Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γεμισα απτεζιες!!!

Nikos!
26-01-09, 17:44
Παιδια εχει γεμισει το ενυδρειο κοπαδακια απο μικρες απτεζιες και οχι μονο σε ενα βραχο!!!!!Τι να κανω??:sad::sad:

Tricky
26-01-09, 18:22
Βραστα Χαραλαμπε ... :(:p

1) chelmon rostratus , αν εισαι τυχερος , θα φαει τις μικρες μονο
2) αν ειναι σε συγκεκριμμενα βραχια , βγαλτα / σπαστα /πετα τα
3) berghia nudibranch , δυστηχως δεν υπαρχει Ελλαδα
4) δοκιμαζεις με συριγγα ξυδι κλπ αλλα εαν ειναι πολλες και μικρες , δεν κανεις τιποτε.
5) βαζεις Peppermint Shrimp , Lysmata wurdemanni

Αν βαλεις καποιο απο τα παραπανω ζωα , φροντισε το ενυδρειο να ειναι καταλληλο για αυτα.

Nikos!
26-01-09, 18:50
Οι δυο τελευταιες γαριδουλες τρωνε μονο απτεζια??Θα μπορεσουν να λυσουν το προβλημα??Αν βγαλω τον βραχο και τις ξυσω με ενα μαχαιρι??Το κακο ειναι οτι ειναι σε αρκετα κομματια...

Tricky
26-01-09, 19:36
Μια γαριδα ειναι (κοινο και επιστημονικο ονομα γιατι υπαρχει και αλλη παρομοια γαριδα που δεν τρωει):)

Συνηθως τρωνε αλλα δεν ειναι τιποτε σιγουρο.

Με μαχαιρι και ξυσιμο δεν θα κανεις τιποτε.

andreas72
26-01-09, 20:01
τι ειναι οι απτεζιες???:confused:

vasilakis
26-01-09, 20:11
Ψαξε στο google για aptaisia και απταιζια.

andreas72
26-01-09, 20:20
http://www.reefcorner.com/images/Aptasia2.jpg

για αυτό μιλάμε??

vasilakis
26-01-09, 20:31
Ακριβως . Μη μου πεις εχεις και εσυ τετοια στο ενυδρειο σου?

andreas72
26-01-09, 20:50
3-4 :(:(

madfdg
26-01-09, 20:55
Ένεση με ξυδάκι Ανδρέα!;)

sifnos
26-01-09, 21:05
νομιζω εδω λενε ενδιαφεροντα πραγματα.
http://www.nanoreefing.com/phpBB2/viewtopic.php?t=779

madfdg
26-01-09, 21:11
Το Joe's Juice το δοκίμασα και εγώ με επιτυχία (έπρεπε όντως να τις ψεκάσεις δυο φορές) , αλλά είδα τα ίδια αποτελέσματα και με απλό ξυδάκι!;)

sifnos
26-01-09, 21:16
Το Joe's Juice το δοκίμασα και εγώ με επιτυχία (έπρεπε όντως να τις ψεκάσεις δυο φορές) , αλλά είδα τα ίδια αποτελέσματα και με απλό ξυδάκι!;)
:Dεγω δεν εχω δοκιμασει τιποτα γιατι εχω ενα αδειο ενυδρειο!απλα παλαιοτερα το ειχα διαβασει και σας το εστειλα.

madfdg
26-01-09, 21:40
Και σου ευχομαι να παραμείνει αδειο ....... απο aptaisia!!!:D:D

theofilos
26-01-09, 21:53
Η απταισια ειναι ο μεγαλος μου εφιαλτης την ειχα αντιμετωπισει παλαιοτερα σε ενα 300 λιτρο και ουτε με τη πεταλουδα τα καταφερα (γιατι δεν την τρωνε παντα αλλα μονο σαν τελευταια επιλογη).

Tricky
26-01-09, 22:25
Εμενα ενα chelmon εφαγε ολες τις μικρες ...ειχα δεκαδες μικρες , μερικες ειχαν βγει μεσα σε αποικιες ζωανθων και ηταν αδυνατον να τις καταπολεμησω με αλλα μεσα.

Το chelmon με την προβοσκιδα του ομως τα καταφερε με θεαματικα αποτελεσματα.

Τις μεγαλες δεν τις ακουμπουσε με τιποτε ...

theofilos
26-01-09, 22:37
Μολις τελειωσαν οι απταισιες την κρατησες?

Tricky
26-01-09, 23:00
Ναι ...τωρα που μιλαμε κολυμπαει στο ενυδρειο ...τρωει κανονικα και με μανια mysis κατεψυγμενη :)

Nikos!
27-01-09, 09:25
Για πειτε μου λιγο τι ακριβως κανω με την μεθοδο με το ξυδακι??

Tricky
27-01-09, 13:27
Παιρνεις μια συριγγα με βελονα , την γεμιζεις ξυδι ή καλκ ή joe juice και καρφωνεις την απταισια ...ενεση κανεις δηλαδη

nikman
27-01-09, 17:19
Παιδια εχει γεμισει το ενυδρειο κοπαδακια απο μικρες απτεζιες και οχι μονο σε ενα βραχο!!!!!Τι να κανω??:sad::sad:

Δεν είδες τίποτα ακόμα. Αν δεν τις καταπολεμήσεις άμεσα θα αρχίσουν να φυτρώνουν και στον αραγωνήτη. :smt065 Είναι η μάστιγα του θαλασσινού. Ότι είναι τα σαλιγκαράκια για το γλυκό.

Δε ξέρω αν η γαριδούλα (peppermint) μπορεί να φάει τις μεγαλύτερες. Έχει κάποιος εμπειρία σε αυτό;

Nikos!
27-01-09, 17:29
Πως θα τους κανω ενεση??Ειναι παρα πολυ μικρες??Το ξυδι δεν θα κανει κακο στο νερο??

Tricky
28-01-09, 09:29
Δες παραπανω την πρωτη μου απαντηση οπου θεωρω δυσκολο να καταπολεμησεις τις πολυ μικρες με ενεσεις ;) ...αλλα αφου ρωτησες για τη μεθοδο , επρεπε να σου πω :)

Απο κει και περα , λιγο ξυδι θα βαλεις και δεν προκειται να τις καρφωσεις ολες σε μια μερα ...κανεις τις μισες σημερα και τις υπολοιπες αυριο πχ.

sifnos
04-02-09, 18:33
τελικα τι εγινε?εφυγαν ή ξανα εμφανιστικαν οπως και στις περισσοτερες των περιπτωσεων?ειναι γεγονος πως μονο με Chelmon θα βρει κανεις γιατρια?

PascM
04-02-09, 19:00
Μετά όμως τι τις κάνεις τις πεταλούδες ?

exetlaios
04-02-09, 19:14
καλησπέρα παιδιά.να προσθέσω ότι αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα και λύθηκε με πεταλούδα. να φανταστείτε ότι δεν γνώριζα ότι η απταίσια είναι κάτι κακό και είχα θυμώσει με την πεταλούδα που μου έτρωγε τα όμορφα φυτάκια.
ξερω.... ξέρω.....

sifnos
04-02-09, 19:21
Μετά όμως τι τις κάνεις τις πεταλούδες ?
ελα ντε. την δινεις πισω ισως..η την χαριζεις :D

AlexandraT
04-02-09, 19:44
Παιδιά, μήπως να μην τρελαινόσασταν τόσο?
Εννοώ, εμένα μου φαίνονται όμορφες οι απταισίες...
Δεν έχω ούτε μια αλλά ξέρω γω, free ανεμώνη.......Πόσο κακό μπορεί να κάνει...?

Και πόσα chelmon αγοράστηκαν για απταισίες και μετά εφυγαν με καζανάκι στην τουαλέτα.....

Μπορεί να λέω και βλακείες, δεν ξέρω...

theofilos
04-02-09, 20:46
Χμμμ οταν θα σου γεμισει το ενυδρειο μονο με απταισια να δω ποσο πολυ θα χαιρεσε :D. Τις πεταλουδες δεν τις πεταμε μετα. Η τις δινουμε αλλου η τις κραταμε.

Nikos!
04-02-09, 23:58
Εβαλα ξυδι οπως μου ειπατε και εφυγαν αλλα σε 5 μερες εμφανιστηκαν αλλου!!

sifnos
05-02-09, 00:01

και τελικα. συνεχιζεις να εχεις?τι θα κανεις?

Nikos!
05-02-09, 00:03
Σκεφτομαι να παρω ενα φαρμακο που το βαζεις και αυτο με συριγκα στο στομα τους και αν δεν γινει και με αυτο δεν ξερω!!! :confused:

sifnos
05-02-09, 00:04
Σκεφτομαι να παρω ενα φαρμακο που το βαζεις και αυτο με συριγκα στο στομα τους και αν δεν γινει και με αυτο δεν ξερω!!! :confused:

μετα απο λιγο παλι τα ιδια θα ειναι θα εμφανιστουν αλλου. ποιο φαρμακο λες?κανενα απο οσα εχω διαβασει δεν εχει αποτελεσμα

Nikos!
05-02-09, 00:05
Δεν θυμαμαι πως το λενε.Εσυ τι λες να κανω??

sifnos
05-02-09, 00:09
Δεν θυμαμαι πως το λενε.Εσυ τι λες να κανω??

προσωπικη εμπειρια δεν εχω αλλα απο τα οσα διαβαζω μονο με το ψαρι που σου εγραψα πιο πριν κανουν ολοι δουλεια. επομενο βημα ειναι να βγαλεις το βραχο απο το ενυδρειο!

Nikos!
05-02-09, 00:16
To ψαρι που μου εγραψες δεν υπαρχει περιπτωση να πειραξει αλλα ****** κοραλλια η καποιο ψαρακι??Θελω να σιγουρευτω πρωτα οτι καλυπτω τις απαιτησεις του και μετα μαλλον θα το παρω,

theofilos
05-02-09, 00:16
Εγω θα συνεχιζα με ξυδι μεχρι να σταματησουν, καποια στιγμη θα σταματησουν αφου οσο λιγοτερες θα ζουν τοσες λιγοτερες θα αναπαραγονται. Θα πεσει ο ρυθμος επανεμφανισης τους.

sifnos
05-02-09, 00:19
Εγω θα συνεχιζα με ξυδι μεχρι να σταματησουν, καποια στιγμη θα σταματησουν αφου οσο λιγοτερες θα ζουν τοσες λιγοτερες θα αναπαραγονται. Θα πεσει ο ρυθμος επανεμφανισης τους.

το θεμα ειναι οτι δεν πεθαινουν!

theofilos
05-02-09, 00:21
Με ξυδι πρεπει να πεθαινουν, ισως να χρειαζεται διπλη δοση.

sifnos
05-02-09, 00:24

Με ξυδι πρεπει να πεθαινουν, ισως να χρειαζεται διπλη δοση.

εγω παντως διαβαζω παντου αυτο που λεει ο νικος

theofilos
05-02-09, 00:26
εγω παντως διαβαζω παντου αυτο που λεει ο νικος

Ο Νικος λεει οτι τις σκοτωνει αλλα οτι φυτρωνουν αλλου που ειναι κατι που κανουν οι απταισιες.

sifnos
05-02-09, 00:31
Ο Νικος λεει οτι τις σκοτωνει αλλα οτι φυτρωνουν αλλου που ειναι κατι που κανουν οι απταισιες.

ε φου τις σκοτωνει πως ξανα φυτρωνουν στον ιδιο αριθμο σε αλλο μερος? οι φιλοι συνχομπιστες αμερικανοι αναφερουν πως το ξυδι οοπως και αλλα φαρμακα γι αυτο το σκοπο απλως ερεθιζουν την απτεζια με αποτελεσμα να μην εμφανιζεται για ενα συντομο χρονικο διαστημα

theofilos
05-02-09, 00:36
Εγω απο οσο ξερω τις σκοτωνει. Καλυτερα να μας πει ο Νικος τι απο τα δυο γινετε στο ενυδρειο του.

vasilakis
05-02-09, 00:45
Εχω καταληξει οτι οι απταιζιες απαξ και εμφανιστουν μπορουν μονο να ελεγχθουν με ζωντανα. Να εξαφανιστουν ειναι τρομερα δυσκολο εκτος και αν αλλαξεις ενυδρειο :( .

sifnos
05-02-09, 01:06
ριξε μια ματια
http://www.fantasyreef.com/database.php?p=viewitem&dbid=11&itemid=4
http://http//www.wetwebmedia.com/marine/inverts/cnidaria/anthozoa/aiptasia/aiptasia.htm
εγω απο αυτα καταληφω στο Joe juice και στην γαριδα

theofilos
05-02-09, 01:10
Η γαριδα ειναι δικοπο μαχαιρι. Υπαρχουν δυο ειδη που μοιαζουν και πρεπει να εισαι τυχερος να βρεις το κανονικο που απο οσο γνωριζω δεν ειναι ευκολο. Μετα να ξερεις οτι δεν ειναι εγγυημενα τα αποτελεσματα :cool:. Α! μπορει να φανε και κοραλια :D.

To Joe's Juice περιπου ιδια αποτελεσματα εχει με το ξυδι απο οτι εχω ακουσει.

sifnos
05-02-09, 01:13
Η γαριδα ειναι δικοπο μαχαιρι. Υπαρχουν δυο ειδη που μοιαζουν και πρεπει να εισαι τυχερος να βρεις το κανονικο που απο οσο γνωριζω δεν ειναι ευκολο. Μετα να ξερεις οτι δεν ειναι εγγυημενα τα αποτελεσματα :cool:. Α! μπορει να φανε και κοραλια :D.

To Joe's Juice περιπου ιδια αποτελεσματα εχει με το ξυδι απο οτι εχω ακουσει.

κια η πεταλουδα το ιδιο ρισκο δεν εχει?

theofilos
05-02-09, 01:20
Αν θυμαμαι το ρισκο ειναι το ιδιο πανω κατω αλλα η πεταλουδα τρωει και μεγαλυτερες?

AlexandraT
05-02-09, 11:58
Παιδιά,
ο ανθρωπος έχει φτιάξει το ενυδρείο του πριν 1 μήνα.
Το chelmon ειναι ψάρι που χαρακτηριζεται ΔΥΣΚΟΛΟ.
Μπορείτε η δεν μπορείτε να κατανοήσετε οτι τα ψάρια ΔΕΝ είναι αναλώσιμη ύλη??

sifnos
05-02-09, 12:07
μπορει να ειναι δυσκολο και διατροφικα και να εχει και χαμηλο οριο ζωης στα ενυδρεια μας αλλα ειναι η μονη λυση και μετα το επιστεφεις.που το κακο δηλαδη?ποια αναλωσιμη υλη?

theofilos
05-02-09, 12:25
Γιατι σου ειπε κανεις οτι μετα το βαζουμε στο μπλεντερ?

sifnos
05-02-09, 12:31
Γιατι σου ειπε κανεις οτι μετα το βαζουμε στο μπλεντερ?

εγω τα φυτευω στον κηπο:D

theofilos
05-02-09, 12:33
Ισα ισα αν καταφερει και φαει απταισιες θα τις δωσει ενα καλο προβαδισμα για να προσαρμοστει στο ενυδρειο.

Nikos!
05-02-09, 12:35
Παιδια πριν λιγο παρατηρησα σε εναν βραχο που ειναι κοντα στο τζαμι οτι οι απταιζιες που εβαλα ξυδι και νομιζα οτι εξαφανιστηκαν απλως εγιναν παρα πολυ μικρες σαν μαυρες κουκιδες και μερικες απο αυτες που ηταν στο κοπαδι και τις θεωρουσα νεκρες μεγαλωνουν παλι!!!Τι να κανω τελικα?Το ψαρι που λετε να βαλω μηπως μπορειται να μου πειτε τι απαιτησεις εχει??

sifnos
05-02-09, 12:37
ριξε μια ματια
http://www.fantasyreef.com/database.php?p=viewitem&dbid=11&itemid=4
http://http//www.wetwebmedia.com/marine/inverts/cnidaria/anthozoa/aiptasia/aiptasia.htm
εγω απο αυτα καταληφω στο Joe juice και στην γαριδα

Παιδια πριν λιγο παρατηρησα σε εναν βραχο που ειναι κοντα στο τζαμι οτι οι απταιζιες που εβαλα ξυδι και νομιζα οτι εξαφανιστηκαν απλως εγιναν παρα πολυ μικρες σαν μαυρες κουκιδες και μερικες απο αυτες που ηταν στο κοπαδι και τις θεωρουσα νεκρες μεγαλωνουν παλι!!!Τι να κανω τελικα?Το ψαρι που λετε να βαλω μηπως μπορειται να μου πειτε τι απαιτησεις εχει??
τα ειδες αυτα?

theofilos
05-02-09, 12:39
Εγω θα εκανα διπλη ενεση στην καθε απταισια. Το ψαρι αυτο ειναι δυσκολο παρα πολυ. Θελει ταισμα με mysis γαριδες αν το καταφερεις να φαει. Δεν ειναι 100% reef safe. Εχουνε παρα πολυ μεγαλη θνησιμοτητα και θα σου προτεινα αν το αποφασισεις να το παρεις να παρεις μονο υγιες δειγμα που θα τρωει μπροστα σου. Α! Κανει και για μπλεντερ :smt033.

Nikos!
05-02-09, 12:40
Τα ειδα...Την γαριδουλα που λεει την ειχα αλλα δεν εφαγε τιποτα!!Μονο ορμουσε στα φυλλαρακια που εριχνα για φαγητο.

sifnos
05-02-09, 12:42
Τα ειδα...Την γαριδουλα που λεει την ειχα αλλα δεν εφαγε τιποτα!!Μονο ορμουσε στα φυλλαρακια που εριχνα για φαγητο.

κανε αυτο που λεει ο θεοφιλος και βλεπουμε.μακαρι να εχει αποτελεσμα αλλα μαλλον δεν

theofilos
05-02-09, 12:42
Ειναι δυο ειδη παρομοια, αν δεν πηρες την πραγματικη τοτε μην περιμενεις απο την αλλη να κανει κατι. Βεβαια ουτε και η κανονικη γαριδα τρωει παντα απταισια. Εχουνε βγει αναφορες αρκετες με γαριδες ( το σωστο ειδος ) που δεν αγγιζαν την απταισια.

Nikos!
05-02-09, 12:43
Εσεις τι λετε να κανω?Μηπως ξερετε ποσο εχει περιπου αυτο το ψαρι??Μεσα στο ενυδρειο εχω ζωοανθους,ενα μανιταρι,μια γαριδα και εναν κλοουν οποτε δεν νομιζω να μου πειραξει τιποτα το ψαρι.Τις ψεκαζα 2 φορες με ξυδι οχι μια.

theofilos
05-02-09, 12:45
Ειδα εχουν γινει αρκετες εισαγωγη αυτες τις μερες απο διαφορα μαγαζια. Σκεψου ομως πριν κανεις κατι.

sifnos
05-02-09, 12:45
Εσεις τι λετε να κανω?Μηπως ξερετε ποσο εχει περιπου αυτο το ψαρι??Μεσα στο ενυδρειο εχω ζωοανθους,ενα μανιταρι,μια γαριδα και εναν κλοουν οποτε δεν νομιζω να μου πειραξει τιποτα το ψαρι.Τις ψεκαζα 2 φορες με ξυδι οχι μια.
πριν πας στο ψαρι δεν δοκιμαζει και joe's juice?

Nikos!
05-02-09, 12:54
Λες ε??Αντε να το δοκιμασω και αυτο μπας και γινει τιποτα...

sifnos
05-02-09, 13:00
Λες ε??Αντε να το δοκιμασω και αυτο μπας και γινει τιποτα...
μετα δε μενει τιποτα αλλο νομιζω...πεταλουδα

Nikos!
05-02-09, 13:03
Δεν μου ειπατε ομως ποσο εχει περιπου μια πεταλουδα?
-------------------------
Ξερουμε τι ζημια κανουν ακριβως οι απτεζιες?Εχω ακουσει οτι καταστρεφουν την κοραλλινη!Ειναι αληθεια??

sifnos
05-02-09, 13:03
:smt10235ευρω?δεν εχει σημασια ποσο εχει σημασια εχει να ειναι ενταξει το ψαρι να τρω ει κλπ ακι να το βρεις φυσικα αν και απο τι λεει ο θεοφιλος ειδε εισαγωγες

Nikos!
05-02-09, 13:05
Αν εχει 35€ και δεν αντεξει μετα εγω :smt119 :smt119 !!!!!!!!!!

sifnos
05-02-09, 13:07
Αν εχει 35€ και δεν αντεξει μετα εγω :smt119 :smt119 !!!!!!!!!!

κατι ξερει ο θεοφιλος οταν λεει για καραντινες και ικ.:D βαλε το ματζουνι του τζος και αν δεν πιασει βλεπεις για το ψαρι

Nikos!
05-02-09, 13:45
Τελικα πολυ ακριβες θα μου βγουν οι απτεζιες!!! :D:D:D
Κοιτα που βγαινει κατι μονο του και ειναι και ακριβο χωρις να θελεις να το αγορασεις!!!

nikman
08-02-09, 19:03
:smt10235ευρω?

Μία μέση τιμή είναι στα 20-25 ευρώ.

Η τιμή που αναφέρεις φίλε sifnos είναι η μεγαλύτερη που έχω ακούσει. Ποιο pet-shop πουλάει τόσο;

Nikos!
08-02-09, 19:05
Μία μέση τιμή είναι στα 20-25 ευρώ.

Η τιμή που αναφέρεις φίλε sifnos είναι η μεγαλύτερη που έχω ακούσει. Ποιο pet-shop πουλάει τόσο;
Νομιζω οτι το ειπε στο περιπου.Οπως ειπε και πιο πανω δεν ξερει ακριβως...

sifnos
08-02-09, 19:24
ειπα οτι δεν ξερω ακριβως και τελικα δεν εχει και καμια τρελη διαφορα.
νικο τελικα? τι εκανες?

nikman
08-02-09, 20:27
ειπα οτι δεν ξερω ακριβως και τελικα δεν εχει και καμια τρελη διαφορα.

Η ‘παρατήρηση’ μου έχει το νόημα όταν κάποιος τρίτος διαβάζει την ενότητα να διαμορφώσει και άποψη για μια ‘λογική’ τιμή του συγκεκριμένου ψαριού μιας και την αναφέρεις. Έτσι αν εσύ χωρίς να το έχεις ψάξει πετάς μία τιμή 35 ευρώ κάποιος μπορεί να το πληρώσει και 40-45 ευρώ και θα είναι και ευχαριστημένος.

Νομίζω σκοπός του φόρουμ είναι να ενημερώνει και να ενημερώνεται σωστά και ειδικά με τις τιμές στα ενυδρειακά είδη είναι ένα θέμα. Νομίζω το ξέρουμε όλοι αυτό.

Τώρα για την τιμή τις συγκεκριμένης πεταλούδας εγώ προσωπικά την έχω βρει και 16 ευρώ.

sifnos
08-02-09, 21:22
Η ‘παρατήρηση’ μου έχει το νόημα όταν κάποιος τρίτος διαβάζει την ενότητα να διαμορφώσει και άποψη για μια ‘λογική’ τιμή του συγκεκριμένου ψαριού μιας και την αναφέρεις. Έτσι αν εσύ χωρίς να το έχεις ψάξει πετάς μία τιμή 35 ευρώ κάποιος μπορεί να το πληρώσει και 40-45 ευρώ και θα είναι και ευχαριστημένος.

Νομίζω σκοπός του φόρουμ είναι να ενημερώνει και να ενημερώνεται σωστά και ειδικά με τις τιμές στα ενυδρειακά είδη είναι ένα θέμα. Νομίζω το ξέρουμε όλοι αυτό.

Τώρα για την τιμή τις συγκεκριμένης πεταλούδας εγώ προσωπικά την έχω βρει και 16 ευρώ.

θεωρω αστοχο το παραπανω γιατι ο ιδιος ειπες πως μια τιμη ειναι 20-25 και εσυ την αγορασες 16!δεν ειπε κανεις ποσο κανει ακριβως μια πεταλουδα.αρα...πολυ σπαμ για το τιποτα.σεβομαι ωστοσο την αποψη σου.

nikman
08-02-09, 22:14
αρα...πολυ σπαμ για το τιποτα.σεβομαι ωστοσο την αποψη σου.

Κι εγώ σε σέβομαι φιλαράκο. Αυτά που μπήκα στο κόπο κι έγραψα παραπάνω φυσικά και δεν αφορούν εσένα που δεν έχεις πρόβλημα με το κόστος των ψαριών, αφού προφανώς έχει ο θεός*, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουν τον μέσο χομπίστα που ψάχνει τις τιμές τις αγοράς και δεν θέλει να του πιάνουνε τον κότσο. Φυσικά και δεν είναι η άποψη μου αλλά η πραγματική εικόνα της αγοράς.

Θεός* μαμά, μπαμπάς, θείος κ.λ.π :smt033

sifnos
08-02-09, 22:29
Νομιζω οτι το ειπε στο περιπου.Οπως ειπε και πιο πανω δεν ξερει ακριβως...
θα το συνεχισουμε για πολυ?θελεις να σου στειλω και Ε9?καθολου αστεια η παραθεση σου.οπως βλεπεις παραπανω ολοι καταλαβαν εκτος απο σενα.πριν προσβαλεις να μαθεις αναγνωση.οταν με γνωρισεις και σχηματισεις αποψη τοτε να με χαρακτηρισεις και οχι τωρα. το τι εχει ο θεος και τα συπερασματα να τα κρατησεις για τον εαυτο σου.δε σου ζητησα δανικα.κανεις δεν ειπε ποσο ακριβως κανει μια πεταλουδα.δε με σεβαστικες ..

Κι εγώ σε σέβομαι φιλαράκο. Αυτά που μπήκα στο κόπο κι έγραψα παραπάνω φυσικά και δεν αφορούν εσένα που δεν έχεις πρόβλημα με το κόστος των ψαριών, αφού προφανώς έχει ο θεός*, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουν τον μέσο χομπίστα που ψάχνει τις τιμές τις αγοράς και δεν θέλει να του πιάνουνε τον κότσο. Φυσικά και δεν είναι η άποψη μου αλλά η πραγματική εικόνα της αγοράς.

Θεός* μαμά, μπαμπάς, θείος κ.λ.π :smt033

PascM
08-02-09, 23:25
Ήρεμααα ο γραπτός λόγος εύκολα παρερμηνεύετε! Δεν χρειάζονται τσακωμοί!!!

Nikos!
08-02-09, 23:54
Εγω λεω να το σταματησουμε εδω.Δεν χρειαζεται να μαλωνουμε!!!!!:)
Με τις απτεζιες δεν καταφερα και πολλα...Μου εδωσε ενας φιλος απο το φαρμακο που ειπαμε και δεν εκανε σχεδον τιποτα.Μονο 2 απτεζιες δεν ξαναειδα!!Μαλλον παμε στην πεταλουδα...

theofilos
09-02-09, 00:08
Αν βρεις και τις γαριδες δοκιμασε τες αντι για πεταλουδα. Περιμενουμε ολοι νεα σου απο το μετωπο :D. Καλη τυχη!

Nikos!
09-02-09, 00:26
Eυχαριστω πολυ!Την γαριδουλα την ειχα αλλα δεν εκανε τιποτα...
Ξερετε καποιον που να πουλαει εξωτερικο σκιμερ περιπου στα 100€?

theofilos
09-02-09, 00:30
Δεν γνωριζω κατι.

sifnos
09-02-09, 06:14
Eυχαριστω πολυ!Την γαριδουλα την ειχα αλλα δεν εκανε τιποτα...
Ξερετε καποιον που να πουλαει εξωτερικο σκιμερ περιπου στα 100€?
εγω ξερω νικο αλλα μολις το αγορασα:D.δικιμασες το juice ?

enzo
09-02-09, 19:28
Με τις απτεζιες δεν καταφερα και πολλα...Μου εδωσε ενας φιλος απο το φαρμακο που ειπαμε και δεν εκανε σχεδον τιποτα.Μονο 2 απτεζιες δεν ξαναειδα!!Μαλλον παμε στην πεταλουδα...

Aναλογα την θεση της απταισιας, ενας καλος τροπος να την εξοντωσεις ειναι να την καλυψεις με εποξικη...
σε μενα εχει δουλεψει αρκετες φορες...:cool:

Nikos!
09-02-09, 22:04
Δηλαδη??:confused::confused: πρωτη φορα το ακουω αυτο!!

enzo
09-02-09, 22:40
δηλαδη πλαθεις κολλιτσα:D απο αυτην που κολλας τα κοραλια, και καλυπτεις την απταισια...
αν η ανεμωνη δεν εχει δυνατοτητα διαφυγης απο αλλη τρυπα στον βραχο, απλα δεν ξαναεμφανιζεται...;)

Nikos!
10-02-09, 00:41
Σωστος!!!Θα το δοκιμασω!!

3r4ndo
19-02-09, 04:45
3) berghia nudibranch , δυστηχως δεν υπαρχει Ελλαδα

θα μπορουσα να σου εγγυηθω πως το καλοκαιρι που μας περασε εντοπισα αρκετα, παρολο που δεν γνωριζα τι ειναι, ειχα ενθουσιαστει με τα χρωματα τους και ειναι ενας απο τους λογους που θελω να κανω reef, δεν ηξερα οτι τρεφονται αποκλειστικα με απταιζιες :( (μου φενεται λογικο γιατι το λιμανακι της περιοχης μου εχει αρκετες οι οποιες επισης μου αρεσαν...) το χρωμα της απταιζιας ειναι αποκλειστικα αυτο?? εχω δει καποιες κοκκινες με πιο κοντα και χοντρα πλοκαμακια...