PDA

Επιστροφή στο Forum : Να βάλω σαλιγκάρια?


supermanx
28-01-09, 10:02
Καταρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου και να πω ότι δν βλέπω τα σαλιγκάρια ως ''δούλους'' που καθαρίζουν ενυδρεία απλά επειδή θα μπω φαντάρος και δν θα ξεστήσω το ενυδρείο μου και σιγά σιγά πιάνει καφέ άλγη και τριχοειδή και έλαγα να βάλω κάποιο είδος για να με βοηθήσει και το τονίζω ώστε να μν γεμίσω και τρέχω και δν φτάνω...
έχετε να μου προτήνεται κάποιο είδος?μου αρέσουν τα zebra apple snail,Spiny Nerite-Porcupine Snail: Clithon diademaκαι Olive Nerite: Vittina usnea (reclivata)
Ξέρει κανένας που μπορώ να τα βρω?

-------------------------
κανένας:(:(:(???:smt100:smt100:smt100:smt022:smt02 2:smt022

Raven
28-01-09, 14:24
Αν τωρα που θα φυγεις φανταρος το ενυδρειο σου θα μεινει παραμελημενο, θα ελεγα να μην παρεις Νεριτες. Ειναι σαλιγκαρια που στον βιοτοπο τους ζουν σε καθαρα νερα με εντονη ροη και πολυ οξυγονο.
Τα apple αντεχουν περισσοτερο αλλα ειναι μεγαλοσωμα και αν ψοφησει κανενα ενω λειπεις, θα μολυνει ολο το μικρο ενυδρειο και θα σηκωσει αμμωνια που ισως αποδειχθει καταστροφικη για τα αλλα ζωντανα.

supermanx
29-01-09, 01:09
εντάξει δν θα μείνουν και μόνα τους τα ψάρια...κάτι λίγα πράγματα θα τα κάνουν οι γονείς μου π.χ. τάισμα,excel,potassium και αν λέω αν επέλθει κάποιος θάνατος θα το βγάλουν οι δικοί μου...το μόνο που δν θα κάνουν είναι η αλλαγή νερού(που πιστεύω ότι θα την κάνουν αν λείπω αρκετό καιρό)..Το καλό είναι ότι δν έχω πολλά ψάρια μέσα με αποτέλεσμα οι τιμές αμμωνίας να μν ανεβαίνουν:D:D:D...
Με αυτά που σας είπα να βάλω τελικά κάποιο σαλιγκάρι μέσα?αν ναι 1-2 είναι καλά?

Raven
29-01-09, 01:19
Αφου θα το προσεχουν οι δικοι σου, βαλε. Καλυτερα να προτιμησεις τα apple που ειναι πιο ανθεκτικα και γεννανε κιολας, αλλα και τα Nerite ειναι πολυ ομορφα και τους αρεσει το σκληρο νερο των Guppy σου.

supermanx
29-01-09, 01:22
αλλα και τα Nerite ειναι πολυ ομορφα και τους αρεσει το σκληρο νερο των Guppy σου.
Το ξέρω ότι είναι ωραία,διάβασα το υπόμνημα για τα σαλιγκάρια που έχεις φτιάξει και ομολογω ότι μου άρεσαν περισσότερο απόλα...άλεξ ξέρεις που μπορώ να βρω?

Raven
29-01-09, 01:29
Οχι φιλε μου δεν τα εχω δει πουθενα τωρα τελευταια αυτα που θες. Στο Waterinn παντως πηρε το ματι μου zebra nerites, αν σου αρεσουν.

supermanx
29-01-09, 01:31
αν είναι θα κάνω μια βόλτα και θα δω....ευχαριστω πολύ και πάλι άλεξ+-8