Επιστροφή στο Forum : Διαρροη!!!!
Καλησπερα σας..ειμαι σχετικα καινουριος στο hobby.
Εχω ενα 60λιτρο χωρις ιδιαιτερες απωλειες.
Ξυπνησα σημερα και ειδα οτι κατω στη βαση του ενυδρειου υπαρχει νερο.
Το ενυδρειο ειναι της aquatlantis και το πληρωσα αδρα.
Δεν ειναι λιγο περιεργο να εχει διαρροη???
Τι μπορω να κανω?
:smt100Προτεινετε καποια λυση παρακαλω.
Είσαι σίγουρος πως υπάρχει διαρροή?Μήπως οι υδρατμοί απο την εξάτμιση του νερού , στερεοποιούνται και "γλύφωντας" το καπάκι βγαίνουν και τους βλέπεις στην βάση του ενυδρείου?
δες αν σιγουρα χανει νερο και απο που. αν το εχεις ακριβοπληρωσει θα εχει σιγουρα εγγυηση αν δεν εχει γραψε απο που χανει να δουμε τη γινεται
Μήπως οι υδρατμοί απο την εξάτμιση του νερού , στερεοποιούνται και "γλύφωντας...."
...υγροποιουνται :D
Είσαι σίγουρος πως υπάρχει διαρροή?Μήπως οι υδρατμοί απο την εξάτμιση του νερού , στερεοποιούνται και "γλύφωντας" το καπάκι βγαίνουν και τους βλέπεις στην βάση του ενυδρείου?
Μαλλον κατι τετοιο συμβαινει γιατι το αδειασα και δεν υπαρχει καποια διαρροη οπως φαινεται σε πρωτη φαση.Βεβαια κατω στο επιπλο το ξυλο εχει φουσκωσει λιγακι.Θα το παρατηρησω για καποιες μερες και αν υπαρχει προβλημα θα το παω πισω.
Το μονο κακο μ'αυτη την υποθεση ειναι πως για να σκουπισω το ενυδρειο και τα νερα αναγκαστηκα να βγαλω κατα 70% την ποσοτητα του νερου για να ελαφρυνει λιγακι και να μπορω να το μεταφερω,ετσι επεσε η θερμοκρασια του νερου κατα 11 βαθμους και μου ψοφησαν 2 ακτινογραφιες. :smt086
Εν τω μεταξυ καποιο αλλο θεμα που θελω να σας συμβουλευτω ειναι..ειχα αρχικα 10 νεον τετρα 3 ακτινογραφιες 2 γλυφτες 2 πλατυς και 1 νανο γκουραμι.Ως δια μαγειας ή ακορεστης ορεξεως καποιου ψαριου πριν το περιστατικο με τη διαρροη λειπουν 2 νεον τετρα,οι 2 γλυφτες και 1 ακτινογραφια.
Τι λετε να εγινε? :confused:
Μαλλον κατι τετοιο συμβαινει γιατι το αδειασα και δεν υπαρχει καποια διαρροη οπως φαινεται σε πρωτη φαση.Βεβαια κατω στο επιπλο το ξυλο εχει φουσκωσει λιγακι.Θα το παρατηρησω για καποιες μερες και αν υπαρχει προβλημα θα το παω πισω.
Το μονο κακο μ'αυτη την υποθεση ειναι πως για να σκουπισω το ενυδρειο και τα νερα αναγκαστηκα να βγαλω κατα 70% την ποσοτητα του νερου για να ελαφρυνει λιγακι και να μπορω να το μεταφερω,ετσι επεσε η θερμοκρασια του νερου κατα 11 βαθμους και μου ψοφησαν 2 ακτινογραφιες. :smt086
Εν τω μεταξυ καποιο αλλο θεμα που θελω να σας συμβουλευτω ειναι..ειχα αρχικα 10 νεον τετρα 3 ακτινογραφιες 2 γλυφτες 2 πλατυς και 1 νανο γκουραμι.Ως δια μαγειας ή ακορεστης ορεξεως καποιου ψαριου πριν το περιστατικο με τη διαρροη λειπουν 2 νεον τετρα,οι 2 γλυφτες και 1 ακτινογραφια.
τι εννοεις το αδειασες και δεν εχει διαρροη:confused::confused::confused:αδειασες το 70%...αν η διαρροη ηταν στο πιο πανω απο την σταθμη του 30%????
μαγεια παντως δεν ειναι...ουτε και ακορεστη ορεξη καποιου ψαριου...
αν δεν κρυβονται καπου ζωντανα...απο την πτωση θερμοκρασιας κατα 11 βαθμους..μαλλον δεν ηταν το θυμα μονο μια ακτινογραφια....το θεμα ειναι να βρεις τα πτωματα και να τα βγαλεις....
Εκτός αν τα άδειασε μαζί με το νερό που άλλαξε :confused::confused::confused:
Εκτός αν τα άδειασε μαζί με το νερό που άλλαξε :confused::confused::confused:
Ή αν τα "κανιβάλισε" ο "γλείφτης".. :D
Με συγχωρειτε δικο μου το λαθος.
Το περιστατικο με τα φαγομενα ψαρια εγινε 2 βδομαδες πριν τη διαρροη.
Κοιταζωντας τα ψαρακια μια μερα συνειδητοποιησα οτι ηταν λιγοτερα ετσι εβγαλα ολα τα διακοσμητικα του ενυδρειου και δεν υπηρχε κανενα πτωμα.Σκαλισα τον πυθμενα του ενυδρειου,επισης τιποτα.Οποτε μαλλον φαγωθηκαν.
Τωρα πισω στο περιστατικο με τη διαρροη.Εκανα μια αλλαγη κατα 80% της αλλαγης νερου και 2 μερες τωρα ειναι γεματο.Δε φαινεται να τρεχει νερο απο καπου.Δεν ξερω απο που προκληθηκε.
σου ειπαν πιο πανω :Μadfdg:
οι υδρατμοί απο την εξάτμιση του νερού , υγροποιούνται και "γλύφωντας" το καπάκι βγαίνουν και τους βλέπεις στην βάση του ενυδρείου?
Κ παλι ευχαριστω παιδια.
Δεν είμαστε ειδικοί φίλε μου!!Παθόντες είμαστε όλοι μας και μοιραζόμαστε εμπειρίες και διάβασμα;)
Δεν είμαστε ειδικοί φίλε μου!!Παθόντες είμαστε όλοι μας και μοιραζόμαστε εμπειρίες και διάβασμα;)
Για την ακρίβεια, μοιραζόμαστε ο καθένας τα παθήματα που του γίνανε μαθήματα.. :D
με την ευκαιρια κανε και ενα ξεκαθαρισμα στη συνθεση του ενυδρειου σου γιατι εχεις ΠΟΛΛΑ ψαρια για 60 λιτρα.....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.