Επιστροφή στο Forum : leak rate
Επειδή από εξωτερικό διαβάζω διάφορα για τα fluval canister φίλτρα, έχει κανείς ποτέ αντιμετωπίσει πρόβλημα με διαρροή ύστερα απο κάποια χρόνια ;
kwstas_original
30-01-09, 14:10
Διαροη οχι αλλα τα fluval ολο και κατι βγαζουν..Eheim και ξερο ψωμι!Ετσι πιστευω εγω...
Moutralewn
30-01-09, 15:17
Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα απο τα fluval που έχω (205).
Έχω ακούσει ότι είχαν κάποια προβλήματα στεγανοποίησης οι προηγούμενες σειρές (π.χ. 203) κυρίως στα θαλασσινά, μιας και οι φλάντζες είχαν πρόβλημα με το αλάτι.
Πάντως να ξέρεις ότι στα φίλτρα, σε γενικές γραμμές, είναι τί θα σου κάτσει.
Π.χ. ο Κώστας αναφέρει για τα eheim ότι είναι κορυφή ενώ τα fluval βγάζουν προβλήματα, ίσως επειδή του έτυχε κάτι τέτοιο.
Εμένα μου έτυχε το αντίθετο. Ότι eheim χρησιμοποίησα είχε κάτι. Άλλες φορές υπερβολικό θόρυβο, άλλες φορές συχνά κολλήματα κλπ.
Προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπάρω eheim. Τα πληρώνεις διπλά λ7 και, προσωπικά μιλώντας πάντα, μου βγήκαν τα πλέον αναξιόπιστα.
kwstas_original
30-01-09, 15:29
το 305 εχω εγω και φροντιζει παντα να μου κανει πολεμο νευρων,ενω με eheim ποτε τιποτα και εχω 4
Moutralewn
30-01-09, 15:43
Φίλε pipis όπως καταλαβαίνεις, είναι θέμα εμπειριών.
Π.χ. με τον Κώστα έχουμε εντελώς αντίθετες εμπειρίες όσων αφορά τα φίλτρα.
....και υπάρχουν και άλλοι που πιθανόν να έχουν βρει απροβλημάτιστα φίλτρα τα Rena ή τα JBL κλπ ενώ προβληματικά όλα τα υπόλοιπα.
Τα πιο δημοφιλή φίλτρα είναι τα eheim και τα fluval. Μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα.
Πολλοί παίρνουν τα Fluval λόγω χαμηλότερης τιμής και καλύτερων χαρακτηριστικών απο τα eheim. Σε άλλους βγαίνουν καλά, σε άλλου μάπα.
Πολλοί επίσης αγοράζουν eheim θεωρώντας τα "αθάνατα" και καλύτερα απ'όλα κλπ. Κάποιοι δουλέουν eheim για π.χ. 10 χρόνια με καθαρισμό κάθε χρόνο και δεν κάνει ούτε "τσικ". Άλλοι πάλι, στου πρώτους μήνες κτήσης τουυ eheim, τους θυμίζει.....την γκρινιάρα γυναίκα τους μαζί με την πεθερά τους.... :D:D:D:D . Κοινώς....."μάπα".
Δηλαδή είναι σαν να παίζεις κορώνα-γράμματα τι θα σου κάτσει με το φίλτρο άσχετα τι μάρκα είναι.
Δηλαδή είναι σαν να παίζεις κορώνα-γράμματα τι θα σου κάτσει με το φίλτρο άσχετα τι μάρκα είναι.
σε καθε τι που αγοραζεις υπαρχει και η αστοχια υλικου
Είχα παλιότερα ένα 405, γενικά καλό φίλτρο με μείον τις σχετικά συχνές αλλαγές φλάντζας και το ότι έσπαγαν τα κλιπς μία στα τόσα από το άνοιξε κλείσε.
...τα 'χουμε ξαναπει αλλο ειναι στα 100 φιλτρα να "χαλανε" τα 10 κι αλλο στα 1000....
Eheim και ξερο ψωμι :smt033
Moutralewn
03-02-09, 11:31
...τα 'χουμε ξαναπει αλλο ειναι στα 100 φιλτρα να "χαλανε" τα 10 κι αλλο στα 1000....
Eheim και ξερο ψωμι :smt033
Προσωπικά δεν θα συμφωνήσω.
Με την ίδια λογική τότε, με τα λ7 που θα πάρεις 1 eheim, αγοράζεις 2 Fluval.
Το ένα το έχεις και δουλεύει και το άλλο είτε το έχεις για ανταλλακτικά, είτε για καβάτζα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.