PDA

Επιστροφή στο Forum : HELP!!!

moudi
24-12-08, 21:41
Σημερα το απογευμα αποφασισε να καει η αντλια του εσωτερικου φιλτρου του ενυδρειου μου-+10-+10-+10 (juwel trigon 190)Ευτυχως που εχω και εξωτερικο φιλτρο αλλιως τα πραγματα θα ηταν σκουρα...
Το θεμα μου τωρα ειναι αν ξερει κανεις που θα βρω την συγκεκριμενη αντλια (juwel 600l/h) απο Σαββατο πλεον... Αν βαλω μια eheim 1000 που εχω στο πατο του εσωτερικου φιλτρου και απο πανω τα υλικα θα δουλεψει μεχρι να την αντικαταστησω ή τσαμπα κοπος... Μερες που βρηκε κι αυτη να τα τιναξει:confused:

maikl
24-12-08, 21:52
-Συγνωμη αλλα δεν αντεχω:
"Α ρε Ιταλια αθανατη με τα μοτορια σου":D

Γιώργος Κ
24-12-08, 21:55
Σημερα το απογευμα αποφασισε να καει η αντλια του εσωτερικου φιλτρου του ενυδρειου μου-+10-+10-+10 (juwel trigon 190)Ευτυχως που εχω και εξωτερικο φιλτρο αλλιως τα πραγματα θα ηταν σκουρα...
Το θεμα μου τωρα ειναι αν ξερει κανεις που θα βρω την συγκεκριμενη αντλια (juwel 600l/h) απο Σαββατο πλεον... Αν βαλω μια eheim 1000 που εχω στο πατο του εσωτερικου φιλτρου και απο πανω τα υλικα θα δουλεψει μεχρι να την αντικαταστησω ή τσαμπα κοπος... Μερες που βρηκε κι αυτη να τα τιναξει:confused:
Ατυχια τα τιναξε χρονιαρες μερες!!...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..Εγω επαθα κατι αναλογο στο lido που εχω και με την αποδειξη αγορας του ενυδρειου μου την αντικατεστησαν (αρκει να ισχυει η εγγυηση). Προσωρινα ειχα βαλει την εισοδο του εξωτερικου φιλτρου μεσα στην εισοδο του εσωτερικου μεχρι που το ξυλωσα τελικα και πηρα αλλο ενα εξωτερικο και ηρεμησα....

moudi
24-12-08, 22:03
Δεν ειναι το προβλημα μου η εγγυηση.Τετοια ωρα τετοια λογια.Απλα που μπορω να τη βρω ''ετοιμοπαραδοτη''? Ζηταω πολλα ε? Εκανε δουλεια παντος το εσωτερικο φιλτρο, το λειτουργουσα ως μηχανικο...

Γιώργος Κ
24-12-08, 22:13
Δεν ειναι το προβλημα μου η εγγυηση.Τετοια ωρα τετοια λογια.Απλα που μπορω να τη βρω ''ετοιμοπαραδοτη''? Ζηταω πολλα ε? Εκανε δουλεια παντος το εσωτερικο φιλτρο, το λειτουργουσα ως μηχανικο...
Δεν ξερω τι ενυδρειο εχεις, τι ψαρακια και τι εξοπλισμο εχεις αλλα λογικα θα αντεξει το εξωτερικο σου φιλτρο...Για τρεις μερες πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα....Ελπιζω να εχεις τεστακια να μετρησεις για αμμωνια και νιτρωδη - νιτρικα....αν δεις αυξηση στις τιμες κανε αλλαγη νερου...ΜΗΝ πανικοβαλλεσαι...

Γιώργος Κ
24-12-08, 22:19
Αν θες ψαχνω να βρω την δικια μου νομιζω πως πρεπει να ταιριαζει...Εισαι Αθηνα??μοιαζει με αυτην??

moudi
25-12-08, 01:04
Αν θες ψαχνω να βρω την δικια μου νομιζω πως πρεπει να ταιριαζει...Εισαι Αθηνα??μοιαζει με αυτην??

90% αυτη πρεπει να ειναι.Το ενυδρειο μου και τα ψαρια μου φαινονται στο προφιλ μου.Ναι Αθηνα ειμαι!!!

Moutralewn
25-12-08, 01:07
Κάνε καμιά βόλτα απο water-inn.

Έχουν, σχεδόν πάντα.

caverman
25-12-08, 09:09
Εάν δεν βρείς την 600άρα ταιριάζει μια χαρά και η 1000άρα. Αν είναι σε εγγύηση αυτή που έχεις ζήτα να πληρώσεις την διαφορά αν υπάρχει...

Caverman

maikl
25-12-08, 09:13
Εάν δεν βρείς την 600άρα ταιριάζει μια χαρά και η 1000άρα. Αν είναι σε εγγύηση αυτή που έχεις ζήτα να πληρώσεις την διαφορά αν υπάρχει...

Caverman

Για ενυδρειο με δισκους μαλλον καλυτερα να μεινει στην 600...

moudi
25-12-08, 09:40
Εβαλα προσωρινα χθες το βραδυ μια eheim compact 1000 που ειχα στο πατο του εσωτερικου φιλτρου και απο πανω τα υλικα ως ειχαν και δειχνει να δουλευει.Βεβαια μειωσα την κυκλοφορια της γιατι οπως λεει και ο lmaikl ηταν αρκετα εως πολυ εντονη η κυκλοφορια, ειδικα για δισκους... τωρα το ποσο σωστα δουλευει δεν το ξερω γιατι το φιλτρο αυτο εχει εισαγωγη και απο πανω και απο κατω και την αντλια την εχει απο πανω σε αντιθεση πλεον με εμενα.Το σιγουρο ειναι πως με την πανω εισαγωγη δουλευει:rolleyes: Το Σαββατο πουρνο πουρνο θα βγω προς αναζητηση της '' μαμας '' αντλιας και βλεπουμε.... Ευχαριστω ολους σας!

maikl
25-12-08, 09:51
-Αν μπορουσες να διεθετες και ενα ποσο για εξωτ.φιλτρο θα ησουν τελεια μετα..;)

moudi
25-12-08, 11:18
-Αν μπορουσες να διεθετες και ενα ποσο για εξωτ.φιλτρο θα ησουν τελεια μετα..;)

Φιλε lmaikl αν προσεξες στο πρωτο μου post αναφερω οτι εχω και εξωτερικο φιλτρο (ενα eheim 2234):p Σιγα μην αφηνα τα ψαρακια μου στο ελεος της αντλιας του juwel. Exω και αναλογη εμπειρια με το αντιστοιχο θερμοστατη της-+10 Να ναι καλα οι jager!!!

Γιώργος Κ
25-12-08, 11:23
Φιλε lmaikl αν προσεξες στο πρωτο μου post αναφερω οτι εχω και εξωτερικο φιλτρο (ενα eheim 2234):p Σιγα μην αφηνα τα ψαρακια μου στο ελεος της αντλιας του juwel. Exω και αναλογη εμπειρια με το αντιστοιχο θερμοστατη της-+10 Να ναι καλα οι jager!!!
Απο οτι καταλαβαινω το εχει δει οτι εχεις ηδη εξωτερικο φιλτρο απλα σου λεει να παρεις αλλο ενα....Ειδα οτι εχεις δισκους αρα οσο μεγαλυτερη βιολογικη φιλτρανση εχεις τοσο καλυτερα!!

maikl
25-12-08, 14:58
Απο οτι καταλαβαινω το εχει δει οτι εχεις ηδη εξωτερικο φιλτρο απλα σου λεει να παρεις αλλο ενα....Ειδα οτι εχεις δισκους αρα οσο μεγαλυτερη βιολογικη φιλτρανση εχεις τοσο καλυτερα!!

...:smt023

Γιώργος Κ
25-12-08, 16:33
Και εγω στην αρχη νομιζα πως ωφελει το εσωτερικο....των juwel αλλα σκεψου πως ενα εξωτερικο full με siporax δεν θα ηταν οτι καλυτερο??
Αν και δεν ειναι τοσο ευκολο να το αφαιρεσεις νομιζω αξιζει τον κοπο (κερδιζεις επιπλεων λιτρα για τα παιδια σου)...Ασε που σχεδον οτι μηχανημα απο εχω απο την juwel τα εχει τιναξει (ακομα και οι λαμπες της, ο θερμοστατης και ο κυκλοφορητης)