PDA

Επιστροφή στο Forum : Το ενυδρειο μου την γνωμη σας


panoscorfu
04-01-09, 22:14
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους :) παρουσιαζω το ενυδρειο μου vision 450 litr με ζβραχο 40 κιλα, ζων αραγωνιτη τρεχει 1 μηνα και απο οτι βλεπω παει καλα μεχρι στιγμης οι μετρησεις εχουν σταθεροποιηθει no2 ,0 no3,0 amonia 0 ,ph 8,2 kh 7, salinity 1024 26c θερμοκρασια στο ζωντ βραχο εχει μπει βαση με πατεντα απο τελαρο πλαστικο με πλαστικα ποδαρακια κυκλοφορια 2χ rio seio 3200 hη καθε μια η μια απεναντη απο την αλλη. εξωτερικο φιλτρο eheim 2217 με ανθρακα και αντιφοσφορο,εσωτερικο με τα σφουγγαρια του,Skimer της deltec mce 600 .φωτισμος συνολο 2 τ5 που προσφερει η jewell εχω αλαξει την πισω με Τ5 ακτινικη μπλε,εδω η ερωτηση ειναι οκ που μπηκε πισω η ακτινικη η πρεπει να μπει μπροστα? με αυτο το φωτισμο θα μπορεσω να βαλω κανενα μαλακο κοραλακι μανιταρι, ζωοανθιες κλπ?:p Και κατι αλο τα φωτα ποσο τα αναβω? εχω ξεκινισει και τα αναβω ενα 8ωρο ελαχιστη βεβαια αλγη εχει κανει την εμφανιση της:D πειτε μου γνωμες για το στησιμο καθε σας συμβουλη σεβαστη οσο για αυτα που εχω μαθει το οφειλω σε εσας με ωρες διαβασμα στο forum και παλι ευχαριστω:smt039

Tricky
05-01-09, 09:41
Καλη αρχη φιλε μου ...

Η ακτινικη λαμπα καλυτερα πισω αν και θα ηταν πολυ καλυτερα αν προσεθετες ακομα μια ασπρη λαμπα ωστε να εχεις 2 ασπρες/μια μπλε...καποια soft κοραλια μπορει να καταφερεις να κρατησεις αλλα μην περιμενεις πολλα πραγματα.

Τα φωτα αστα στο 8ωρο αφου ετσι τα χεις ...η αλγη θα ερθει δυστηχως και θα σε ταλαιπωρησει (οπως ολους μας):)

Το aquascaping θελει βελτιωση ...εχεις φτιαξει δυο ιδια , συμπαγη νησια.

madfdg
05-01-09, 17:23
Θα συμφωνήσω με τον Βασιλη προσθέτωντας:
1.Η λάμπα που άφησες είναι marine?Αν όχι το πρόβλημα της άλγης θα είναι εντονότερο και αξεπέραστο!
2. Ο φωτισμός σου (αν δεν κάνω λάθος 104 w) δεν αρκεί για μαλακά!Ίσα - ίσα που θα επιβιώνουν (αν επιβιώσουν)!
3. Δυστηχώς τα 40 κιλά βράχου σε αυτό το ενυδρείο φαίνονται λίγα:(

panoscorfu
05-01-09, 23:44
Ευχαριστω για τις συμβουλες:) τωρα οσο για τον φωτισμο η μπλε ακτινικη η οποια ειναι στην πισω πλευρα ειναι 54βατ. Αυτη βγαζει για marine για το vision 450 στην μπροστα εχω αφισει την μια λευκη day light αλλη θεση δεν υπαρχει για τριτη λαμπα:( εχετε να προτεινετε κατι? αντι για την day light να βαλω την nature μπροστα η ειναι τα ιδια πραγματα? οσο για τον βραχο θα προσθεσω οταν τα οικονομικα θα ειναι καλυτερα:D και παλι ευχαριστω:)

nikman
05-01-09, 23:52
Εμένα το aquascaping μου αρέσει εφόσον εσωτερικά των νησιών υπάρχει αρκετός χώρος για να κρυφτεί ακόμα κι ένα μεγάλο ψάρι και δεν έχει κλέψει το χώρο η βάση που λές ότι έχεις βάλει.
Όταν θα μπουν κοράλλια στα δύο νησάκια θα αποκτήσει το καθένα δική του «προσωπικότητα»
Τώρα κάποια επιλεκτικά κομμάτια βράχου μπορούν να προστεθούν τώρα ή αργότερα.

madfdg
06-01-09, 07:34
Πάνο οι λάμπες που βάζει η juwel είναι για γλυκό νερό , και η daylight και η nature!Ειναι ακατάλληλες για θαλλασινό!Αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος θα πρέπει και την δευτερη μανήσια λάμπα να την αλλάξεις με κάποια marine!;)

panoscorfu
06-01-09, 18:36
Θα ψαξω να βρω μια marine λευκη να την αλαξω παντος ευχαριστω παρα πολυ:)