Επιστροφή στο Forum : κεραμικο
στο φιλτρο εχω θηκη για ανθρακα,θηκη για σφουγγαρι,θηκη για κεραμικο αντι για ανθρακα αν βαλω και αλλο κεραμικο να φωλιαζουν τα ωφελιμα βακτηριδια πειραζει??
γιωργος χανια
27-01-09, 01:00
δεν μονιζω να πειραζει..ισα ισα που θα κανει και καλο..το κεραμθκο υλικο χρησιμοποιεις?
Ποιο ειναι το φιλτρο που χρησιμοποιεις?
στο φιλτρο εχω θηκη για ανθρακα,θηκη για σφουγγαρι,θηκη για κεραμικο αντι για ανθρακα αν βαλω και αλλο κεραμικο να φωλιαζουν τα ωφελιμα βακτηριδια πειραζει??
Ο άνθρακας δεν είναι απαραίτητος στο φίλτρο, παρά μόνο αν είναι να απομακρύνεις επικίνδυνες ουσίες, όπως για παράδειγμα μετά από τη χρήση κάποιου φαρμάκου.. Μάλιστα αν έχεις φυτεμένο, θα σου τραβάει και θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά σου..
Εξ'άλλου, μετά από κάποιο χρόνο χάνει τις ιδιότητές του, και απλά γίνεται κι αυτός βιολογικό υλικό (κάθε επιφάνεια στο ενυδρείο, αποικείται από βακτηρίδια).. Οπότε, μπορείς κάλλιστα να βάλεις οποιοδήποτε άλλο βιολογικό υλικό, όπως λες, που θα παρέχει και περισσότερη ωφέλιμη επιφάνεια για τα βακτηρίδια..
Υ.Γ. Απορία το έχω.. Ποιο είναι το σωστό? Βακτηρίδια ή βακτήρια? Υπάρχει διαφορά?
οχι δεν υπαρχει διαφορα...τα πρωτα βακτηρια που εθεασησαν με μικροσκοπιο ειχαν σχημα επιμηκες και θυμιζαν μπαστουνι...δηλαδη "βακτηρία"..απο εκει πηραν το ονομα τους...;)
Ποιο ειναι το φιλτρο που χρησιμοποιεις?
ενα κινεζικο εξωτερικο...
για να εχεις μια καλη βιολογια ποσο περιπου βιολογικο υλικο χρειαζεσαι?
αν ριξω λιγα κεραμικα μεσα στο ενυδριο πειραζει??
για να εχεις μια καλη βιολογια ποσο περιπου βιολογικο υλικο χρειαζεσαι?
Εξαρτάται από πολλά πράγματα: την ιχθυοφόρτιση που έχεις, το μέγεθος των ψαριών, το πόσο ταίζεις, το αν έχεις φυτά και το τι ακριβώς βιολογικό υλικό χρησιμοποιείς..
αν ριξω λιγα κεραμικα μεσα στο ενυδριο πειραζει??
Κεραμικό βιολογικό υλικό εννοείς? Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό? Δε θα κερδίσεις κάτι, καθώς το κύριο μέρος της βιολογικής λειτουργίας πραγματοποιείται στο φίλτρο, όπου υπάρχει έντονη ροή..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.