Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απορία σε μετρήσεις

frits
02-01-09, 14:45
Καλή χρονιά σε όλους τους συνφορουμίστες και τα ψαράκια σας!
Πριν λίγες μέρες έκανα παρουσίαση του paludarium 54 λίτρων που έχω και ο φίλος panos σχολίασε τις τιμές PH, KH και GH που είχα βγάλει. Αποφάσισα να πάρω καινούρια τεστ και έκανα πάλι μετρήσεις. Έβγαλα ph 6,5 KH 2 και GH επίσης χαμηλό χωρίς όμως να είμαι σίγουρος - περιμένω τον αδελφό μου να επαναλάβουμε τις μετρήσεις...
Έχω την εντύπωση ότι η τιμή του KH είναι πολύ χαμηλή. Το περίεργο είναι ότι το νερό της ίδιας βρύσης στο ενυδρείο μου με τις κιχλίδες Μαλάουι έχει τιμές PH 7,5 KH 6 και GH 20.... Βέβαια στις αφρικάνες ρίχνω αλάτι κι έχω και πέτρες αλλά όταν μετράω σκέτο νερό βρύσης έχει πάνω κάτω ίδιες τιμές με το ενυδρείο αυτό. Γιατί στο paludarium αλλάζουν τόσο οι τιμές? Έχω λίγα ξύλα και λίγα φυτά μέσα, είναι φυσιολογική τέτοια διαφορά??? :confused:

steady
02-01-09, 15:03
για μετρα το νερο της βρυσης σου γιωργο kh 6 στις κιχλιδες με ασβεστολιθικες μεσα κτλ παλι ειναι πολυ λιγο

frits
02-01-09, 15:12
Έκανα μέτρηση και το νερό της βρύσης έχει επίσης KH 6...
Παίζει να φταίνε τα τέστ ???

steady
02-01-09, 15:28
τι μαρκα ειναι?ημερομηνια ληξης?θα βοηθαγε το νερο στον ογκομετρικο σωληνα να το βαζεις με συριγγα γιατι μερικες φορες δεν ειναι σωστα αριθμημενοι

εκτος των παραπανω δεν θυμαμαι ποσο εχει το νερο στο κεντρο της αθηνας εχω να κανω μετρηση χρονιααα:D:D:D

παντως και με 6 βρυσης στο 2 δυσκολα φτανει στο palludarium αν απλα το γεμιζεις με νερο βρυσης..

frits
02-01-09, 15:41
βρε Κώστα τώρα τα πήρα τα test λέμε :-P
Με πονήρεψε ο panos που του φάνηκαν περίεργες οι μετρήσεις και είπα να πάρω καινούρια...
έλα ντε κι εγώ συμφωνώ μαζί σου, αν το νερό της βρύσης έχει KH 6 πως στα ρημάδια πέφτει στο 2 μόλις το ρίξω στο paludarium???

ΧρήστοςΠ
02-01-09, 18:48
Υπαρξει οργανικών ίσως ,νιτρικά φωσφορικά .Αν δν κάνω λάθος το τρέχει πάνω από χρόνο . Συνήθως ενυδρεία στημένα με αρκετά φυτά και μετά από αρκετό καιρό έχουν την τάση να ρίχνουν το kh και το ph .

frits
02-01-09, 20:09
Υπάρχει περίπτωση να παίζουν ρόλο τα φυτά που έχω στο κομμάτι της στεριάς? Αυτά είναι πολύ περισσότερα και πιο αναπτυγμένα από τα υδρόβια και όλα έχουν τις ρίζες τους μέσα στο νερό του ενυδρείου και παίρνουν από εκεί θρεπτικά συστατικά.