Επιστροφή στο Forum : μη ασβεστολιθικη πετρα.
Καλησπερα σε ολους.Σε προηγουμενο μου ποστ οταν ρωτησα για το σχιστολιθο,εμαθα πως δεν ειναι ολοι οι σχιστολιθοι μη ασβεστολιθικοι.Ετσι εβρασα το σχιστολιθο που βρηκα και τον εβάλα σε εναν κουβα με νερο,μετα απο μια εβδομαδα εκανα τεστ σκληροτητας και το συνεκρινα με την μετρηση της πρωτης μερας,ειδα πως οι σκληροτητες ειναι ακριβως ιδιες.Μπορω να βγαλω καποιο συμπερασμα τωρα,μπορω να την βάλω στο ενυδρειο μου(εχω μαλακο νερο)?η να το αφησω ακομα λιγες μερες για καλυτερο αποτελεσμα?
Ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα δε γίνεται μή ασβεστολιθικό με το βράσιμο.. Αν είναι ασβεστολιθική η σύστασή του, ό,τι και να κάνεις, θα απελευθερώνει άλατα στο νερό και θα σου ανεβάζει της σκληρότητες GH και KH, και κατ'επέκταση και το pH..
Για να μάθεις αν ένα υλικό είναι ασβεστολιθικό, κάνεις το τέστ με το υδροχλωρικό οξύ (ακουαφόρτε).. Στεγνώνεις, σκουπίζεις, ρίχνεις λίγο ακουαφόρτε, και αν αφρίσει είναι ασβεστολιθικό..
Ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα δε γίνεται μή ασβεστολιθικό με το βράσιμο...
Δεν το εβρασα για να γινει μη ασβεστολιθικο,απλα το εβρασα ετσι ωστε να μην εχει χωματα και βγαλουν αυτα ουσιες στο νερο που εβαλα για δοκιμη.
Το τεστ με το aquaforte το εκανα,ακουγα κατι σαν βρασιμο αλλα δεν αφριζε.εκανα και σε μια αλλη πετρα ασβεστολιθικη και αυτη αφρισε πολυ.Απλα ηθελα να συγκρινω το αφρισμα!:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.