Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση και κλάδεμα

Kotsos
24-12-08, 19:34
Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί τον τρόπο με τον οποίο κλαδεύεται καθένα από τα 3 παρακάτω φυτά καθώς και τα ονόματά τους??

Μόνο το πρώτο νομίζω ότι αναγνώρισα. Πρέπει να είναι κάποιο είδος μυριόφυλλο(!?)

Σορρι για την χάλια ποιότητα...

kill_bill
24-12-08, 20:57
Στη δευτερη φωτο μαλλον ειναι proserpinaca palustris (καταπρασινη αρα χωρις το απαιτουμενο φως)
Στην τριτη ειναι το αμπελι μας, κοινως leucocephala (φυτο επιφανειας κυριως).

Για τα υπολοιπα δες εδω (http://www.tropica.com/plant_print.asp)

Οπως ολα τα stem plants κοβεις οπου θελεις και φυτευεις, ετσι απλα.

Kotsos
24-12-08, 21:05
Στη δευτερη φωτο μαλλον ειναι proserpinaca palustris (καταπρασινη αρα χωρις το απαιτουμενο φως)
Τι εννοείς?? Καταπράσινη τν αγόρασα...
Μερικά όμως τώρα που τα βλέπω έχουν πετάξει καφέ κορυφές..

kill_bill
24-12-08, 21:14
υπο ιδανικες συνθηκες παιρνει αποχρωσεις του χρυσου/κιτρινου/καφε

Kotsos
24-12-08, 21:33
Λοιπόν έκανα μια αναζήτηση και στο λινκ που μου έδωσες και είμαι πλέον σίγουρος, ότι το πρώτο είναι αυτό http://www.aiwf.org.uk/images/pf_03.jpg το οποίο το έχει ως μυριόφυλλο και το τρίτο Cabomba caroliniana

Το δεύτερο το ψάχνω ακόμη:D

Raven
24-12-08, 21:41
Δεν ειναι Proserpinaca, πιστευω οτι και τα 2 φυτα στις πρωτες φωτο ειναι καποιο ειδος myriophyllum ( αν κρινω απο το πρασινο κορμο μαλλον aquaticum η hippuroides), απλως στη δευτερη φωτο το χαμηλοτερο μερος του φυτου εχει φυλλα σε emersed μορφη.

Kotsos
24-12-08, 21:53
Δεν ειναι Proserpinaca, πιστευω οτι και τα 2 φυτα στις πρωτες φωτο ειναι καποιο ειδος myriophyllum ( αν κρινω απο το πρασινο κορμο μαλλον aquaticum η hippuroides), απλως στη δευτερη φωτο το χαμηλοτερο μερος του φυτου εχει φυλλα σε emersed μορφη.:DΕίναι το ίδιο φυτό απλά στην πρώτη το βαράει ο ήλιος...
και ναι είναι myriophyllum aquaticum...
-------------------------
Όσο κι αν ψάχνω δν μπορώ να αναγνωρίσω το δεύτερο (όχι την 2η εικόνα, από την 3η αυτό με το 2)...
Περιμένω την βοήθειά σας.

Raven
24-12-08, 21:56
Δεν προσεχεις..:D Σου το ειπε ο kill bill παραπανω. Hydrocotyle leucocephala

Kotsos
24-12-08, 21:59
Δεν προσεχεις..:D Σου το ειπε ο kill bill παραπανω. Hydrocotyle leucocephalaΟπ σόρρι..:D Σταμάτησα να ταυτοποιήσω το πρώτο και δν διάβασα το υπόλυπο ποστ...:D

Ευχαριστώ παιδιά...