PDA

Επιστροφή στο Forum : Αξιοπιστία θερμοστατών

giler84
28-01-09, 16:02
Γεια σας,
Τελικά ποιοι είναι οι πιο αξιόπιστοι μιας και από τους Jager δεν το βλέπω αυτό….
Έχω 2 (έναν 50 και έναν 100 βατ) και έχουν κολησει και στους δυο οι θερμοστάτες μετά από 8 μήνες λειτουργιάς μόνο 28 βαθμούς κρατανε ότι και να κάνεις. Τώρα έχω έναν της Hydor, να δούμε ποσό θα αντέξει και αυτός!
Τι πιστεύεται εσείς?

sifnos
28-01-09, 16:08
Γεια σας,
Τελικά ποιοι είναι οι πιο αξιόπιστοι μιας και από τους Jager δεν το βλέπω αυτό….
Έχω 2 (έναν 50 και έναν 100 βατ) και έχουν κολησει και στους δυο οι θερμοστάτες μετά από 8 μήνες λειτουργιάς μόνο 28 βαθμούς κρατανε ότι και να κάνεις. Τώρα έχω έναν της Hydor, να δούμε ποσό θα αντέξει και αυτός!
Τι πιστεύεται εσείς?

γενικα μην κοιτα τι γραφει ενας θερμοστατης. μετρα με θερμομετρο την θερμοκρασια που θελεις. απο τη στιγμη που το συστημα ειναι ανοιχτο(το ενυδρειο δεν εχει μονωση και το νερο αναλλασετε) δεν υπαρχει περιπτωση να πιασεις τις ονομαστικες τιμες λογο απωλειων.αλλοτε το νερο ειναι πιο κρυο αλλοτε πιο ζεστο..

giler84
28-01-09, 16:13
Το θέμα είναι το παύει να ρυθμίζεται! τον έχω τώρα ρυθμισμένο στους 19 για να κρατάει περίπου 28... Και ακριβώς το ίδιο συνεβει και στους 2! Αν και μαλλον βλεπω να τρωνε ποδι γιατι απο μεσα εχουν αρχισει να εχουν υγρασια... Και αυτα σε 10 - 12 μηνες...

steady
28-01-09, 17:07
οι jager εχουνε πανω ενα κουμπακι για καλιμπραρισμα κατα πασα πιθανοτητα δεν το χεις προσεξει και απορυθμιστηκε η αντιστοιχεια τιμων-θερμοκρασιες ψαχτο λιγο μετρας με θερμομετρο και καλιμπραρεις
-------------------------
http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitungen/heizer/3601_to_3609_GB.pdf

να και το manual για να καταλαβεις τι λεω

giler84
28-01-09, 18:09
Ναι αυτο εκανα, τον εβαλα στους 19 βαθμους και παλι κραταει ιδια θερμοκρασια. Δηλαδη σαν να εχει κολησει ο θερμοστατης, το κακο ειναι οτι και στους 2 συμβαινει αυτο.

PascM
28-01-09, 22:37
Δηλαδή ο θερμοστάτης μένει αναμένος και σβήνει στους 28 βαθμούς ?

maikl
28-01-09, 22:41
Ναι αυτο εκανα, τον εβαλα στους 19 βαθμους και παλι κραταει ιδια θερμοκρασια. Δηλαδη σαν να εχει κολησει ο θερμοστατης, το κακο ειναι οτι και στους 2 συμβαινει αυτο.

....εσυ δηλαδη τι περιμενες οτι απο τη στιγμη που τον εβαλες στους 19 θα πεσει κι η θερμοκρασια???
Για πες...:smt017
(:D)

delta66
29-01-09, 00:15
2 jager χαλασμενοι στο ιδιο ενυδρειο? :rolleyes:
Παρε ενα λαχειο :D

υγ αν δεν κερδισεις στο λαχειο, κοιτα μηπως εχεις κανει λαθος στο καλιμπραρισμα ή ελεγξε το θερμομετρο που λεει οτι εχει 28C

giler84
29-01-09, 00:56
lmaikl με εβαλες σε σκεψεις...
Αλλα σοβαρα τωρα, οτι ρυθμιση και να κανεις κραταει 28 προς 29... με διαφορα θερμομετρα. τωρα θα ψαξω για την εγγυηση τους μπας και ισχυει... εχουν υγρασια μεσα :smt104 το τζάμι εχει θολώσει. Για τα μπάζα που λένε...
Pascm ακριβώς όπως το λες! μενει ο θερμοστάτης αναμενος μέχρι τους 28.

Λιβέρης Σταύρος
29-01-09, 10:18
Και ο δικός μου Jagger 100W πάνω στο χρόνο το ίδιο έπαθε. Υγρασία απο μέσα και έβγαζε μόνο 27 C όπου κι' αν τον ρύθμιζα. Βέβαια να πώ πως πρίν τον πετάξω τον άνοιξα και έχει μέσα τόσες ασφαλιστικές τσιμούχες που αυτή η υγρασία δέν θα έφτανε ποτέ στο κύκλωμα!!! Το άλλο ζήτημα το έλυσε ο Elliwel.

Mitsos
29-01-09, 10:20
Το άλλο ζήτημα το έλυσε ο Elliwel.

+1

κατα τα αλλα ο juger "εβαλε" υγρασια απο τον πρωτο μήνα...

giler84
29-01-09, 12:20
Και εγω μαλλον προς τον controller θα κατευθυνθώ να ησυχάσω κιόλας...

steady
29-01-09, 12:52
και αμα πας προς controler ο νεος θερμαντηρας να ειναι τιτανιου;)
και ισυχαζεις μια για παντα

ermis
02-02-09, 10:11
Εγώ έχω το εξής πρόβλημα με ενα μικρό θερμοστάτη 10watt σε μικρή γυάλα 10 λίτρων. Λέει οτι κάνει για 10-20 λίτρα και είναι ιταλικός, χωρίς ρυθμίσεις. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω απο 20! Μάλλον πάει για πέταμα...3ημερών θερμοστάτης. Εκτός κι αν φταίει που το δωμάτιο είναι σχετικά κρύο και το ενυδριάκι χωρίς καπάκι!

PascM
02-02-09, 10:48
Σίγουρα συμβάλλει το γεγονός αλλά κατά την διάρκεια της μέρας θα έπρεπε να ανεβαίνει η θερμοκρασία!

3 μέρες δεν τον πετάς τον επιστρέφεις από εκεί που τον αγόρασες για αντικατάσταση.

ermis
02-02-09, 22:54
Δε πήγα καν για αντικατάσταση (τον είχα πάρει απο μακρυά δεν άξιζς για τα 11euro που τον είχα πάρει) Παρόλα αυτά όποιος τον θέλει του το πουλάω!
Εγώ έκανα το εξής, πήρα ενα 150watt για το 60ρι ενυδρείο μου. Μάρκα δε θυμάμαι αλλα είναι πλαστικός άθραυστος κλειστού τύπου με διακοπτάκι θερμοκρασίας φυσικά. Και τα 50 watt που είχε τα έβαλα στο μικρό και έγινε...βραστήρας! Ρυθμίστηκε και είναι μία χαρά τώρα. Παρατήρησα οτι ανάβει λιγότερη ώρα (λογικό). Το μόνο κακό είναι πιστεύω οτι επειδή και οι 2 είναι μεγαλύτεροι των λίτρων, αν κολλήσουν και δε το πάρω χαμπάρι θα έχω...ψαρόσουπα!

delta66
02-02-09, 23:08
.....Το μόνο κακό είναι πιστεύω οτι επειδή και οι 2 είναι μεγαλύτεροι των λίτρων, αν κολλήσουν και δε το πάρω χαμπάρι θα έχω...ψαρόσουπα!
Καλα κανεις και το πιστευεις :D

STAMATIA
09-03-09, 21:41
οι jager εχουνε πανω ενα κουμπακι για καλιμπραρισμα κατα πασα πιθανοτητα δεν το χεις προσεξει και απορυθμιστηκε η αντιστοιχεια τιμων-θερμοκρασιες ψαχτο λιγο μετρας με θερμομετρο και καλιμπραρεις
-------------------------
http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitungen/heizer/3601_to_3609_GB.pdf

να και το manual για να καταλαβεις τι λεω
Ευχαριστω για το manual θα προσπαθήσω:smt045