Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προτάσεις για ψάρια!!!

StelMex
14-01-09, 15:29
Καλησπερα παιδια......Ειμαι πλεον ετοιμος να βαλω ψαρια(τροπικα) στο νεο μου 54λιτρο......Μπορειτε να μου προτεινετε ειδος και ποσοτητες?????????

Σπύρος Μ
14-01-09, 15:33
Φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων με 1αρσενικό και 3θυληκά γκάπι
Οτι καλύτερο για εναν αρχάριο χομπίστα(και εγώ κάπως ετσι αρχισα αλλά απέτυχα στα φυτά)...Και γέννες θα εχεις και χρώμα και φυτά και..και..και....
Και θα πάρεις και το ''κολαι'' για στήσιμο μεγαλύτερου...

StelMex
14-01-09, 15:36
Σκαλαρια μπορω να βαλω??????

Raven
14-01-09, 15:40
Οχι Σκαλαρια δεν μπορεις να βαλεις σε αυτα τα λιτρα.
Εχω ομως μπερδευτει...τα ψαρια που ειχες πριν 1 εβδομαδα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29067 τι εγιναν;

Σπύρος Μ
14-01-09, 15:40
Oχι,δυστυχώς...
Θέλουν κάποια μικρή εμπειρία,τουλάχιστον 150λιτρα καθαρά και τουλάχιστον 50εκ. υψος...

xontros
14-01-09, 15:45
Φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων με 1αρσενικό και 3θυληκά γκάπι
Οτι καλύτερο για εναν αρχάριο χομπίστα(και εγώ κάπως ετσι αρχισα αλλά απέτυχα στα φυτά)...Και γέννες θα εχεις και χρώμα και φυτά και..και..και....
Και θα πάρεις και το ''κολαι'' για στήσιμο μεγαλύτερου...

...και είναι και συμβατά στις παραμέτρους νερού με τις συνήθεις τιμές του νερού βρύσης...

Σκαλαρια μπορω να βαλω??????

Όχι, για διάφορους λόγους:
1. Γίνονται πολύ μεγάλα για το ενυδρείο σου..
2. Θέλουν τουλάχιστον 50 λίτρα το ένα, οπότε, επειδή ζουν και σε ομάδες, χρειάζεσαι ένα πολύυυυυυ μεγαλύτερο ενυδρείο..
3. Έχουν μεγάλο ύψος και θέλουν ενυδρείο με minimum ύψος 60cm..
4. Θέλουν μαλακό νερό, οπότε θα πρέπει να μπεις σε διαδικασία αντίστροφης όσμωσης..

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με το westie.. Προτίμησε τα ζωοτόκα.. Μπορείς αν θέλεις να βάλεις και μερικά πλάτυ (1αρσενικό με 2-3 θηλυκά).. Είναι εύκολα σαν ψάρια, κίνηση, χρώμα, και θα δεις και γέννες πολύ εύκολα, κάτι που θα σου δώσει μεγάλη χαρά, και εμπειρία ώστε να ασχοληθείς και με δυσκολότερα ψάρια στο μέλλον.. Μαζί, μπορείς να βάλεις και κάποιο apple snail αν θέλεις..

Dimis
14-01-09, 15:52
Στελλαρα εισαι και πατριωτης σκαλαρια δεν γινεται να βαλεις με τιποτα.
Οπως σου ειπε ο φιλος παραπανω μπορεις να βαλεις γκαπια η αν θες να ερθεις στα ορια ενα κοπαδακι νεον 6-7 ατομα,επισης μπορεις να βαλεις ενα κοπαδι cherry barb το οποιο κοπαδι μπορεις να το συνδυασεις με ενα ζευγαρι νανογκουραμι colisa lalia οπου ειναι και τα 2 απο ασια και θα εχεις εναν υπεροχο βιοτοπο.
Οτι θες στην διαθεση σου.

StelMex
14-01-09, 16:56
OK σας ευχαριστω.....Φαινονται ωραια τα νανογκουραμι.....Αυτα ειναι ακριβα ψαρια???????.....Και κατι αλλο....Σε καποιο post μου εχω φωτογραφια απο το ενυδρειο μου......Αυτο το χαλικι που εχω κανει για την καλλιεργεια φυτων χαμηλων απαιτησεων???????

Ηλίας
14-01-09, 17:34
Λοιπον θα συμφωνήσω με τον westie γιατι και εγω ετσι αρχισα και εχω ενα πολυ ομορφο αποτελεσμα τωρα πια
βαλε γκαπι οπως σου ειπανε και θα πω πως η ιδεα για τα πλατυ ειναι καλη .

Σπύρος Μ
14-01-09, 17:40
Για τα γκουραμάκια: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Colisa_lalia.htm
http://www.malawicichlidhomepage.com/other/dwarf_gourami.html

Προτιμούν το ελαφρώς όξινο νερό οπότε θα βγάλεις το χαλικι που εχεις(απ'οτι είδα μάλλον είναι ασβεστολιθηκό) και θα βάλεις ψιλόκκοκο μη-ασβεστοληθικό χαλίκι ίσως και λάβα ή το ιδικό χαλίκι(δεν θυμάμαι πως το λένε) που εχει και θρεπτικά συστατικά για τα φυτά...
Να βάλεις αρκετα φυτά και αρκετές ρίζες...
Θα χρειαστείς τύρφη ή ακόμη καλύτερα για να μην πεδαιύεσε μια συσκευή Α/Ο(θα βρεις στο νετ και με 70ευρώ) και μερικά almond leaves(οχι απαραίτητα)...
Τα γκουραμάκια κοστίζουν πάνω-κάτω 5 ευρώ έκαστο και είναι πολύ εύκολο να τα βρείς...Το αρσενικό εχει έντονα χρώματα ενώ το θυληκό είναι αχνο γκρι...
Αν βαλεις 2 αρσενικά θα πέσει ξύλο γιατί μοιάζει κάπως η συμπεριφορά τους με τους μονομάχους...
Αυτά για αρχή...

xontros
14-01-09, 17:50
βαλε γκουπι οπως σου ειπανε και θα πω πως η ιδεα για τα πλατυ ειναι καλη .

Γκάπι βρε! Όχι γκούπι.. :D

Υ.Γ. Για να μήν παρερμηνευτούν τα παραπάνω.. Όταν λένε τα παιδιά για γκουράμι και για γκάπι, δεν εννοούν και τα δύο μαζί! Ένα από τα δύο, δεν είναι συμβατά μεταξύ τους! ;)

Ηλίας
14-01-09, 17:53
μπερδευτικα καλε . τι ειναι δα δυο γραμματα:D:D

Υ.Γ. το διόρθωσα

Dimis
15-01-09, 15:13
Στελιο το νερο των Μεγαρων εχει 7.4 ph οποτε με τα Γκουραμι και τα cherry θα εισαι οριακα μια χαρα.
Οσο για το που θα τα βρεις επικοινωνησε μαζι μου.

StelMex
15-01-09, 17:02
OK ευχαριστώ θερμά!

manolis1976
18-01-09, 19:25

Υ.Γ. Για να μήν παρερμηνευτούν τα παραπάνω.. Όταν λένε τα παιδιά για γκουράμι και για γκάπι, δεν εννοούν και τα δύο μαζί! Ένα από τα δύο, δεν είναι συμβατά μεταξύ τους! ;)

Εγω εχω 3 guppy και ενα gourami επειδη μου ειπαν οτι ειναι απολυτα συμβατα και κοινωνικα και η αληθεια ειναι οτι αγνοουν πληρως το ενα το αλλο:confused::p

Πάνος
18-01-09, 19:32
δεν ειναι η συμπεριφορα τους που τα κανει ασυμβατα αλλα οι διαφορετικες παραμετροι νερου που απαιτουν.....συγκεκριμενα τα γκπαπυ θελουν πολυ πιο σκληρο νερο και κατα προτιμηση με λιγο αλατακι ζωοτοκων μεσα....

manolis1976
18-01-09, 20:04
δεν ειναι η συμπεριφορα τους που τα κανει ασυμβατα αλλα οι διαφορετικες παραμετροι νερου που απαιτουν.....συγκεκριμενα τα γκπαπυ θελουν πολυ πιο σκληρο νερο και κατα προτιμηση με λιγο αλατακι ζωοτοκων μεσα....

Κοιταξα τις απαιτησεις τους σε ενυδρειο και δεν ειναι διαφορετικες
Dwarf gourami temp 23-28 ph 6.5-8 gh 4-18
guppy temp 23-28 ph 7-8,5 gh 12-18

οποτε αν το νερο σου ειναι μεταξυ 12-18gh ειναι στα ανεκτα ορια ετσι δεν ειναι:confused:

Πάνος
18-01-09, 20:13
τα ορια αυτα για εμενα ειναι ορια επιβιωσης και οχι καλης ζωης...δεν αντιλεγω οτι θα ζησουν τα ψαρια σε αυτα τα ορια...αλλα σκεψου οτι το πεχα 8 ειναι 15 φορες πιο αλκαλικο απο το πεχα 6.5.....gh 18 ειναι πολυ σκληρο νερο εναντιθεση με το 4 που ειναι μετριο-μαλακο....

σε ενα κοινωνικο ενυδρειο με πεχα 7 και κατι και σκληροτητα γυρω στο 10 θα ζησουν και τα 2 ειδη.....αλλα για ποσο? και ποσο ευαλωτα θα ειναι σε ασθενειες? οποτε ειναι καλυτερα να τα εχουμε χωριστα ωστε να μπορεσουμε να τους εξασφαλισουμε καλυτερες συνθηκες....

παρα πολλα ψαρια ζουν σε διαφορετικο νερο απο αυτο που χρειαζονται..αλλα ειναι πολυ πιο υγειη...αναπαραγονται και ζουν περισσοτερο στο νερο που τους αρεσει...

manolis1976
18-01-09, 20:18
τα ορια αυτα για εμενα ειναι ορια επιβιωσης και οχι καλης ζωης...

Τα ιδανικα ειναι καπου ατην μεση δηλαδη:confused:

Εγω που εχω
ph 7.4
gh 13
θερμο 27
ποιο βασανιζω ???

Πάνος
18-01-09, 20:30
δεν ειναι θεμα βασανισμου...ειναι αυτα που εγραψα παραπανω...

εχεις 2 επιλογες....ειτε να κρατησεις τα γκαπυ και να προσθεσεις λιγη σοδιτσα και αλατακι στο νερο για να ανεβασεις σκληροτητες και ph..

ειτε να μαλακωσεις το νερο και να κρατησεις γκουραμι....αλλα ετσι μιλαμε γενικα...κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου σου με τη φορμα που εχει στις παρουσιασεις για να ακουσεις συμβουλες πιο πολλες και πιο σωστες...