Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : σαλιγκαρια

fitilakias
28-01-09, 19:12
γεια σας.
απο ενα φυτο που ειχα μεσα στο γκαποενυδρειο μου,γεμισα με σαλιγκαρια μικρα που οσο παει μεγαλωνουν κ πληθαινουν.
αφαιρεσα το φυτο κ το χαρισα σε ενα φιλο.
αφαιρεσα απο το ενυδρειο οσα σαλιγκαρια μπορεσα να πιασω,καμια 4οαρια,κ υπαρχουν αλλα τοσα που θελω να φυγουν.
ερωτηση.
αν βαλω ενα κλοουν θα τα καθαρισει?
υπαρχει κινδυνος να φαει τα μικρα κ να πειραξει τα μεγαλα γκαπι?
ευχαριστω

Raven
28-01-09, 19:19
Γιατι τρελλαινεσαι τοσο με τα σαλιγκαρακια; τι ειδος ειναι; τα πιο πολλα δεν κανουν κακο και τρωνε μονο αλγες και υπολλειματα τροφων.
Εχει ξανα αναφερθει οτι οι κλοουν γινονται μεγαλοι, θελουν κοπαδι και πολλα λιτρα.
Αφου απεκτησες σαλιγκαρια, μαθε να τα ανεχεσαι , ακομα και να τα συμπαθεις...ειναι μερος του οικοσυστηματος σου πλεον.;)

fitilakias
28-01-09, 20:58
δεν διαφωνω.αλλα.πες οτι ειμαι ψυχακιας κ δεν τα θελω.το κολπο με το μαρουλι δεν απεδωσε.υπαρχει τροπος να τα αφαιρεσω απο το οικοσυστημα?αν υπαρχει παρακαλω να με αν ενημερωσετε αν οχι κριμα δεν ειναι να αδειαζω καθαριζω κ ξανα απ την αρχη?
ευχαριστω.

halvas69
28-01-09, 21:03
Να κάνω μία ρητορική ερώτηση, "Υπάρχει ενυδρείο χωρίς σαλιγκάρια ?"

Raven
28-01-09, 21:12
Υπαρχει τροπος να τα σκοτωσεις. Ειναι χημικος και δεν σου τον συστηνω ομως, αν θες σου λεω αλλα οι επιπτωσεις που θα υπαρξουν θα ειναι υπ' ευθυνη σου.:cool:

fitilakias
28-01-09, 21:19
οκ.δεχομαι.
ενυδρειο χωρις σαλιγκαρια ηταν το δικο μου τα τελευταια 4 χρονια.
πιο πολλα ειναι τα σαλιγκαρια απο τα ψαρια.σε μεγεθος κεφαλακι καρφιτσας ξεκιναν κ μεγαλωνουν.σιγουρα πανω απο 100

delta66
29-01-09, 00:35
Αν ειναι μεγαλο το προβλημα τοτε φυσικη αντιμετωπιση αλλα οχι κλοουν αφου θα εχεις προβλημα με αυτους μετα (30 ποντους ψαρι που ζει σε ομαδα 5-6 ατομων και πανω).
Ψαξε για μερικα Anentome Helena.

eve_gr2000
29-01-09, 01:03
Μια που πολλά έχουν ακουστεί για τα σαλιγκάρια, θα σας πω και εγώ πώς καταπολέμησα τα δικά μου "σαλιγκαρια των φυτων": Πολύ απλά: Με άλλα σαλιγκάρια!
Τί εννοώ: Εκεί που τα σαλιγκαράκια των φυτών είχαν αρχίσει να πληθαίνουν επικύνδυνα, σε σημείο που βαριόμουν να τα βγάζω και έβλεπα παντού αυγά, γέννησε το apple snail που είχα. Αποτέλεσμα? Γέμισα μικρά apple snails, τα οποία:
1) Εξαφάνισαν τα σαλιγκάρια των φυτών κυριολεκτικά, αφού έτρωγαν ΟΛΑ (μα όλα) τα υπολείμματα τροφής (πέραν των αγγουριών, μπρόκολου κτλ. που τους έδινα ούτως ή άλλως), οπότε τα άλλα δεν είχαν τί να φάνε, οπότε καπούτ!
2) Σταμάτησα να αγοράζω apple snails Και πλέον τα μοίρασα στα ενυδρεία αλλά και άρχισα να τα χαρίζω για να τα ξεφορτωθώ.
Ηθικό δίδαγμα: Δουλεψε με ομοιοπαθητική και όχι με ζουμιά στο ενυδρείο!

ΥΓ: Και τώρα που το λέμε, όποιος θέλει apple....πολύ ευχαρίστως! Έχω δεκάδες ακόμη για χαρισμα!!!

fitilakias
30-01-09, 17:30
σας ευχαριστω πολυ ολους για τις γνωμες.
καλη ακουγεται η λυση με την ομοιοπαθητικη μιας κ ειχε κ αποτελεσμα.θα με ενδιεφεραν λιγα απο τα aplle snails σου αλλα δυστυχως εισαι μακρυα.
θα ψαξω.
ευχαριστω πολυ

dizio
11-02-09, 23:28
άν όμως έχεις Lymnaea stagnalis (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/lymnaea_stagnalis.htm) τί κάνεις???μειώνεις το τάισμα??? αν δεν βρίσκουν να φάνε μετά επιτείθονται στα φυτά και κουκουρούκου....

ermis
12-02-09, 00:10
Εγώ παρατήρησα σαλιγκάρι στο 15ρι ενυδριάκι που έχω χωρίς φυτα!! (πώς δημιουργήθηκαν?)!
Επίσης στο 60άρι που έχω φυτά και κερατόφυλλο παρατηρώ 2-3 σαλιγαράκια! Είναι ακίνδυνα? Απλά πολλαπλασιάζονται? Μεγαλώνουν πολύ!? :smt100

dizio
12-02-09, 11:07
αν δεν θές να γεμίσεις βγάζε όσα βρίσκεις...πολύ πιθανόν να μπάκαν στο ενυδρειο αν, έβαλες μπόλι από άλλο φίλτρο, αν άδειασες τη σακούλα με τα ψάρια από το πέτσοπ ολόκληρη στο εντδρείο σου, ή από ζωντανή τροφή ανέωαλες ποτέ...

firemouth
19-05-10, 20:50
thank you