Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση και κλάδεμα
Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί τον τρόπο με τον οποίο κλαδεύεται καθένα από τα 3 παρακάτω φυτά καθώς και τα ονόματά τους??
Μόνο το πρώτο νομίζω ότι αναγνώρισα. Πρέπει να είναι κάποιο είδος μυριόφυλλο(!?)
Σορρι για την χάλια ποιότητα...
Στη δευτερη φωτο μαλλον ειναι proserpinaca palustris (καταπρασινη αρα χωρις το απαιτουμενο φως)
Στην τριτη ειναι το αμπελι μας, κοινως leucocephala (φυτο επιφανειας κυριως).
Για τα υπολοιπα δες εδω (http://www.tropica.com/plant_print.asp)
Οπως ολα τα stem plants κοβεις οπου θελεις και φυτευεις, ετσι απλα.
Στη δευτερη φωτο μαλλον ειναι proserpinaca palustris (καταπρασινη αρα χωρις το απαιτουμενο φως)
Τι εννοείς?? Καταπράσινη τν αγόρασα...
Μερικά όμως τώρα που τα βλέπω έχουν πετάξει καφέ κορυφές..
υπο ιδανικες συνθηκες παιρνει αποχρωσεις του χρυσου/κιτρινου/καφε
Λοιπόν έκανα μια αναζήτηση και στο λινκ που μου έδωσες και είμαι πλέον σίγουρος, ότι το πρώτο είναι αυτό http://www.aiwf.org.uk/images/pf_03.jpg το οποίο το έχει ως μυριόφυλλο και το τρίτο Cabomba caroliniana
Το δεύτερο το ψάχνω ακόμη:D
Δεν ειναι Proserpinaca, πιστευω οτι και τα 2 φυτα στις πρωτες φωτο ειναι καποιο ειδος myriophyllum ( αν κρινω απο το πρασινο κορμο μαλλον aquaticum η hippuroides), απλως στη δευτερη φωτο το χαμηλοτερο μερος του φυτου εχει φυλλα σε emersed μορφη.
Δεν ειναι Proserpinaca, πιστευω οτι και τα 2 φυτα στις πρωτες φωτο ειναι καποιο ειδος myriophyllum ( αν κρινω απο το πρασινο κορμο μαλλον aquaticum η hippuroides), απλως στη δευτερη φωτο το χαμηλοτερο μερος του φυτου εχει φυλλα σε emersed μορφη.:DΕίναι το ίδιο φυτό απλά στην πρώτη το βαράει ο ήλιος...
και ναι είναι myriophyllum aquaticum...
-------------------------
Όσο κι αν ψάχνω δν μπορώ να αναγνωρίσω το δεύτερο (όχι την 2η εικόνα, από την 3η αυτό με το 2)...
Περιμένω την βοήθειά σας.
Δεν προσεχεις..:D Σου το ειπε ο kill bill παραπανω. Hydrocotyle leucocephala
Δεν προσεχεις..:D Σου το ειπε ο kill bill παραπανω. Hydrocotyle leucocephalaΟπ σόρρι..:D Σταμάτησα να ταυτοποιήσω το πρώτο και δν διάβασα το υπόλυπο ποστ...:D
Ευχαριστώ παιδιά...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.