Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Tι ψάρι είναι ?

Ηλίας
13-01-09, 16:59
Στις γιορτές μου κανανε δωρο ενα μικρο ψάρι
που δεν ξερο τι είδος είναι...

οι φοτο ειναι λιγο θωλές

Πάνος
13-01-09, 17:05
αν και οι φωτο ειναι θολες πιστευω πως προκειται για το paradise fish...λαβυρινθοψαρο...δες εδω για τις απαιτησεις του... http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Makropodus_opercularis.htm

george
13-01-09, 23:58
Για πες μας για το ενυδρείο σου και για τι άλλα ψάρια έχεις μέσα.

Blanch
14-01-09, 13:47
Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι είναι paradise. Yπάρχει αναλυτικό άρθρο στο περιοδικό "ΕΝΥΔΡΕΙΟ" τεύχος 11.

Βλέπω και αρκετά χρυσόψαρα στις φωτό. Πόσα έχεις, σε πόσα λίτρα και με τι άλλα ψάρια;

Ηλίας
14-01-09, 16:51
:rolleyes:Βρισκονται στο δευτερο μου ενυδρειο με τα χρυσοψαρα πρωσορινα μεχρι να δω τι θα κανω
θερμοκρασίες : 17-20 (βρισκετε σε μπιλωτή)
λιτρα : 160 λιτρα
ψάρια : 7 χρυσόψαρα και αυτο . ενα apple snail
φυτά : anubia batteri . microsum pteropus
διακοσμηση : ψιλο χαλικι , πετρες να δημιουργουν μονοπατια ...

1)Το paradise fish ειναι καλα μαζι με τα χρυσοψαρα ;
2)Μηπως ειναι καλητερα στο 60 λιτρο με τα ζωοτοκα ή ειναι υπερβολικά τα φυτά (γιατι δεν θελουν πολλα απο οτι διαβασα)

Raven
15-01-09, 01:50
Απαντω διοτι ειχα τα συγκεκριμενα ψαρια που ειναι και απο τα αγαπημενα μου.
Ειχα ενα ζευγαρι σε κοινωνικο 80 λιτρων και ο χαρακτηρας τους ειναι παρομοιος με των μονομαχων...πανεξυπνα,ημερα και σε κερδιζουν με την συμπεριφορα και τα χρωματα τους.
Ωστοσο ακριβως επειδη τα λατρεψα εκανα αναζητηση για πληροφοριες και εμαθα οτι πολλοι τα θεωρουν απροβλεπτα (οπως και τους μονομαχους) και καθε ατομο εχει τον δικο του χαρακτηρα. Τα δικα μου ηταν πολυ ημερα και μαλιστα ετρωγαν ξυλο απο τα Gurami, αλλα εχουν αναφερθει περιπτωσεις Paradise που απoδειχθηκαν πολυ επιθετικα, σκοτωνοντας η και βγαζοντας τα ματια αλλων συγκατοικων τους.Σε σχεση με τα χρυσοψαρα εχουν σχεδον τις ιδιες απαιτησεις νερου ως προς την θερμοκρασια ,(με την διαφορα οτι τα Paradise δεν αισθανονται ανετα πανω απο 27*C )
Σε ενα λινκ που μπορεσα να βρω αναφορα για συγκατοικηση με χρυσοψαρα λεει οτι δεν συστηνεται..http://www.fishdeals.com/anabantids/paradisefish/
Απο την δικη μου εμπειρια προτεινω να τα παρακολουθεις και αν δεις οτι δεν προκυπτει προβλημα επιθετικοτητας να τους δωσεις μια ευκαιρια να μεινουν στο ενυδρειο σου.
Tο επιστημονικο τους ονομα ειναι Macropodus opercularis αν θες να κανεις αναζητηση για πληροφοριες.

Ηλίας
15-01-09, 15:55
Ευχαριστω για τις πληροφοριες ,
μηπως μπορειτε να μου πειτε κατι για το αν μπενουν σε 60λιτρο με τα ζωοτοκα?

Raven
15-01-09, 16:02
Θελουν λιγο μεγαλυτερο ενυδρειο απο 60 λιτρα. Μινιμουμ 80 και πανω. Με Guppy δεν ταιριαζουν γιατι ενδεχεται να τα δουν ως τροφη, ιδιαιτερα τα αρσενικα Guppy που ειναι πιο μικροσωμα. Για τα μεγαλυτερα ζωοτοκα οπως Platy και Molly δεν εχω εμπειρια αλλα αν οι σκληροτητες και το ΡΗ δεν ειναι σε πολυ υψηλες τιμες θα μπορουσε να ταιριαξει φανταζομαι.

Ηλίας
15-01-09, 21:18
οκ ευχαριστω
καλυφθηκα:cool:

Σπύρος Μ
15-01-09, 21:54
Eεεε,παράπτωμα:D
Που χωράνε σε 160λιτρα μικτα(120-130καθαρά) 7 χρυσόψαρα,1 paradise?
Ενα χρυσόψαρο θέλει 40λιτρα(χονδρικά) οπότε το ενυδρείο σου παίρνει πολυ ωριακά 4...

Ηλίας
15-01-09, 21:55
Μια χαρα ειναι , και καλοπερνουν:D

Σπύρος Μ
15-01-09, 21:59
Ετσι νομίζεις Λιάκο...
Τα χρυσόψαρα μπορούν να ξεπεράσουν τα 40εκ. σε μηκος...
Παράγουν πολλά(ξέρεις εσύ) με αποτέλεσμα αν είναι σε μικρό χώρο να παράγουν αρκετά μεγάλες τιμές αμμωνίας και μετά θα τρέχεις και δεν θα προλαβένεις...
Ελπίζω να αναθεωρήσεις ή με ενα 300ρι ενυδρείο ή με διόηιμο των 4ρων χρυσοψάρων και του παραδισιου.................

Πάνος
15-01-09, 22:05
3-4 χρυσοψαρα σε 160 λιτρα οκ...για παραπανω καλυτερα ακουσε τη συμβουλη του σπυρου για μεγαλυτερο ενυδρειο...

Ηλίας
15-01-09, 22:05
Ακου westie .....:D
προς το παρον αργουν να μεγαλωσουν.
μεχρι να φτασω σε αυτο το σημειο θα εχει μεγαλωσει ο πληθισμος των ενυδρειων μου , οποτε θα μετακομισουν καποια;)
-------
λογικα μολις παρω μεγαλητερο ή φτιαξω αλλο οπος λες , θα παρω πανω το 160 και στην θεση του θα μπει το 300

george
16-01-09, 12:55
Μια χαρα ειναι , και καλοπερνουν:D
Έτσι λες εσύ
Τι φίλτρα έχεις ;

Ακου westie .....:D
προς το παρον αργουν να μεγαλωσουν.
μεχρι να φτασω σε αυτο το σημειο θα εχει μεγαλωσει ο πληθισμος των ενυδρειων μου , οποτε θα μετακομισουν καποια;)

Εις Κύριον http://www.cosgan.de/images/smilie/figuren/a060.gif

Ηλίας
16-01-09, 18:26
Το φιλτρο ειναι 650αρι