Επιστροφή στο Forum : water life test
Για χαρα σε ολους,Ειθελα να ρωτησω,,τα τεστ τις [ waterlife ] ειναι αξιοπιστα? Για το λογο στο μαγαζι που πηγαινω ,εχει τεστ τις sera και της waterlife,και επειδη διαβασα στο φορουμ ,της sera ειναι αναξιοπiστα,θα ειθελα τη γνωμη σας για αφτα τις waterlife? Εφχαριστω για το χρονο σας....
Τα είχα δοκιμάσει κάποτε αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι είναι οκ!
Τα τεστ της sera δεν είναι ακριβώς αναξιόπιστα.
Απλά σε αρκετές παρτίδες υπήρχε το πρόβλημα οτι οι δοκιματικοί σωλήνες είχαν λάθος την ένδειξη ποσότητας νερού.
Με μια σύριγγα μπορείς να μετρήσεις τα 5ml και να πάρεις αρκετά αξιόπιστες μετρήσεις.
πάντος αν μπορέσεις να βρεις ΑΡΙ θα είσαι πιο σίγουρος.
Δυστυχώς για εμάς στη Κύπρο οι επιλογές στη ντόπια αγορά σε Tests είναι μόνο Sera, waterlife και JBL. Χρησιμοποιώντας Sera και waterlife ταυτόχρονα μόνο στο Test NH3/4 βρήκα απόκλιση στις ενδείξεις τους. Η waterlife έδειχνε 0,25mg/l και η Sera σχεδόν 1mg/l, πιο ήταν σωστό δεν μπορώ να πω με σιγουριά, ασπάστηκα όμως την ένδειξη της Sera γιατί ήθελα χαμηλό ρίσκο. Από τότε βέβαια παρήγγειλα μέσω internet Tests της API, και το NH3/4 συμφωνεί με το αντίστοιχο της Sera 0mg/l. Και πάντα η δειγματοληψία γίνεται και γινόταν σε όλα τα Test ανεξάρτητα κατασκευαστή με σύριγγα.
Εδω στη κυπρο φιλε μου kornek δεν ειναι μονο στα τεστ που εχουμε προβλημα,γενικα ειμαστε πολυ πισω στο θεμα ενυδρεια..απο μαγαζια τουλαχιστο κανεις δεν εχει ιδεα..κ εγω απο λεμεσο ειμαι...σε χερετω...
Άστα φίλε μεγάλη πίκρα, πάλι καλά που υπάρχει και το internet για να ψωνίζουμε τίποτα της προκοπής. Στη Κύπρο δεν υπάρχει καν αντιπροσωπεία της Seachem ούτε της API. Και επίσης ακόμη ψάχνω έστω ένα ψαράκι ramirezi.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.