PDA

Επιστροφή στο Forum : 240lt Μalawi ερωτήσεις

raklif
29-12-08, 15:48
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ασχολούμαι με το χόμπυ εδώ και περίπου 6 μήνες και η αλήθεια είναι ότι αν και άρχισα με πολλά λάθη και με την παρόρμηση με την οποία συνήθως ξεκινούν με το χόμπυ το forum με έχει βοηθήσει πραγματικά και σας ευχαριστώ γι᾽αυτό. Μετά από σκέψη αποφάσισα να πουλήσω σε ένα φίλο το ενυδρείο των 110lt που έχω και να αγοράσω ένα Rio 240lt στο οποίο θα δημιουργήσω βιότοπο malawi και αργότερα θα μπούν :

1. 8-10 Pseudotropheus demasoni
2. 4 Labidochromis yellow

Η ερώτηση είναι αν μπορώ να κρατήσω και τα δύο είδη στο ενυδρείο (με την σωστή αναλογία m + f) ή μόνο το ένα. Επίσης επειδή νομίζω ότι τα demasoni είναι δύσκολα ψάρια για αρχάριο πείτε μου αν θα πρέπει να το τολμήσω ή να περιμένω.

Όποια άλλη πρόταση δεκτή με χαρά. Καλη Χρονιά σε όλους.

chris129
29-12-08, 16:04
καλησπερα φιλε και χρονια πολλα εγω θα σου ελεγα να βαλεις μονο τα 10 demasoni που ειπες γιατι το ενυδρειο ειναι μικρο σε λιτρα κατα τα αλλα σου ευχομαι καλη χρονια και καλη συνεχεια στο επιχειρημα σου :)

lingistis
30-12-08, 16:00
chris129 :smt023

raklif
30-12-08, 16:23
Ευχαριστώ και τους δύο και Καλή Χρονιά.

imichal
31-12-08, 12:09
Επίσης επειδή νομίζω ότι τα demasoni είναι δύσκολα ψάρια για αρχάριο πείτε μου αν θα πρέπει να το τολμήσω ή να περιμένω.

Η διαφορά που εχουν τα demasoni απο τα υπολοιπα mbuna ειναι οτι θα πρεπει να μπουν στο ενυδρειο ταυτοχρονα 8-10+ και το ενυδρειο αυτο να εχει πολλες κρυψωνες. Ο συνδυασμος που λες με τα λαμπιντο δεν θα ειχε προβλημα αν δεν υπηρχε το θεμα των λιτρων..... Ηθελες μερικα λιτρα ακομα. Προτεινω και εγω μονο demasoni και θα δεις οτι δεν θα το μετανιωσεςι.

raklif
31-12-08, 18:02
Imichal σ᾽ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά. Υποθέτω ότι πρέπει να μπούν όλα μαζί σε ενυδρείο με πολλές κρυψώνες γιατί πέφτει ξύλο εε? Αν μπουν ξεχωριστά τότε τα νέα θα φάνε το ξύλο της χρονιάς τους...