω οτι θα ειναι ασφαλη τα μικρα? και κατι αλλο . πως μπορω να ριξω το ph?
Αν κατάλαβα καλά το 15ρι το εχεις για γεννήστρα...Καλο είναι να μην εχουμε γεννήστρες αφού οι θυληκές στρεσάρονται, με αποτέλεσμα να γεννάνε πρόωρα,να παιθένουν και πολλά αλλα...Ενω παράλληλα απο το μικρό μεγεθος της γεννηστρας μπορεί τα μικρά να βγούν με δυσμορφίες-νανισμούς...
βρε σπυρο οταν λεμε "οχι γεννηστρες"....εννοουμε τα πλαστικα αυτα κουτακια που μπαινουν και επιπλεουν μεσα στο ενυδρειο και απομονωνουν τη μαμα και το γονο..η αυτες με το διχτακι...που τις λενε και "φωλιες"...αυτες δε θελουμε...οπως αυτη..http://i237.photobucket.com/albums/ff192/dinos_album/platy/platy_03.jpg
το να εχεις ενα ενυδρειακι μαιευτηριο ειναι οτι καλυτερο για να μεγαλωσεις ως ενα βαθμο το γονο...τα 60 σκαλαρια μου μεγαλωσαν σε 20 λιτρα για ενα μηνα...τωρα πηγαν στα 30 και σε λιγες μερες στο 120...
παιδια ειναι ενυδρειο κανονικο με φίλτρο-θερμοστάτη-θερμόμετρο και ειναι 15λτ. το μονο προβλημα που εχω τωρα ειναι για ποσο καιρο να περιμενω οτι θα ειναι ασφαλη τα μικρα? και κατι αλλο . πως μπορω να ριξω το ph?
Εγώ εξακολουθώ να μήν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει από τα παραπάνω που λένε τα παιδιά..
1ο ενδεχόμενο: έχεις ένα ενυδρείο 15 λίτρων, με 2 γκάπι, τα οποία μάλιστα γέννησαν σε αυτό το ενυδρείο.. αυτό είναι λάθος, καθώς είναι πολύ λίγα τα λίτρα για να ζουν εκεί αυτά τα ψάρια, δεν πρόκειται να μεγαλώσουν καλά και θα έχουν προβλήματα με νανισμούς και δυσμορφίες..
2ο ενδεχόμενο: έχεις ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, και στο 15άρι έχεις μεταφέρει τα ψαράκια σου για αναπαραγωγή.. Γνώμη μου είναι ότι δε χρειάζεται καν, καθώς με μερικά φυτά στο κυρίως ενυδρείο, καταφέρνουν και επιβιώνουν αρκετά μικρά.. Εξ'άλλου, τα γκαπάκια γεννάνε συνέχεια! Αν πάντως μπήκες στη διαδικασία αυτή, μπορείς να βάλεις τα μικρά στο ενυδρείο, μόλις δεις ότι μεγάλωσαν αρκετά ώστε να μή χωράνε στο στόμα των μεγαλύτερων.. Δε νομίζω ότι χρειάζεται πολύ καιρό, στο δικό μου ενυδρείο, όσα μικρά επιβίωναν τις πρώτες 2-3 μέρες, μετά δεν είχαν κανένα κίνδυνο..
Όσο για το pH, έλεγξε μήπως έχεις κάτι ασβεστολιθικό στο ενυδρείο σου (χαλίκι, πέτρες), και αφαίρεσέ το..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.