PDA

Επιστροφή στο Forum : Αμφίβια σαλαμάνδρα!!!


eve_gr2000
19-01-09, 14:49
Καλησπέρα.
Με αφορμή την προσφορά των Carrefour στα ενυδρεία (για όσους δεν το είδαν ακόμη: http://www.carrefour.gr/ibm_temp/c_15-01-09/images_big/HOUSEHOLD_EQUIPMENT_Page_7.jpg ), και έχοντας ήδη (πέραν των άλλων 2) το 96λιτρο στην κατοχή μου (με άριστες εντυπώσεις ως τώρα), μου μπήκε η εξής ιδέα:
Καιρό τώρα θέλω να πάρω ένα σχετικά «μαζεμένο» ενυδρειάκι και να βάλω το εξής:
Αμφίβια σαλαμάνδρα!!!
Έχω σκεφτεί το concept ως εξής:
Βάζω νερό μέχρι τη μέση περίπου (ίσως και πιο κάτω), βάζω ρίζες και πέτρες που να βγαίνουν έξω από το νερό για να μπορεί να βγαίνει το ζωντανό, κοτσάρω και μερικά φυτά (εδώ θα χρειαστώ βοήθεια ως προς το ποια μπορώ να βάλω που να αντέχουν το μισό μέσα και το άλλο μισό έξω από το νερό), πατεντάρω το φίλτρο ώστε να έχει την είσοδο μέσα στο νερό, βάζω και κανένα apple snail και βουαλά! Έτοιμο!
Δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι πραγματοποιήσιμο... αλλά σίγουρα αν μπορεί να γίνει θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα 3 ενυδρεία που ήδη έχω….
Οπότε και εδώ ζητάω τη βοήθειά σας (γρήγορα παιδιά, πριν εξαντληθούν τα ενυδρεία! χαχαχα!)

Raven
19-01-09, 14:50
http://www.wildsky.net/vivarium/evivariu.htm

frits
19-01-09, 15:24
Μπες και σε κανένα φόρουμ με ερπετά και ρώτα, στο λέω επειδή είχα σκεφτεί το ίδιο με βατραχάκι αλλά παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα... πχ το νερό της λίμνης που λες να φτιάξεις δεν θα είναι κατάλληλο για να το πίνει λόγω νιτρικών και άλλα τέτοια....

eve_gr2000
19-01-09, 16:08
Raven, σε ευχαριστώ για το Link, όντως χρήσιμο.
Η βασική μου απορία είναι η εξής: Κατά πόσο είναι κάτι τέτοιο εφικτό σε καρφουροενυδρείο 56λιτρο... (Παραπάνω λίτρα το αποκλείω λόγω έλλειψης χώρου).
Όσο για το θέμα νερού: Απ' ότι εχω δει υπάρχουν σαλαμάνδρες που ομοιάζουν περισσότερο με "ψαρια" ως προς τις συνθήκες διαβίωσης...Μάλιστα pet shop στο κέντρο είχε φέρει προ 3ετίας περίπου και από τότε μου είχαν μπει ιδέες για κάτι αντίστοιχο. Ο τύπος βέβαια στο pet shop τότε ισχυριζόταν ότι μπαίνουν σε κανονικά ενυδρεία και δεν έχουν κανένα πρόβλημα....Φυσικά και δε μπορώ χωρίς ψάξιμο να θεωρήσω κάτι τέτοιο αξιόπιστο...
Πάντως για αυτό που σκέφτομαι δε με ενδιαφέρει τόσο το να βάλω βατραχάκι όσο σαλαμάνδρα (με την προυπόθεση βέβαια ότι θα καταφέρω να βρω κάτι που δεν είναι αποτρεπτικό για τόσα λίτρα).
Σχετικά με τα ξύλα έχω ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα που σκέφτομαι: Εφόσον κάποια φυτά θα είναι εντελώς εκτός νερού, πρέπει να καταφέρω να βρώ ρίζα που να έχει "κουφάλες" για να μπορεί να μπει χώμα...Άρα τα mopani μάλλον τα αποκλείουμε....
Συγνώμη για την πολυλογία αλλά πριν ξεκινήσω κάτι τέτοιο θέλω να μαζέψω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ....

Raven
19-01-09, 16:46
Διαβασε:http://www.wikihow.com/Set-Up-a-Vivarium-or-Tropical-Terrarium


http://www.victri.net/tanks/vivarium_2005-06-20.html

http://ecoterrariumsupply.com/vivarium-how-to-101.php

http://www.reptilechannel.com/frogs-amphibians/frog-and-toad-care/reptile-habitat.aspx

http://www.waza.org/virtualzoo/factsheet.php?id=402-007-011-002&view=Amphibia

http://www.vivariumforum.com/

http://animal.discovery.com/guides/reptiles/frogs/tigersalamander_02.html

pinelopi
19-10-09, 21:48
καλησπερα..:)μιας και μιλαμε για σαλαμανδρες θα θελα να θεσω το εξης.ειδα στο pet shop σαλαμανδρες μαυρες με κοκινες κιλιδες και επαθα την τρελα μου και σκεφτομαι να παρω..μετα διαφασα στο internet οτι ειναι δηλητηριοδεις και αν τισ ακουμπισει ανθρωπος του πεφτουν τα μαλια και τετια..αυτα για αφτες με τις κιτρινες κιλιδες.γι αυτες με τις κοκινες δεν γραφει κανεις τιποτα..μπορει καποιος να με ενημερωσει παρακαλω??ευχαριστω ;)

Strahos
24-10-09, 10:46
Συγγνώμη δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ζητάς, θέλω μόνο να ρωτήσω, που το διάβασες αυτό για τα μαλλιά? :confused: