Επιστροφή στο Forum : Καινούργιος στην παρέα. Λίγη ΒΟΗΘΕΙΑ!
Καλησπέρα σε όλους...:)
Σήμερα αγόρασα ένα ψαράκι γλυκού νερού. Είναι ολόμαυρο με φουσκοτά ματάκια (δεν ξέρω πως λέγεται, αν γνωρίζει κανείς...). Το έβαλα σε μια μεγάλη γυάλα (ΟΧΙ ΕΝΥΔΡΕΙΟ), του έβαλα και ένα πλαστικό λουλουδάκι στη μέση της γυάλας. Τις πρώτες ώρες καθότανε στον πάτο, ακίνητο ή ελάχιστα δραστήριο. Ο μαγαζάτορας μου ειπε σήμερα να μην το ταϊσω γιατι είχαν φάει. Τώρα, (μετά από 2-3 ώρες) που πρωτομπήκε στη γυάλα, το βλέπω πολύ δραστήριο, κολυμπάει, τριγυρνάει όλα καλά. Ανεβαίνει και στην επιφάνεια και βγάζει τη μουσούδα του έξω. Αυτό σημαινει κάτι?
Διάβασε στο ίντερνετ, οτι μπορεί να κάθεται ακίνητο μέχρι να συνέλθει από το σοκ, ενώ άλλοι έλεγαν οτι μπορεί να είναι άρρωστα οταν κάνουν έτσι. Το δικό μου ευτυχώς δεν κάθεται πια ακίνητο, οπότε σαν συνήλθε από το σοκ.;)
Ρωτάω: Πρέπει να πάρω τπτ σταγόνες για το νερό??Αντι-χλωριο ή τπτ σχετικά? Νερό κανονικό από τη βρύση έτσι? Χλιαρό. Ουτε παγωμένο-ούτε ζεστό. Να του βάλω τπτ πετραδάκια μέσα??Θέλει??Αν πρέπει να βάλω...πρέπει να τα βράσω πρώτα ωστε να μην έχουν τπτ βακτίρια και τέτοια???
Αν πρέπει να γνωρίζω κάτι επιπλέον και μπορείται να μου πείτε...ευχαριστως:p
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Δεν ξέρω....είναι μαύρο...με φουσκοτά ματάκια και η ουρά του καταλήγει σε 3 πτερύγια
Το νερό που έβαλες είναι κατευθείαν από την βρύση ? χωρίς αντιχλώριο
Μάλλον Black moore έχεις
Σαν αυτό είναι, στο βίντεο ?
nqHtUa_jSq4
το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο??τι ενυδρειο ειναι ποσα λιτρα? τι μετρησεις εχεις??οταν εκανες αλλαγη νερου εβαλες αντιχλωριο??
Και άστρωτο είναι και όλα είναι.
Διάβασε εδώ : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm
Και εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4358
Καθώς και να ρίξεις μία ματιά στην ανάλογη κατηγορία : http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=24
Θα σου λυθούν πολλές απορίες .
Θα σου λυθούν πολλές απορίες .
........Αν οχι ολες :D:D:D
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και την βοήθεια σας :p
Το ψαράκι ειναι τέτοιο μαύρο όπως στο video.
Διάβασα αυτά τα λίνκ που στείλατε...απ'οτι κατάλαβα πρέπει να στρώσω πετραδάκια στο πάτο της γυάλας για το ψαράκι. Απο πού θα τα πάρω όμως? Απο μαγαζιά με ενυδρεία?
Δηλαδή το ότι πάει στην επιφάνεια και βγάζει τη μούρη του έξω δεν είναι καλό???Δεν έχει οξυγόνο?
Η γυάλα είναι αρκετά μεγάλη και το ψάρι δεν είναι πολύ μεγάλο...θα ανεβάσω μια foto να δείτε.
-------------------------
Λοιπόν...να το ψάρακι και η γυάλα του
http://img177.imageshack.us/img177/4028/p1300006hd6.jpg
Το νερό που το έβαλα είναι το μισό από το μαγαζί που το πήρα (από το ενυδρείο του) και συμπλήρωσα από τη βρύση. Δεν έβαλα αντιχλωριο.
Ευχαριστώ κ πάλι;)
Μηπως να ξαναδιαβαζες πιο προσεκτικα τα λινκς?
H ''γυάλα" που καθαρά πάνω κάτω δεν θα είναι ουτε 2-3 λιτρα καθαρά δεν κάνει για το χρυσόψαρο...
Πρώτων,γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ψάρια σε κυκλικές γυάλες(διάβασα και σε ενα περιοδικό,πως ειναι όπως οταν βάζουμε εναν άνθρωπο σε ενα δωμάτιο γεμάτο καθρέπτες),ενώ παράλληλα υπάρχει πολύ λιγο οξιγώνο...
Δεύτερον,θέλει τουλάχιστον 40-50λιτρα καθαρά ενα χρυσόψαρο...
Αν δεν αλλάξεις ενυδρείο δώσε κάπου το χρυσόψαρο για να ζήσει,αλλιώς θα παιθάνει ή απο αμμωνία ή απο νανισμό ή,ή,ή...
Ενα 54ρι ενυδρείο με ενα φίλτρο ικανοποιητικό και εναν 50ρι θερμοστάτη με λίγα ευκολα φυτά και χαλικάκι θα του άρεσε περισσότερο...
Πόσο εχει το 54ρι πια;Τίποτα...Κόψε το κάπνισμα για 2 ευδομάδες και το παίρνεις κομπλέ:D
Δυστυχώς δεν ισχύει η λογική αγοράζω ένα δοχείο νερού και μπλουμ πετάω μέσα το ψαρίο και όλα κυλούν ρολόι.
Βασικά χρειάζεσαι ενυδρείο και όχι γυάλα (στρογγυλή υποθέτω).
Κάτι σε 40-50 λίτρα είναι ok για το ψαράκι σου και μόνο αυτό.
Πρώτα πρέπει να στρώσεις το φίλτρο σου, η διαδικασία είναι εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
Γιατί αλλιώς το νερό σου θα γίνει ιδιαίτερα τοξικό για το ψάρι σου.
Από την ώρα που έχεις βάλει το ψάρι μέσα θα πρέπει να του αλλάζεις το μισό νερό (ενδεικτικά) κάθε μέρα μήπως και γλυτώσεις κάποια ζημιά που θα πάθει.
Επίσης θα πρέπει να προσέξεις το νερό που θα βάζεις (με προσθήκη αντιχλώριου) να έχει την ίδια θερμοκρασία (έχεις θερμόμετρο ? ) με του ενυδρείου για να μην υποστεί σοκ το ψαράκι σου.
thanasis76
30-01-09, 16:51
φιλε πριν διαβασεις και μαθεις πως να συμπερηφερθεις στα ψαρια πηγες και αγορασες!!! αυτο ειναι μεγαλο λαθος....
χρειαζεσαι καλο διαβασμα και ενα ενυδρειο...
εστω και μικρο...
κανενα ψαρι δεν μπορει να ζησει σε γυαλα...
καλως ηρθες!!!
φιλε εκανες ενα λαθος οπως πολλοι αλλοι....κανενα ψαρι δε ζει σε γυαλα για πολυ και χωρις να υποφερει..αυτη η αντιληψη πρεπει να αλλαξει και προσπαθουμε εδω γιαυτο...
μπορεις ειτε να αποχωριστεις το ψαρακι σου ειτε να του προσφερεις ενα ενυδρειο και να μυηθεις στο τοσο ομορφο χομπυ....ομως πρεπει να κανεις ενα απο τα 2...δεν υπαρχει μεση οδος...
Λοιπόν...
Πήγα πήρα ενυδρείο σήμερα. Χωράει 5-6 λίτρα. Είναι αρκετά καλά πιστεύω. Είναι άρχοντας το ψαράκι εκεί μέσα! Το θέμα είναι ότι το ενυδρείο δεν είχε τίποτα πάνω. Ουτε αντλία, ούτε διακοσμητικά, ούτε φυτά. Το έστρωσα πετραδάκια κάτω, σε μέγεθος που να μπορεί να τα σηκώνει, μερικά λίγο πιο μεγάλα και μερικά πιο μικρά. ΟΧΙ μεγάλες πετρούλες. Και έχει στο κέντρο ένα μικρό τεχνιτό φυτό. Τώρα λέω να πάω να πάρω μια αντλία νερού, σταγονίτσες για το χλώριο και να πάρω ακόμα 1 μικρό ψαράκι για να κάνουν παρέα. Θα πάρω ένα πολύ μικρό όμως για να μην πιάνει πολύ χώρο. Άλλη ράτσα! Τι λέτε? Να πάρω και κανα φυτό? Φυσικό? Πουλάνε στα μαγαζιά με ψάρια τέτοια ειδικά φυτά? Τι άλλο χρειάζομαι???
Όσον αφορά τα νερά, έβαλα λίγο νερό βρύσης στην πρώτη γυάλα, και στην καινούργια, έβαλα πρώτα από το νερό της πρώτης γυάλας. Το έκανα πόλλές φορές, ώστε να μην ειναι πολυ διαφορετικά τα νερά και να έχουν ιδια θερμοκρασία. :p
φιλε ελπιζω να εκανες λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα και να πηρες ενυδρειο 50-60 λιτρα οπως σου ειπε ο halvas69 και οχι 5-6 λιτρα...
σε 5-6 λιτρα δε μπορει να ζησει κανενα ψαρι.....ουτε λογος για δευτερο..και πριν κανεις αλλες αγορες κοιτα αν πηρες 5-6 λιτρα να το πας πισω για να παρεις κατι πιο μεγαλο...
Δεν έκανα λάθος ρε παιδιά....1 ψαράκι μια σταλιά είναι!Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας αλλά δε μπορώ να δώσω και 100 ευρώ!Εδώ στα 2-3 μαγαζιά που πήγα, μου έδειχναν πιο μικρά ενυδρεία!Μια χαρά βολτάρει το ψαράκι:pΗ ξάδερφη μου εχει ένα χρυσόψαρο σε μιά γυάλα απλή 10μηνο μπορεί και χρόνο!!
Θα πάω να πάρω αντλιά και σταγονίτσες. Θα δώ και για φυτά και τετοια ;)
Ευχαριστώ πολύ!
Εδώ θα βρεις πληροφορίες μόνο για σωστές συνθήκες διαβίωσης.
Τα pet θέλουν να πουλήσουν, να ψωφήσουν και να ξανά πουλήσουν.
Ολοι ξεκινήσαμε άσχετοι, ακούσαμε, διαβάσαμε μάθαμε
και απολαμβάνουμε τα ζωντανά μας.
Καλό είναι να τους προσφέρουμε το καλύτερο, μας το δείχνουν.
Η ξάδερφη μου εχει ένα χρυσόψαρο σε μιά γυάλα απλή 10μηνο μπορεί και χρόνο!!
Αν θέλεις κάνε μια αναζήτηση για να δεις πόσο ζούνε υπό κανονικές συνθήκες και θα καταλάβεις.. ;)
:pΔίκιο έχετε...καταλαβαίνω την αγάπη σας προς τα ψαράκια....Χαίρομαι που δεν παρεξηγούμαστε!
Παρ'ολα αυτά, δεν μπορώ να πάρω κατι μεγαλύτερο...ειναι και θεμα χώρου μετά. Αν μπορέσετε να μου πείτε κάτι άλλο για βοηθεια...
Το ψαράκι της ξαδέρφης μου ζει ακόμα...το έχει 1 χρόνο τελικά και είναι μια χαρά;)
:pΔίκιο έχετε...καταλαβαίνω την αγάπη σας προς τα ψαράκια....Χαίρομαι που δεν παρεξηγούμαστε!
Παρ'ολα αυτά, δεν μπορώ να πάρω κατι μεγαλύτερο...ειναι και θεμα χώρου μετά. Αν μπορέσετε να μου πείτε κάτι άλλο για βοηθεια...
Το ψαράκι της ξαδέρφης μου ζει ακόμα...το έχει 1 χρόνο τελικά και είναι μια χαρά;)
Φιλαρακι αν καταλαβαινεις ολοι προσπαθουν να σου πουν οτι καποια στιγμη θα εχει προβληματα το ψαρακι σου...Οι απαιτησεις του καθε ειδους ψαριου (σε λιτρα) δεν καθοριζεται απο την αγαπη μας για τα ψαρακια οπως λες αλλα καθοριζεται απο πολλους παραγοντες που αν ψαξεις εδω μεσα θα τους καταλαβεις!!Ζει 1 χρονο το ψαρακι σου?Απλως επιζει.....αντεχει....θελεις να πεις!!Ολα αυτα καλοπροαιρετα και χωρις παρεξηγηση!Αν δεν εχεις τον καταλληλο χωρο, χρημα, χρονο τοτε ισως ειναι καλυτερο να το δωσεις το ψαρακι και οταν αποκτησεις ολα αυτα τοτε θα επανελθεις δρυμητερος με ενα μεγαλο ενυδρειο αλλα πιο "σοφος"!!
Η μεγαλυτερη αρετη που ειναι αναγκαια να διατηρησεις ενα ενυδρειο ειναι η υπομονη!!Αν δεν μπορεις να εχεις υπομονη τοτε δωσε το ψαρακι και αρχισε την συλλογη γραμματοσημων η οτι σου αρεσει. Ολα τα ζωντανα ειναι κριμα να υποφερουν για τον δικο μας εγωισμο (μονο να τα βλεπουμε)!
manolis1976
31-01-09, 16:18
Φιλαρακι αν καταλαβαινεις ολοι προσπαθουν να σου πουν οτι καποια στιγμη θα εχει προβληματα το ψαρακι σου...Οι απαιτησεις του καθε ειδους ψαριου (σε λιτρα) δεν καθοριζεται απο την αγαπη μας για τα ψαρακια οπως λες αλλα καθοριζεται απο πολλους παραγοντες που αν ψαξεις εδω μεσα θα τους καταλαβεις!!Ζει 1 χρονο το ψαρακι σου?Απλως επιζει.....αντεχει....θελεις να πεις!!Ολα αυτα καλοπροαιρετα και χωρις παρεξηγηση!Αν δεν εχεις τον καταλληλο χωρο, χρημα, χρονο τοτε ισως ειναι καλυτερο να το δωσεις το ψαρακι και οταν αποκτησεις ολα αυτα τοτε θα επανελθεις δρυμητερος με ενα μεγαλο ενυδρειο αλλα πιο "σοφος"!!
Η μεγαλυτερη αρετη που ειναι αναγκαια να διατηρησεις ενα ενυδρειο ειναι η υπομονη!!Αν δεν μπορεις να εχεις υπομονη τοτε δωσε το ψαρακι και αρχισε την συλλογη γραμματοσημων η οτι σου αρεσει. Ολα τα ζωντανα ειναι κριμα να υποφερουν για τον δικο μας εγωισμο (μονο να τα βλεπουμε)!
Συμφωνω απολυτα και προσθετω οτι δεν ειναι θεμα αγαπης ειναι θεμα ανθρωπιας , αυτο μας ξεχωριζει απο τα αλλα ζωα.
αν παλι απλα δεν σε νοιαζει να ταλαιπωρειται το ψαρι με την λογικη οτι τοσα εκατομυρια ζωα αλλα ακομα και ανθρωποι κακοποιουνται ειναι καθαρα επιλογη σου να εισαι ενας απο αυτους που το κανουν!!!
Απλα θελω να σου πω και εγω οτι δεν υπαρχει μεση οδος σε αυτα τα πραγματα , αν θα στεναχωριοσουνα η θα σε πειραζε να εβλεπες ενα κουταβι λαμπραντορ σε ενα κουτι 1χ1 με λιγο αερα γενικα τελειως κακες συνθηκες να κλαιει και να οδυρεται θα πρεπει να αναθεωρησεις και να σε <<δεις>> καποια πραγματα που απλα δεν φαινονται ....επειδη το ψαρι δεν κλαιει και δεν ειναι τοσο γλυκο οσο ενα λαμπραντορ.;)
Δεν μπορουμε να ζητησουμε απο κανεναν να ειναι φιλοζωος μπορουμε απλα να του ζητησουμε να ειναι ανθρωπος:)
το ψαρακι της ξαδερφης σου ζει ενα χρονο...δε σημαινει ομως οτι ειναι καλα...ουτε οτι θα συνεχισει να ζει για καιρο...
αν ειναι ζητημα χωρου και οικονομικο γιατι δε παιρνεις ενα 15λιτρο (μιας και δε μπορεις 50-60 λιτρα) και να εχεις εναν μονομαχο μεσα που αρκειται σε λιγοτερα λιτρα απο τα χρυσοψαρα??..απλα σου προτεινουμε εναλλακτικες για να μη τηνπληρωσει το ψαρακι σου...αλλα και για να μην απογοητευθεις κι εσυ...
και αν μπορεις πες και στην ξαδερφη σου τι πληροφοριες βρηκες και δωστης να καταλαβει πως το ψαρακι της μπορει ευκολα να γινει ευτυχισμενο και να της κανει παρεα πολλα χρονια ακομη...
Θυμηθηκα μια πολυ ομορφη ιστορια που εχει γραψει η Memy και εχει δημοσιευτει νομιζω και στο περιοδικο ΕΝΥΔΡΕΙΟ:http://mariatzirita.blogspot.com/2008/10/blog-post_04.html
Δεν υπάρχει κάποια αναλογία? Δηλαδή το μέγεθος του ενυδρείου με το μέγεθος του ψαριού? Καταλαβαίνω όσα λέτε. Συμφωνώ όσο μεγαλύτερος χώρος τόσο πιο άνετα ζει αντίστοιχα το ψάρι, ο σκύλος κτλ κτλ. Δεν έβαλα ένα σκύλο σε 1χ1!!!
manolis1976
01-02-09, 17:02
Δεν υπάρχει κάποια αναλογία? Δηλαδή το μέγεθος του ενυδρείου με το μέγεθος του ψαριού? Καταλαβαίνω όσα λέτε. Συμφωνώ όσο μεγαλύτερος χώρος τόσο πιο άνετα ζει αντίστοιχα το ψάρι, ο σκύλος κτλ κτλ. Δεν έβαλα ένα σκύλο σε 1χ1!!!
Εγω ειμαι καινούργιος στο ειδος και μαλιστα εκανα και λαθος επιλογες ψαριων απλα μολις εμαθα προσπαθησα να το διορθωσω , αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δεν υπαρχει κανονας με βαση το μεγεθος του ψαριου αλλα ειναι διαφορετικο σε καθε ειδος με βαση τον βιοτοπο του το μεγεθος που θα φτασει να γινει το αν κολυμπαει πολυ και διαφορα τετοια;).Περιμενε ομως καλυτερα μια απντηση απο τους ειδικους;)
Δεν υπάρχει κάποια αναλογία? Δηλαδή το μέγεθος του ενυδρείου με το μέγεθος του ψαριού?
οχι δεν υπαρχει ...καθε ψαρι εχει διαφορετικη συμπεριφορα και διαφορετικο ρυθμο αναπτυξης....για παραδειγμα μπορεις να βαλεις ενα μονομαχο σε 20 λιτρα αλλα οχι ενα χρυσοψαρο του ιδιου μεγεθους...το δευτερο ειναι πολυ περισσοτερο κινητικο...και μεγαλωνει πολυ πολυ περισσοτερο...
αλλα ψαρια λογω σχηματος θελουν ψηλο ενυδρειο και αλλα επιμηκες επειδη ειναι γρηγοροι κολυμβητες...αλλα θελουν πολλα λιτρα γιατι απλα δε μπορεις να βαλεις ενα μονο του αλλα πρεπει να ειναι κοπαδι του ιδιου ειδους...
στα ψαρια που δημιουργουν εδαφικες επικρατειες ειναι σημαντικο περα απο τα λιτρα και το εμβαδο του πυθμενα...
ειναι πολλοι οι παραγοντες που λαμβανονται υπόψιν και γιαυτο ρωταμε η διαβαζουμε για τα ειδη που μας ενδιαφερουν...
Εχω ένα black moor. Τι μπορώ να του βάλω μαζί??? Κατα προτίμηση μικρού μεγέθους.
Τελικά σκέφτομαι ίσως να πάρω κ ενα λίγο μεγαλύτερο ενυδρείο.
Μα τωρα διαβαζεις τι σου γραφουν οι παραπανω ????
Μονο το black moor θελει 40 λιτρα......
Αν βαλεις αλλο ενα χρυσοψαρο πας στα 80.....
Θα πας για 80λιτρο ενυδρειο ?
Θα πάρω μεγάλο....έτοιμο κομπλέ! Τα διάβασα τα παραπάνω;)
Θα πάρω μεγάλο....έτοιμο κομπλέ! Τα διάβασα τα παραπάνω;)
Αλληλούια..:cool:
Παιδια θελω να μεινουμε στο γεγονος οτι ολοι μας, πριν μπουμε στο φορουμ εμπιστευομασταν γνωστους και τα πετ σοπ. Ολοι μας καναμε το ιδιο λαθος δηλαδη γιατι δεν πιστευω να υπηρχαν πολλοι που να ηξεραν το φορουμ πριν αντιμετωπισουν καποιο προβλημα με τα ψαρακια που ειχαν αγορασει ηδη...
Εγω οταν αγορασα το 126 λιτρων ενυδρειο μου ειχα την εντυπωση οτι ειναι μεγαλο και οτι θα μπορω να βαλω οτι θελω μεσα... Οσο περναει ο καιρος βλεπω οτι εκανα λαθος. Επισης, ολη η προετοιμασια που λετε και ξανα λετε εδω μεσα δεν την εχω ακουσει απο κανενα πετ σοπ (ακριβως για τον λογο που επισημενετε οτι θελουν να πουλανε).
Φιλε μου, καλα κανεις και μπηκες στο φορουμ και καλως ηρθες. Τα παιδια εδω μεσα θα σε πουν ολη την αληθεια γυρω απο τα ενυδρεια και τα ψαρακια μας. Ειναι οι μονοι που θα σου πουν ολη την αληθεια (σε μενα ηταν αρκετα σκληρη στην αρχη για να την δεχτω) και θα σε δωσουν και συμβουλες σωστες πανω απο ολα για το καλυτερο μελλον του ψαριου σου.
αυτα.....
Η αλήθεια είναι πως ίσως αυτοί από τα pet stores να μην γνωρίζουν καλά ή και καθόλου. Απλά να θέλουν να πουλήσουν ότι μπορούν. Χθες, που επισκέφτηκα ένα...είδα γυάλες τόσο μικρές σαν μολυβοθύκες!!!!:( Εντάξει..φυσικά είχε και πολύ μεγάλα ενυδρεία..γενικά για κάθε γούστο και κάθε μεγέθους.
Πήρα ένα μεγαλύτερο ενυδρειάκι. Το black moor ειναι ωραίο εκεί. Τι άλλο μπορώ να βάλω τελικά για παρέα??? Ένα μονομάχο μπορώ???Ή θα υπάρχει πρόβλημα??Θέλω να μου πείτε αν είναι εύκολο ΤΙ να ΜΗΝ πάρω...:rolleyes:
ευχαριστώ για όλα!
Ποσο μεγαλυτερο ειναι το νεο ενυδρειο;Μην βαζεις μεσα μονομαχο.
Ναι..όντως...διάβασα το σχετικό για τους μονομάχους..δεν βάζω!
Τελικά τι ΔΕ μπορώ να βάλω???
Επειδή φίλτρο και από το άλλο που βγάζει μπουρμπουλήθρες δεν έχω, καθε 2 μέρες του ανανεώνω λίγο το νερό. Βγάζω λίγο και βάζω λίγο, αφου το αφήσω να έρθει στην ίδια θερμοκρασία. Και ρίχνω 2-3 σταγονίτσες για το χλώριο.
Με έπιασε μια ανησυχία για τα βράδια, μην πηδήξει έξω το ψάρι. Το ενυδρείο δεν έχει καπάκι. Ισχύει???
Να πάρω κανένα βελτιοτικό νερού ή βιταμίνες??? Χθες δεν το τάισα το ψάρι...και σήμερα σαν να το είδα πεινασμένο. Του έριξα μια μπιλίτσα και λέω να του ρίξω και μια το απογευματάκι! Βοηθήστε με λίγο με το τάισμα. Τι ακριβώς παίζει?
:smt100:smt100:smt100:smt100:smt100:smt100:smt100: smt100:smt100:smt100:smt100:smt100:smt100:smt100:s mt100:smt100:smt100:smt100:smt100:smt100:smt100
Καλήμερα! Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.
1. Χρειάζεται φίλτρο.Το φίλτρο θα βοηθήσει στο να έχει το καλήτερο περιβάλον για το ψαράκι σου,γιατί μετατρέπει τα "απόβλητα" του μικρού σου φίλου έτσι ώστε να ζεί σε καθαρό νεράκι.
2. Αεραντλία (αυτό που βγάζει μπουρμπουλίθρες) δεν είναι και τόσο απαραίτητο οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσεις.Το φίλτρο μπορεί να οξυγονόνει το νερό.
3. Όσο για το καπάκι αν φοβάσαι μπορείς να "φτιάξεις" ένα με τούλι.Δηλαδή να σκεπάσεις με λίγο τούλι το πάνο μέρος και να το πιάσεις με σχοινάκι.
4. Αυτό που λές σταγόνες φαντάζομαι οτι είναι αντιχλώριο και καλό θα είναι να προσέξεις τις οδηγίες στο πίσω μέρος του μπουκαλίου.
Κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να βρείς ένα ενυδρείο και όχι γυάλα που έχεις τώρα.Αν ψάξεις θα βρείς κάτι οικονομικό και κομπλέ (φίλτρο κ.λ.π).
Αν κάνω σε κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος!:smt001:):D
Όσο για το τάισμα θα αποκτήσεις εμπειρία με το καίρο.Καλό θα είναι να σου απαντήσει κάποιος παλιός γιατί εγώ μπορεί να σε μπερδέψω και δεν θέλω.
Δεν πήρες μεγάλο έτοιμο κομπλέ... Αλλά με ημίμετρα δεν γίνεται.
Χρειάζεσαι ένα μεγάλο ενυδρείο πλήρως εξοπλισμένο με φίλτρα, λάμπες, καπάκι κλπ και αν θες και δεύτερο χρυσόψαρο (μόνο χρυσόψαρο πάει με χρυσόψαρο) θα πας στα 100 λίτρα.
manolis1976
04-02-09, 15:19
Θεωρω πολυ πιθανο να λες αμαν τι λενε αυτοι τωρα ολα αυτα τα εξοδα για ενα ψαρι , αλλα αν τελικα ασχοληθεις με το ενυδρειο με την τακτικη που ακολουθεις χαλας περισσοτερα γιατι αγοραζεις απο δυο φορες πραγματα και ποτε δεν τα κανεις και σωστα , νομιζω οτι με κανα 80 ευρω βρισκεις ενα μικρο κομπλε noname(100 εχει κομπλε το juewl rekord 600 (http://www.zooplus.de/bilder/1/13979_juwel_rekord60_1.jpg) σto water in και ειναι τελειο) απο μεταχειρισμενο δε σιγουρα ...και θα εχεις ενα βυθο στο δωματιο σου οχι απλα νερο με ενα ψαρι!!!;) οποτε γιατι παιδευεσαι.:D
ΥΓ.1. Βεβαια μετα ακολουθουν και αλλα εξοδα σε μηνιαια βαση (μικρα αλλα υπάρχουν)
ΥΓ2 Γιατι εχεις κολησει με το χρυσοψαρο που θελει αρκετα λιτρα και βγαζει και πολλα αποβλητα(νομιζω) ενω μπορεις να βαλεις αλλα μικρα ψαρακια σε 30-40 λιτρα(αν ειναι τοσο η γυαλα σου απλα προσθετοντας ενα φιλτρο και ενα θερμοστατη!!!
φιλικα Μανωλης
Όλα καλά με το ψαράκι μου. Είναι πολύ δραστήριο, τρώει κανονικά, είναι ορεξάτο το χρώμα του είναι οκ. Τώρα 2-3 τελευταίες μέρες, κάπου τέτοια ώρα (το ξαναείδα τώρα και γι αυτό ποστάρω), πάει στον πάτο, ακούνιτο, αναπνέει κανονικά και δεν κάνει τίποτα. Μου φαίνεται σαν να κοιμάται. Αλλά έτσι κοιμούνται???Σόρυ για την χαζή ερώτηση αλλά δεν ξέρω καθόλου!!!
Δηλαδή κοιμάται???Μετά από ώρα (όχι πολύ ούτε και λίγο) ξανακολυμπάει μια χαρά χαρούμενο. Το φώς από το σαλόνι που το έχουμε δεν το ενοχλεί???
ας μην με παρεξηγησουν οι παλαιοτεροι αλλα αγανακτησα στο ποστ του φιλου μας << φιλαρακι εαν δεν μπορεις να κατι σωστα μην το κανεις και ιδικα οταν αυτο που κανεις εχει σχεση με ζωντανους οργανισμους (ψυχουλες)>> εαν δεν θελεις να διαβασεις και να λαβεις γνωση δεν μας ενδιαφερει αλλα μην τυρανας τα ψαρακια με την εγωιστικη σου σταση στο να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.Εαν ψαξεις εχει ενυδρεια 70 λιτρα με 80 κσι 90 ευρω κομπλε
φιλε αφου εισαι απο θεσ|νικη γιατι δεν πας μια βολτο στο Quiko pet shop εκει βγαζουν καποιες προσφορες στα ενυδρεια στο δρομο για αεροδρομιο απεναντι απο το διαβαλκανικο κεντρο υγειας
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.