GIAN_NIKOLA
15-01-09, 19:51
Καλήσπερα,έχω ενα 60L ενυδρείο με 2σκαλάρια κ 2 μόλυ,το ένα μόλυ πρέπει να γεννάει όπου να'ναι.έχω χαλίκι και δεν έχω βάλει υπόστρωμα(δεν ήξερα).μπορείτε να μου πείτε τί πρέπει να κάνω για να βάλω φυτά και να μου προτείνετε τι φυτά να βάλω?(κερατόφυλλο απ'οτι διάβασα).πρέπει να τα ααφαιρέσω όλα κ μετά να βάλω το υπόστρωμα?ευχαριστώ
Καλησπέρα!
Κατ'αρχήν, τα σκαλάρια δεν κάνουν για το ενυδρείο σου, θέλουν περισσότερα λίτρα, μεγαλύτερο ύψος, και αν ασχοληθείς με αυτά, θα χρειαστεί να επέμβεις στις παραμέτρους του νερού για να το κάνεις πιο μαλακό και όξινο..
Παρένθεση το παραπάνω.. Επί του θέματος:
Εύκολα φυτά που μπορείς να βάλεις:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
Το υπόστρωμα δεν είναι απαραίτητο (εφόσον βέβαια έχεις ικανού πάχους χαλίκι).. Σε περίπτωση φυτών που τρέφονται από τη ρίζα, μπορείς να τα ενισχύεις με ταμπλέτες.. Βέβαια, αν πας για φουλ φυτεμένο, το υπόστρωμα σίγουρα θα βοηθήσει.. Αν όμως θέλεις λίγα και εύκολα φυτά, μπορεί να σου είναι και πρόβλημα, καθώς θα απελευθερώνει θρεπτικά συστατικά και στη στήλη νερού, που αν δεν καταναλώνονται από τα (λίγα/αργής ανάπτυξης) φυτά θα οδηγήσουν σε άλγες..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.