PDA

Επιστροφή στο Forum : Παιδικές βιταμίνες και ψάρια...;

aquaman
13-01-09, 21:12
Τυχαία έπεσα σε καποιες συζητήσεις όπου προτείνονταν παιδικές βιταμίνες (σε σταγόνες) για ενυδρείο, με σκοπό την "ενίσχυση" της διατροφής των ψαριών (είτε μουσκεύοντας την τροφή τους, είτε ρίχνοντας στο νερό).

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο;

chemical mac
13-01-09, 21:28
το σκορδοστούμπι το ξέρεις;

aquaman
13-01-09, 21:33
:D:D:D...

Πάνος
13-01-09, 22:38
αν υποθεσω οτι ειναι καταλληλες οι βιταμινες αυτες και για ψαρια (η αναλογια τους κυριως)..πως μπορεις να βρεις σωστη δοδολογια? και ποιο το κινητρο να τις προτιμησεις απο τις ψαροβιταμινες του εμποριου (π.χ. fishtamin της sera) ??

andreas72
13-01-09, 23:05
το σκορδοστούμπι το ξέρεις; +1 ,the best.

aquaman
13-01-09, 23:07
αν υποθεσω οτι ειναι καταλληλες οι βιταμινες αυτες και για ψαρια (η αναλογια τους κυριως)..πως μπορεις να βρεις σωστη δοδολογια? και ποιο το κινητρο να τις προτιμησεις απο τις ψαροβιταμινες του εμποριου (π.χ. fishtamin της sera) ??

Δεν ξέρω αν τις "προτιμώ" - απλά επειδή συνήθως έχω πάντα βιταμίνες στο σπίτι, είπα μήπως αποφύγω το +1 μπουκαλάκι στο ράφι (εκτός από το ότι είναι αρκετά πιό φτηνές για κάποια σκευάσματα)...

chemical mac
13-01-09, 23:12
Δηλαδή έχεις βιταμίνες και δεν έχεις σκόρδα;

aquaman
13-01-09, 23:15
Δηλαδή έχεις βιταμίνες και δεν έχεις σκόρδα;

Αφού επειμένεις με το σκόρδο, αν δεν με δουλεύεις, τι ακριβώς "παίζει" μ'αυτό;

Πάνος
13-01-09, 23:21
δε σε δουλευει....μακη δωσε τη συνταγη....:D

chemical mac
13-01-09, 23:25
το καλύτερο δυναμωτικό και για τα ψάρια, εγώ το διαλύω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ για την τροφή που ετοιμάζω μόνος μου (Αυτές τις σπάνιες φορές). Δεν ξέρω πως μπορείς να πάρεις μόνο το ζωμό του σκόρδου αλλά φαντάζομαι ότι μπορείς να αλέσεις ένα μικρό κομμάτι από την σκλίδα και να εμπλουτίσεις την τροφή που ταϊζεις. Τα ψαράκια θα γίνουν τούρμπο. Φαγανά, κινητικά, χωρίς ασθένειες. ;)

Πάνος
13-01-09, 23:37
Δεν ξέρω πως μπορείς να πάρεις μόνο το ζωμό του σκόρδου

μπορεις να το βρεις στα πετσοπ...το λεω για το δημητρη αν δε θελει να παρασκευαζει τροφες..

chemical mac
13-01-09, 23:45
έχει η seachem το λέει garlic κάτι αλλά είναι το ίδιο πράγμα; αν έχεις πάντως αρκετά ψάρια το να φτιάξεις τροφή δεν είναι και τίποτα το δύσκολο, λίγο σπανάκι, λίγο καρότο, λίγο αρακά, καμιά γαρίδα, λίγο σκόρδο και ζελατίνη ζαχαροπλαστικής. σε 10 λεπτά έχεις τελειώσει σε 3 ώρες ταϊζεις ;) κόστος απίστευτα χαμηλό σε σχέση με αυτά που αγοράζουμε και ποιοτικά θεωρητικά καλύτερο (δεν αμφισβητώ ότι οι εταιρείες κατασκευάζουν επιστημονικά άρτια τροφές, η ποιότητα των πρώτων υλών τους με προβληματίζει)

aquaman
14-01-09, 00:01
έχει η seachem το λέει garlic κάτι αλλά είναι το ίδιο πράγμα; αν έχεις πάντως αρκετά ψάρια το να φτιάξεις τροφή δεν είναι και τίποτα το δύσκολο, λίγο σπανάκι, λίγο καρότο, λίγο αρακά, καμιά γαρίδα, λίγο σκόρδο και ζελατίνη ζαχαροπλαστικής. σε 10 λεπτά έχεις τελειώσει σε 3 ώρες ταϊζεις ;) κόστος απίστευτα χαμηλό σε σχέση με αυτά που αγοράζουμε και ποιοτικά θεωρητικά καλύτερο (δεν αμφισβητώ ότι οι εταιρείες κατασκευάζουν επιστημονικά άρτια τροφές, η ποιότητα των πρώτων υλών τους με προβληματίζει)

:smt041 Πάω για σεφ... δοσολογίες έχεις για τα συστατικά; Σε ίσα μερη; Πόσο καιρό κρατάει (στο ψυγείο; κατάψυξη; )

george
14-01-09, 00:02
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8904&highlight=%F3%F5%ED%F4%E1%E3%E5%F2

chemical mac
14-01-09, 00:05
βάζεις ποσότητα αντίστοιχη για τα ψάρια σου. όλο το μίγμα τοποθετείται σε μια σακούλα τροφίμων, το στρώνεις για να είναι λεπτό, το βάζεις για λίγο στην κατάψυξη, μετά από λίγο το βγάζεις και χαράζεις τη σακούλα σε μερίδες ( ;) ), ώστε να κόβεις και να αποψύχεις μόνο αυτό που θα ταϊσεις, και μετά ξανά κατάψυξη. εγώ κάνω μια μικρή ποσότητα και μου βγάζει ένα δίμηνο περίπου.

aquaman
14-01-09, 00:25
Κατατοπιστικότατοι! Ευχαριστώ πολύ παιδιά....

harilaos
14-01-09, 02:59
Άλλη δουλειά δεν κάνει το σκορδουζούμι και άλλη οι βιταμίνες;

Neoklis
14-01-09, 03:43
Δεν ξέρω πως μπορείς να πάρεις μόνο το ζωμό του σκόρδου

βαζεις σε ενα ποτηρακι μια σκελίδα σκόρδο ζουπηγμενη:D λιγο νερακι.. το κανεις ενα μιγμα αφαιρείς στην συνεχεια με μια σιτα μικρη το σκορδο κρατώντας το υγρό, το λεγόμενο και ως σκορδοζούμι;)

ΧρήστοςΠ
14-01-09, 07:32
To σκόρδο είναι βασικό όπλο για τους δίσκους εδώ και χρόνια.

xontros
14-01-09, 13:14
βαζεις σε ενα ποτηρακι μια σκελίδα σκόρδο ζουπηγμενη:D λιγο νερακι.. το κανεις ενα μιγμα αφαιρείς στην συνεχεια με μια σιτα μικρη το σκορδο κρατώντας το υγρό, το λεγόμενο και ως σκορδοζούμι;)

Και φροντίζεις να μήν έχεις ραντεβού μετά.. :D:D

aquaman
15-01-09, 18:46
βάζεις ποσότητα αντίστοιχη για τα ψάρια σου. όλο το μίγμα τοποθετείται σε μια σακούλα τροφίμων, το στρώνεις για να είναι λεπτό, το βάζεις για λίγο στην κατάψυξη, μετά από λίγο το βγάζεις και χαράζεις τη σακούλα σε μερίδες ( ;) ), ώστε να κόβεις και να αποψύχεις μόνο αυτό που θα ταϊσεις, και μετά ξανά κατάψυξη. εγώ κάνω μια μικρή ποσότητα και μου βγάζει ένα δίμηνο περίπου.

Λοιπόν, το δοκίμασα το μίγμα - έγινε ανάρπαστο, αλλά εχω το εξής πρόβλημα: δεν επιπλέει, οπότε παρ'όλο που το έκανα πολύ μικρά κομμάτια - το έτριψα σχεδόν, βουλιάζει γρήγορα, και αρκετή ποσότητα κατέληξε στον πάτο.
Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι για να επιπλέει... τέλος πάντων το thread έχει βγεί τελείως off topic - ζητώ συγνώμη απο τους mods...

chemical mac
15-01-09, 19:57
θα ρίχνεις μικρές ποσότητες ώστε να καταναλώνονται άμεσα

Pritanis
15-01-09, 21:10
οι βιταμινες για παιδια ειναι μια χαρα για τα ψαρια μας....εγω χρησιμοποιω ενα σιροπι που υπαρχει τοσο στις τροφες που φτιαχνω οσο και στο να μουλιαζω flakes και granules.....H δοσολογια τωρα με το ματι......Το παραπανω δεν κανει κακο.....Βεβαια αν κανει καλο θα χρειαστει επιστημονικες ερευνες για να δουμε τα αποτελεσματα.....

ΧρήστοςΠ
16-01-09, 08:02
Νίκο( Pritanis) κάπου διάβασα ότι οι βιταμίνες σε υγρή μορφή δεν είναι αποτελεσματικές γιατί χάνονται στο νερό .
Αυτό που διάβασα και πρέπει να είναι από το βιβλίο του Fease deases του
Dieter Untergasser αναφέρει ότι είναι αποτελεσματικές οι βιταμίνες σε σκόνη ή σε ταμπλέτες σε ζώα όπως για παράδειγμα οι VMP tablets( Pfizer) μέσα σε τροφή που φτιάχνουμε εμείς .

chemical mac
16-01-09, 14:14
αναβράζουσες πολυβιταμίνες κάνουν; :D

netblues
16-01-09, 14:39
Οι βιταμινες γενικα κακο δεν κανουν. Λιγη προσοχη στα παιδικα σκευασματα που περιεχουν και ζαχαρη, γιατι η ζαχαρη αποδεδειγμενα δεν κανει καλο....

chemical mac
16-01-09, 15:49
χε χε είτε δεν έχεις παιδιά ή μεγάλωσαν και τα έχεις ξεχάσει. τα παιδικά σκευάσματα δεν έχουν πλέον ζάχαρη :D..εκτός αν εννοείς όλους τους γλυκαντικούς παράγοντες, οπότε πάω πάσο

PascM
16-01-09, 15:49
Νίκο( Pritanis) κάπου διάβασα ότι οι βιταμίνες σε υγρή μορφή δεν είναι αποτελεσματικές γιατί χάνονται στο νερό .
Αυτό που διάβασα και πρέπει να είναι από το βιβλίο του Fease deases του
Dieter Untergasser αναφέρει ότι είναι αποτελεσματικές οι βιταμίνες σε σκόνη ή σε ταμπλέτες σε ζώα όπως για παράδειγμα οι VMP tablets( Pfizer) μέσα σε τροφή που φτιάχνουμε εμείς .

Γι' αυτό τις υγρές βιταμίνες τις χρησιμοποιείς για να μουλιάσεις την τροφή και δεν τις ρίχνεις μέσα στο ενυδρείο.

ΧρήστοςΠ
16-01-09, 15:51
Γι' αυτό τις υγρές βιταμίνες τις χρησιμοποιείς για να μουλιάσεις την τροφή και δεν τις ρίχνεις μέσα στο ενυδρείο.

Για το μούλιασμα λέει ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό

netblues
16-01-09, 15:55
Πρακτικως εχει παρατηρηθει οτι οτιδηποτε προσφερει θρεπτικες ουσιες στο νερο οδηγει σε εξαρσεις αλγης, και ειδικοτερα της λευκης , που κανει το νερο να φαινεται σαν ασβεστονερο. Η αλγη καταναλωνει ολο το οξυγονο και τα αποτελεσματα ειναι οδυνηρα αν δεν το παρει κανεις χαμπαρι νωρις να αρχισει τις αλλαγες και τις αεραντλιες...
Τωρα αν αυτο γινεται περισσοτερο με τη ζαχαρη και λιγοτερο με αλλες γλυκαντικες ουσιες, δεν το εχω κανει πειραματικα.
Λεω απλως οτι αν καποιος αποφασισει να ριξει τετοια πραγματα στο ενυδρειο, καλο ειναι να εχει και το νου του στην αρχη τουλαχιστον...
(π.χ το ριχνουμε μετα απο αλλαγη νερου και οταν προκειται να ειμαστε κοντα στο ενυδρειο το επομενο 24 ωρο τουλαχιστον, και βαζουμε και ξυπνητηρι το βραδυ ωστε να ελεγχουμε οτι ολα ειναι καλα....)