PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορία για skimmer!!!!

StelMex
10-01-09, 19:42
Καλησπερα παιδια......Εχω μια απορια......Τι ειναι επιτελους αυτο το skimmeρ?????.........Τι κανει????????

sifnos
10-01-09, 19:56
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28546&highlight=skimmer
μαθε να κανεις αναζητηση

StelMex
10-01-09, 22:51
Ειναι απαραιτητο το skimmer για ενα ενυδρειο γλυκου νερου?????

Γιώργος Κ
11-01-09, 00:33
ΣΚΕΨΕΙΣ (Οταν διαβαζω τις αποριες του Στελλαρα):
Χα χα στελλαρα εχεις την αφελεια μικρου παιδιου!!!

Για καποιους ειναι εκνευριστικο!!Αλλα θα συμβουλεψω να μην ειμαστε σκληροι και θα ελεγα οι "αποριες" του στελλαρα θα πρεπει να γινουν υπομνημα στην ενοτητα των αρχαριων!!Γιατι ολοι καποτε ειχαμε τις ιδιες αποριες!!

Στελλαρα καταλαβαινω το μικρο της ηλικιας σου αλλα πριν ξεκινησεις να κανεις ερωτησεις θα πρεπει να ψαξεις να βρεις τις απαντησεις....Κυριως στην ενοτητα των αρχαριων θα βρεις τα παντα!!!Πραγματικα ελπιζω στο μελλον να δωσεις στα ψαρακια σου τις καταλληλες συνθηκες για να ζησουν ευτυχησμενα...Καταλαβαινω εισαι μικρος και ανυπομονος αλλα θα το δεις στη πορεια της ζωης σου οτι πολλες φορες η υπομονη ειναι η πιο μεγαλη αρετη!!Θεωρω οτι εκανες λαθος που τοποθετησες τα ψαρακια στο ενυδρειο τοσο νωρις....και η επιλογη των ψαριων ηταν λαθος αλλα ευχομαι οτι συντομα θα καταλαβεις τα λαθη σου και θα τα διορθωσεις (ευχομαι επισης να αντεξουν και τα ψαρακια σου)...Στη δικια μου περιπτωση αυτο εγινε οταν εχασα το αγαπημενο μου ψαρακι και απο τοτε πεισμωσα και ειπα οτι θα τα κανω ολα απο την αρχη σωστα αυτη τη φορα...Αδειασα το ενυδρειο πηρα τον καταλληλο εξοπλισμο δινοντας πιο πολυ βαρος στη ποιοτητα του νερου .... διαβασα σε αυτο και σε αλλα φορουμ οσο γινοταν περισσοτερο για το τι θελουν οι ψαρουκλες μου και μετα με αργα βηματακια εστησα το ενυδρειο μου παλι!!!Απο τοτε ουτε αρρωστιες ουτε προβληματα και ολα καλα!!!
Ευχομαι φιλαρακι να μην νοιωσεις αυτην την απωλεια που ενοιωσα εγω και να δωσεις στα ψαρακια αυτο που θελουν (αν θες να ασχοληθεις με ενυδρεια αλλιως ξεστησε το και δωστο η βαλε μεσα χαμστερακια)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: (Αχ Θεε μου οχι παλι) οχι Στελλαρα δεν χρειαζεται σκιμμερ για γλυκο νερο αλλα μονο για αλμυρο. Να ανυσηχησεις τι κανει αν ασχοληθεις στο μελλον με θαλασσινο ενυδρειο!!!!

sifnos
11-01-09, 02:10
μου αρέσει πάρα πολύ η ώριμη προσέγγιση του Γιωργου επί του θεματος και δράττομε της ευκαιριας. Φυσικα κανενας δε γεννήθηκε και να ξερει. θα συμφωνήσω πως θα ηταν προτιμότερο να υπήρχε μια καλυτερη οργανωση της πολύ πλουσιας υλης του site. Φυσικα σε καμια περιπτωση δε θα ηθελα να ηταν και σαν το γνωστο παρεμφερες φορουμ που είναι τελειως ψυχρο λογο του υπερβολικου της οργανωσης του(Toli κανουμε σχεδια εμεις ελευθερα ε?:D:D:D)χωρις την παρειστικη διαθεση του GAB. Το προβλημα δεν είναι αυτό. Το φορουμ είναι εδώ για να λυνει αποριες αλλα όχι μασημενη τροφη. Ετσι δεν κερδιζει κανεις. Ουτε αυτος που ρωταει ουτε ο επομενος που θα θελει να μαθει. Δεν μπορεις να μαθεις προπαίδεια αν δεν ξερεις τους αριθμους. Ποσο μαλλον όταν σου εχουν πει τοσες φορες τι να κανεις και κανεις του κεφαλιου σου. Αυτό που πρεπει να απαντησει καποιος σε τετοιες ερωτησεις είναι «ΔΙΑΒΑΣΕ» με μεγαλα γραμματα. Το λεω γιατι κι εγω ετσι βγηκα οφελημενος. Διαβαζα παλια ποστ. Διαβαζοντες πρωτα πρωτα τους κανονες του φορουμ. Λεει μεσα για την αναζητηση. Δεν χρειαζεται να εισαι ενήλικας για να το καταλαβεις αυτό. Δεν είναι θεμα γνωσεων και δεν νομιζω πως πρεπει να εχεις ενυδρειο για να τα πεις αυτά σε καποιον. Εκτος και αν λεει καπου πως οποιος δεν εχει ακομα ενυδρειο δεν εκφερει γνωμη .Ειχα πει στο Xontro πως δεν θα ξανα ποσταρω επι του θεματος αλλα το κανω θελωντας να εξηγησω στο σκεπτικο μου στο στελλαρα και στον κάθε στελλαρα σε οποιον ειχε διαβασει το παλιοτερο μου ποστ και ενοχληθηκε.

υπαρχουν αρκετα ποστ επι του θεματος ενα ειναι παρακατω.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=6544&highlight=%F3%EA%E9%EC%EC%E5%F1+%F3%F4%EF+%E3%EB%F 5%EA%EF+%ED%E5%F1%EF

xontros
12-01-09, 13:47
Για καποιους ειναι εκνευριστικο!!Αλλα θα συμβουλεψω να μην ειμαστε σκληροι και θα ελεγα οι "αποριες" του στελλαρα θα πρεπει να γινουν υπομνημα στην ενοτητα των αρχαριων!!Γιατι ολοι καποτε ειχαμε τις ιδιες αποριες!!

Οι περισσότερες απαντήσεις στις "πρώτες" απορίες υπάρχουν στο www.tsamisaquarium.gr (http://www.tsamisaquarium.gr) .. Παρόλα αυτά, το έχουμε συζητήσει με τον panos-alex/polis, να φτιάξουμε ένα τέτοιο υπόμνημα, με links, υπό τη μορφή FAQ.. Σε αναμονή λοιπόν, μέχρι να βρεθεί και ο απαραίτητος χρόνος.. :p

frits
12-01-09, 15:20
Κάτι μου λέει ότι όσα υπομνήματα και να κάνετε, πάντα θα υπάρχουν άκυρες ερωτήσεις :D