PDA

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για φιλτρανση

fitilakias
12-01-09, 22:00
γεια σας.
προκειται να κατασκευασω ενα ενυδρειο 1.70 επι 0.35 πλατος επι ο.80 υψος.
θα γινει χωρισμα σε κουζινα .
θελω απλα να ρωτησω τι θα μου προτεινατε για φιλτρανση.
οι εκδοχες που σκεφτομαστε ειναι τρεις.
1.να βαλω 2 eheim 2217
2.να κανω δεξια κ αριστερα απο ενα βιολογικο,που θα καλυφθει εξωτερικα φυσικα,
3.να κατασκευασω ενα sump?
αν προκειται για sump δεν εχω ξαναασχοληθει κ θα ηθελα να μου λεγατε για το συγκεκριμενο ενυδρειο τι διαστασεις πρεπει να εχει,τι αντλια θα χρειαστει,κ αν υπαρχει κ καποια φωτο,θα ηταν ακομη καλυτερα.
σας ευχαριστω εκ των προτερων.

george
12-01-09, 22:24
Tι είδους ενυδρείο θέλεις να φτιάξεις ;

Πάνος
12-01-09, 22:24
με συγχωρεις για τη σφηνα στο ποστ σου μιας και δε θα σου γραψω για φιλτρανση...απλα ηθελα να σου δωσω μια συμβουλη..

ΑΝ εχεις χωρο και μπορεις...δωσε στο ενυδρειο σου λιγο πλατος....θα εχεις ενα πελωριο ενυδρειο...αρκετα μακρυ και πολυ ψηλο..αλλα το πλατος θα σε περιοριζει πολυ..τοσο στο ακουασκειπ οσο και σε πιθανον μεγαλα ειδη που θα ηθελες ισως αν οχι τωρα..πιθανον στο μελλον να φιλοξενησεις...

εκτος αυτου προσωπικα δε μου αρεσει και οπτικα κατι τετοιο....

αν εχεις τη δυνατοτητα λοιπον καντο....δε θα το μετανιωσεις..;)

απο εκει και περα..οπως ειπε και ο γιωργος...τι θες ακριβως να κανεις??

thanasis76
12-01-09, 23:09
παντος οτι και και να σκεφτεις να κανεις το σαπμ ειναι μια πολυ καλη και δοκιμασμενη λυση για πολλα μεγαλα ενυδρεια...
εχει πολλα θετικα και ελαχιστα αρνητικα...

Nik25
13-01-09, 10:57
Το 80 υψος ειναι υπερβολικο και δεν θα φενεται και ομορφο με τοσο λιγο πλατος.Εγω θα κανα 60 υψος και 55-60 πλατος.
Ασε που αν βαλεις φυτα το 80 υψος σε περιοριζει.Που να φτασει το φως τοσο βαθυα??Θα χεις προβλημα και για τυχον εργασιες μεσα στο ενυδρειο με τοσο υψος.Ακομη με 35 φαρδος ,αν βγαλεις απο 6 ποντους τις πανω κοντρες σου μενουν μολις 23 ποντοι για να βαλεις χερι απο πανω.

delta66
13-01-09, 13:47
Πριν προχωρησεις, μαθε για την ανταλλαγη (ή εναλλαγη) αεριων.
ή αν ψαξεις και στα αγγλικα κοιτα για Gas exchange.

orfanos
13-01-09, 14:01
ΠΑΙΔΙΑΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 300 ΛΙΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ SUMP...ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΙΣ FLUVAL ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ SUMP?

fitilakias
13-01-09, 17:33
το ενυδρειο θα το κανω για ενα φιλο.τις διαστασεις τις επελεξε η γυναικα του.τοσο χωρο θελει να αφιερωσει.
θα την ενημερωσω αν γινεται να μας παραχωρησει λιγο πλατος ακομη.
το υψος το ρυθμιζουμε.
αν κ δε καταλαβα το ερωτημα τι θελω να κανω,απαντω οτι το ενυδρειο θα γινει κοινωνικο.
αν δε καταλαβα γινεται παρακαλω λιγο πιο σαφης.
ευχαριστω.

Πάνος
13-01-09, 18:00
το "τι ενυδρειο θα κανεις" αναφερεται στο τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου απο ψαρια και φυτα...

αν θες φυτα το υψος πρεπει να ειναι μικροτερο οπως σου ειπαν...
αναλογα τα ψαρια μπορει να θες περισσοτερο η λιγοτερο πλατος σε να ενυδρειο...

αν θες να βαλεις αφρικανες δυσκολα μπορεις να βαλεις πολλες πετρες σε ενα στενο και πανυψηλο ενυδρειο...θα πρεπει να κανεις με πετρες αναπαρασταση των διδυμων πυργων...:D

γιαυτο ζητησαμε λεπτομερειες....επισης αν γυναικα του φιλου σου ειναι αυτη που θα καθορισει το χωρο....εσυ θα πρεπει να βρεις τις διαστασεις ωστε να μη "παραβιαζεις" τον καθορισμενο χωρο αλλα και το ενυδρειο του να εξυπηρετει τις απαιτησεις των κατοικων του...

fitilakias
16-01-09, 18:04
ωραια.
τωρα καταλαβα.
τις διαστασεις τις εχουμε.τελικα δεν αλλαζει τιποτα.δυστυχως δεν γινεται.
φυτα ΔΕΝ θα βαλει.το ενυδρειο θα γινει κοινωνικο.
οποτε επανερχομαι στην αρχικη ερωτηση κ παλι.
τι ειδους φιλτρο θα προτεινατε?
κ αν εχετε την καλοσυνη να με παραπεμπατε σε καποιο λινκ σε σχεση με την κατασκευη sump.
ευχαριστω
-------------------------
θα βαλει,πολλα πολλα γκαπι,γκουραμι,ραμιρεζι,τιγρακια και ραμιρεζι.στο περιπου σας λεω..

xontros
16-01-09, 18:54
θα βαλει,πολλα πολλα γκαπι,γκουραμι,ραμιρεζι,τιγρακια και ραμιρεζι.στο περιπου σας λεω..

Μήπως θα πρέπει να διαβάσει μερικά πράγματα περί κοινωνικών ενυδρείων και συμβατότητας ψαριών, πριν τα βάλει όλα αυτά? :rolleyes:

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/koinoniko.htm

delta66
16-01-09, 23:30
γεια σας.
προκειται να κατασκευασω ενα ενυδρειο 1.70 επι 0.35 πλατος επι ο.80 υψος.
θα γινει χωρισμα σε κουζινα .....

....φυτα ΔΕΝ θα βαλει.το ενυδρειο θα γινει κοινωνικο....

.....θα βαλει,πολλα πολλα γκαπι,γκουραμι,ραμιρεζι,τιγρακια και ραμιρεζι.στο περιπου σας λεω.....

....οποτε επανερχομαι στην αρχικη ερωτηση κ παλι.
τι ειδους φιλτρο θα προτεινατε?....
Μηπως να εφτιαχνε ενα ωραιο πασο με ραφια απο πανω να ειναι σαν καβα και κρυφο φωτισμο, και απο κατω πετρα χτιστο?θα ειναι πολυ ωραιο στο χωρο.

ΥΓ δεν χρειαζεται και φιλτρο ;)

steady
17-01-09, 00:00
και τι θα εχει ενα ενυδρειο αδειο χωρις φυτα με ενα σορο ψαρια μεσα?ψαροκασελα δηλαδη?

μπορει η κοπελα να μην ξερει απο ενυδρεια εξηγηστε της ποσο τραγικο λαθος ειναι η επιλογη της εσεις, για μενα χωρις να ειμαι υπερβολικος ειναι πεταμενα λεφτα γιατι θελει πολυ χρημα και κοπο ενα τετοιο ενυδρειο

fitilakias
17-01-09, 21:18
γεια σας κ παλι.
εξακολουθειται να μη με διαφωτιζεται περι σαμπ.
κατανοω οτι ολα οσα μου προτεινεται ειναι τα ιδανικα κ σας ευχαριστω.
δε μπορω ομως να αλλαξω κ πολλα σε αυτη την περιπτωση.
εγω απλα λογω οτι διαθετω χωρο κ λογω οτι εχω φτιαξει κ στησει αρκετα ενυδρεια απο 20λιτρα εως 280,(11 στο συνολο)επειδη μου αρεσουν τα μαστορεματα,δωρεαν κ σε φιλους με δικα τους εξοδα παντα ανελαβα την κατασκευη.
τα υπολοιπα καλα τα λετε αλλα....γουστα ειναι αυτα.
πιστευω καταλαβαινετε την θεση μου...
να ειστε καλα .

delta66
17-01-09, 23:24
γεια σας κ παλι.
εξακολουθειται να μη με διαφωτιζεται περι σαμπ.
......
να ειστε καλα .
Φιλε fitilakia φαντασου σε ενα φορουμ κυνηγων να μπαινει ενας και να ρωταει πως οπλιζει πιο γρηγορα η καραμπινα του γιατι θα παει για κυνηγι.
Θα ειχε 100 απαντησεις σε μια ωρα.
Τωρα σκεψου οτι ο ιδιος να ρωταγε πως οπλιζει πιο γρηγορα η καραμπινα του γιατι ηθελε να σκοτωσει ενα γειτονα του.
Ποσες απαντησεις λες οτι θα επαιρνε?

fitilakias
18-01-09, 19:51
KALA EYHARISTO