PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DELTEC MCE 600


Tassos1
12-01-09, 13:25
Γεια,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: έχω το skimmer MCE 600 της DELTEC, τις τελευταίες μέρες και ενώ έχω την βάνα που τραβάει αέρα εντελώς ανοιχτή, εμποδίζεται ο εισερχόμενος αέρας με αποτέλεσμα να αλλάζει η συμπεριφορά του (δεν φράζει εντελώς). Να σημειώσω ότι το είχα καθαρίσει προ ενός μηνός αλλά το Σάββατο το ξαναέκανα φίλο και φτερό σκεπτόμενος ότι κάτι θα είχε φράξει την είσοδο του αέρα χωρίς όμως να μπορέσω να εντοπίσω κάτι που να προξενεί αυτήν την δυσλειτουργία.
Πριν το καθαρισμό επανερχόταν στη φυσιολογική λειτουργία του αν έριχνα λίγο νερό όσμωσης ή αν έκλεινα το ventouri για λίγο και μετά το ξανάνοιγα. Τέλος πάντων μετά τον καθαρισμό του Σαββάτου δυστυχώς μου το ξανάκανε πάλι εχτές το βράδυ.

Έχει κανείς υπόψη του τι μπορεί να φταίει? Περισσότερο μου σπάει τα νεύρα ο θόρυβος του νερού και που πιτσιλώ τον εξοπλισμό που βρίσκεται τριγύρω.

Ευχαριστώ
Tassos

Μικρος
12-01-09, 14:15
Δοκιμασε μα βαλεις λιγο ξυδι στο σωληνακι του αερα και αστο για 5-10 λεπτα.Μετα ξεπλυνε καλα και ξαναδοκιμασε.

vasilakis
12-01-09, 14:51
Βαλτο να δουλεψει μεσα σε ξυδι με το βανακι του αερα στο φουλ και ριξε και ξυδι μεσα στο σωληνακι οπως ειπε και ο Τασος.

Tassos1
12-01-09, 20:55
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα πρέπει να περιμένω μέχρι το Σάββατο που θα έχω το χρόνο να βγάλω το skimmer για να αφαιρέσω από μέσα την αντλία. Πάντως αυτό σκέφτηκα αρχικά και για αυτό το έλυσα πάλι, δεν εντόπισα άλατα στον καθαρισμό του αλλά πάλι μπορεί να είναι απειροελάχιστη η ποσότητα. Αν βελτιωθεί η κατάσταση μετά τον νέο καθαρισμό θα σας ενημερώσω.

Tassos1
18-01-09, 20:38
Λοιπόν, ο νέος καθαρισμός έγινε και φυσικά εστίασα την προσοχή μου στο σωληνάκι αναρρόφησης αέρα.

Στην βάση της αντλίας βρίσκεται η υποδοχή που εφάπτεται το σωληνάκι, αυτό το κομμάτι είχε πιάσει άλατα και δεν επέτρεπε στον αέρα να διεισδύσει ελεύθερα. Έβαλα ξύδι για να διαλυθούν τα άλατα αλλά δεν έσπαγαν με τίποτα, δοκίμασα και με οδοντογλυφίδα να τα ξύσω αλλά πάλι τίποτα, τέλος αναγκάστηκα να βάλω σκληρό σύρμα και σιγά σιγά και με ξύδι ξεκόλλησαν.

Φυσικά τώρα δουλεύει τέλεια!!

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.