PDA

Επιστροφή στο Forum : Κιτρινισμα Cabomba Χαμηλα

manolis1976
30-01-09, 19:58
Η Cabomba που εχω ενω δειχνει πανω το πιο υγειες φυτο απο ολα πρασινο φωτεινο χρωμα και πρασινος κορμος και πολλα υγειεστατα φυλαρακια χαμηλα εχει κιτρινο κορμο και φυλλα.Αυτο δηλωνει ανεπαρκη φωτεισμό χαμηλά?

Εμενα δεν με ενοχλει αν δεν δημιουργησει παραπανω προβλημα στο φυτο!!!

chemical mac
30-01-09, 20:03
κάποια στιγμή όμως θα σου δημιουργήσει γιατί ο κορμός θα αδυνατίσει πολύ, θα σαπίσει και θα κοπεί το φυτό. Ναι η λύση στο πρόβλημα είναι περισσότερο φως ή μεταφορά του φυτού σε κάποιο μέρος του ενυδρείο που η ένταση του φωτός είναι μεγαλύτερη (συνήθως στο κέντρο συμβαίνει κάτι τέτοιο)

manolis1976
30-01-09, 20:04
κάποια στιγμή όμως θα σου δημιουργήσει γιατί ο κορμός θα αδυνατίσει πολύ, θα σαπίσει και θα κοπεί το φυτό. Ναι η λύση στο πρόβλημα είναι περισσότερο φως ή μεταφορά του φυτού σε κάποιο μέρος του ενυδρείο που η ένταση του φωτός είναι μεγαλύτερη (συνήθως στο κέντρο συμβαίνει κάτι τέτοιο)

Καλα και στα πυκνοφυτεμενα τι γινεται που το κατω μερος των φυτων καλυπτεται απο το πανω?

Neoklis
30-01-09, 20:06
co2 εχεις?
απο λιπασματα τι ριχνεις?

chemical mac
30-01-09, 20:07
τα πυκνοφυτεμένα για να διατηρηθούν πυκνοφυτεμένα συνήθως έχουν και τον αντίστοιχο φωτισμό, καθώς επίσης και ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ενυδρείο γνωρίζει τις συνθήκες που απαιτούν τα φυτά του κι έτσι δημιουργεί το αντίστοιχο aquascape

manolis1976
30-01-09, 20:10
διοξείδιο εχω βαλει και λιπασματα
1ml excel
1ml fe
2ml potasium καθε μερα και εβδομαδιαιο τεστ σιδηρου ωστε να ειναι 0,4
και πολυ λιπασαμ 2 φορες την εβδομαδα λιγο
-------------------------
τα πυκνοφυτεμένα για να διατηρηθούν πυκνοφυτεμένα συνήθως έχουν και τον αντίστοιχο φωτισμό, καθώς επίσης και ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ενυδρείο γνωρίζει τις συνθήκες που απαιτούν τα φυτά του κι έτσι δημιουργεί το αντίστοιχο aquascape

Η καμπομπα παντως δεν εχει τρελες απαιτησεις για φως!!!ετσι δνε ειναι???

chemical mac
30-01-09, 20:16
αν είναι η caroliniana θέλει, αν και η tropica το παρουσιάζει medium - very high εγώ θεωρώ πως πάει στα high - very high

Neoklis
30-01-09, 20:33
Φως δεν ξερω αν θελει πολυ, ξερω ομως οτι θελει παρα πολυ διοξειδιο...
μπουκαλα οπωσδηποτε!!!!

kospets
30-01-09, 21:34
Και εμένα χαλια είναι η cabomba. Θέλει πολύ φώς απο ότι έχω καταλάβει. Εχω και μπουκάλα co2 και λίπασμα ρίχνω, μόνο η cabomba δεν πάει καλά. Οπότε τ5 είναι μαλλον η λύση και πολλα lummen.

chemical mac
31-01-09, 04:20
:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023

Πάνος
31-01-09, 11:39
επειδη τα φυτα θα μας τρελλανουν..και χωρις να θελω να μπερδεψω τα μελη....κι εγω την καμπομπα για απαιτητικο φυτο την ειχα...
την εβαλα ομως στο ριο400 με φωτισμο 72 βατ....περιπου 0.2 βατ/λιτρο...με πολλα επιφανειας φυτα που κοβουν φως....ως και οι βελισνεριες και οι εχινοδωροι πανε πολυ αργα...νερο μονο ΑΟ και μια φορα την εβδομαδα seachem flourish...χωρις co2...ειναι το μονο φυτο που κλαδευω....τι να πω..ισως αγαπα το πολυ μαλακο νερο...
μαλλον ετυχε και δεν πετυχε....παντως συμπεριφερεται στο συγκεκριμενο ενυδρειο σαν το πιο ευκολο φυτο του κοσμου...:confused:

xontros
03-02-09, 18:29
Πάνο πώς είναι η ανάπτυξή της? Συμπαγής? Δε σου κάνει μεγάλα μεσογονάτια?

Σε μένα πάντως, έκανε μεγάλα μεσογονάτια (παρόλο που έχω αρκετό φως), αλλά ο λόγος που την έβγαλα ήταν αυτός που λες κι εσύ.. Βαρέθηκα να την κλαδεύω! :smt065 :D

Πάνος
04-02-09, 01:28
οχι δεν ηταν πολυ μεγαλα τα μεσογονατια....απλα δε μου εβγαζε νεα φυτα απο το πλαι και μεγαλωνε μονο σε υψος...